نان سبوسدار بخورید تا دچار بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت ۲ و سرطان روده بزرگ نشوید
محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند دریافته اند که افراد با رژیم غذایی پرفیبر دیرتر میمیرند. این افراد بهخصوص دچار حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و سرطان روده بزرگ نمیشوند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ فیبر غذایی شامل کربوهیدراتهای گیاهی مانند دانه غلات، دانهها و حبوبات است و «اندرو رینولدز» محقق دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند از مزایای فیبر در تحقیقات 100 ساله خبر داد.
وی یکی از محققینی است که مقاله معروفی درباره فیبر را در مجله پزشکی The lancet منتشر کردهاند..
رینولدز نوشت: تحقیقات نشان میدهد مسرف بالای فیبر باعث کاهش شیوع بیماریهای مرتبط با قلب، دیابت و سرطان میشود که درنهایت منجر به کاهش وزن و کاهش مرگومیر میشود.
تیم رینولدز تحقیق را برای سازمان جهانی بهداشت انجام داده تا توصیههایی برای افزایش مصرف فیبر به مردم جهان داشته باشند.آنها 180 تحقیق و 50 آزمایش بالینی انجامشده در 4 دهه گذشته را تجزیهوتحلیل کردند که به گفته «جیم مان» استاد تغذیه در دانشگاه اوتاگو مزایای استفاده از فیبر بسیار بیشتر از حد تصور ما است.
بر اساس این تحلیل خطر مرگ 15 تا 30 درصد در میان افراد سالمندی که فیبر بالا را در رژیم غذایی خود بکار گرفتند، کمتر شد.
طبق این تحقیق رژیم غذایی با فیبر بالا 22 درصد خطر سکته مغزی را کاهش داد و 16 درصد دیابت 2 و سرطان روده را کم کرد و 30 درصد نیز خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش داد.
اغلب مردم جهان روزانه 20 گرم فیبر مصرف میکنند که با افزایش آن تا 29 گرم میتوان خطر مرگ را کم کرد. همچنین گفته میشود فیبر بالاتر خطری را برای بدن ایجاد نمیکند.اما برای افرادی که دچار کمبود آهن هستند، سطح بالایی از غلات کامل میتواند میزان آهن آنها را کاهش دهد.
این محققان میگویند رژیم غذایی «کم گلیسمی» شامل سبزیجات، میوه، حبوبات و غلات سبوسدار به کاهش دیابت و سکته مغزی کمک میکند.
سبزیجات، غلات کامل و میوه منابع اصلی فیبر بالا هستند که میتوان همراه با وعدههای غذایی مصرف کرد