ورق وضعیت دارویی ایران با حضور شرکت های دارویی خارجی برنمی گردد
دکتر محمدرضا زرگرزاده؛ رییس کمیته قوانین و مقررات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در واکنش به خبر پیشنهاد چینی ها برای تولید دارو در منطقه آزاد چابهار گفت: سرمایه گذاری در هر زمینه ای در کشور مغتنم است اما این مسئله منوط به این می شود که روی سرمایه گذاری در زمینه تولید دارو تحقیق شده باشد و با برنامه ریزی انجام بگیرد.
دیده بان ایران ؛ منوط به این می شود که روی سرمایه گذاری در زمینه تولید دارو تحقیق شده باشد و با برنامه ریزی انجام بگیرد.
آبان ماه امسال مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از پیشنهاد چینیها برای تولید دارو در این منطقه با هدف توزیع و مصرف در کشورهای مسلمان با برند حلال خبر داد. عبدالرحیم کردی با اشاره به درخواست چینیها مبنی بر فعالیت در منطقه آزاد چابهار به منظور تولید دارو برای مصرف در کشورهای مسلمان و منطقه با برند حلال، اظهار کرد: چینیها پیشنهادی را در ارتباط با تولید دارو به جهت عرضه به کشورهای منطقهای و اسلامی ارایه کردهاند که این پیشنهاد در دست بررسی است و یکی از موضوعاتی است که میتواند زمینه همکاریهای مناسبی را فراهم کند. در همان زمان سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به این گفت: هر کشوری که بخواهد در ایران به صورت تولید مشترک در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اقدام کند، باید بر اساس ضوابط فنی و قانونی سازمان غذا و دارو پیش رود و موضوع تولید دارو در ایران جزو موارد همکاریهایی بوده که با سازمان منطقه آزاد چابهار مطرح شده و به طور اخص با سازمان غذا و دارو صحبتی در این زمینه انجام نشده است درحالیکه هرگونه سرمایهگذاری چه از سوی چینیها و چه توسط کشورهای دیگر اگر بخواهد در داخل کشورمان در این حوزه به صورت تولید مشترک انجام شود، باید بر اساس ضوابط فنی و قانونی سازمان غذا و دارو باشد.
در همین زمینه رییس کمیته قوانین و مقررات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در گفت و گو با دیده بان ایران؛ با اشاره به این مطلب که چینیها در حوزه دارو هم شرکت هایی دارند که بسیار عالی عمل می کنند و هم شرکت هایی که بسیار ضعیف و باید کاملا مشخص شود شرکت چینی که می خواهد دارو تولید کند چه سابقه ای دارد؛ عنوان کرد: نمی توان انتظار داشت با حضور شرکت های دارویی خارجی در کشور؛ ورق وضعیت دارویی برگردد و ساماندهی این وضعیت نیاز به برنامه ریزی دارد.
وی با بیان اینکه پیش از این هم شرکت های دارویی اعلام حضور در ایران را داشته اند اما تا به حال شرکت های بسیار کمی بوده اند که صفر تا صد یک پروژه را به انجام رسانده باشند و عمدتا کار را نیمه تمام رها کرده اند؛ اظهار داشت: امیدوارم اگر هم قرار است در زمینه تولید دارو کاری صورت بگیرد؛ با مطالعه و نیازسنجی صورت گرفته باشد چراکه عدم آگاهی کامل این اجازه را به شرکت های خارجی می دهد که تنها از بازار ایران استفاده کنند؛ بدون اینکه تولید فعال یا انتقال تکنولوژی صورت بگیرد.
دکتر زرگرزاده مشخص شدن این موضوع که هدف شرکت های دارویی خارجی برای حضور در ایران چیست و قرار است چه دارویی را با چه هدف و جبران چه نیازی تولید کنند؛ بسیار مهم دانست.