سرانه مصرف لبنیات مردم در ایران: کمتر از یک لیوان در روز
کشور فنلاند رتبه اول مصرف لبنیات دنیا با سرانه مصرف 365 کیلوگرم سالانه به ازای هر فرد را دارد و سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است.
معاون وزیر بهداشت گفت: سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است و یک پنجم مردم فنلاند است.
به گزارش دیده بان ایران؛ علیرضا رئیسی روز دوشنبه در همایش غذای سالم لبنیات سالم که در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: اهمیت سلامت و مصرف لبنیات بر کسی پوشیده نیست. اگر سرانه مصرف لبنیات در هر کشوری بالا باشد، قطعا آن کشور در ارتباط با سایر شاخصهای بهداشتی و سلامت در جایگاه خوبی قرار می گیرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: کشور فنلاند رتبه اول مصرف لبنیات دنیا با سرانه مصرف 365 کیلوگرم سالانه به ازای هر فرد را دارد و سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است.
وی افزود: اگر فرهنگ مصرف لبنیات را از کودکی آغاز کرده و تا سالمندی ادامه دهیم، زندگی پربارتر و مولدتر و سالمتری خواهیم داشت.
رئیسی با اشاره به مصرف پایین لبنیات در کشور، ادامه داد: مصرف پایین لبنیات در کشور، واقعا نگران کننده است. اکثر جمعیت ایران جوان هستند و از طرفی در احادیث و آیات، مصرف غذای سالم و لبنیات به مسلمانان توصیه شده است. در نتیجه به کار بیشتری در این زمینه نیاز داریم.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: سرانه مصرف لبنیات در هر کشور ارتباط مستقیم با وضعیت اقتصادی و درآمد ناخالص ملی آن کشور دارد. در نتیجه باید به قیمت تمام شده لبنیات در عرضه و توزیع نیز توجه کنیم تا مردم به راحتی به این مواد غذایی دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند.
وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور دستورالعملی به کمک اصناف تدوین شد که ساماندهی مسائل فنی، تولید، عرضه و توزیع مواد لبنی انجام شود. این دستورالعمل آماده شده و دو گروه را هدف قرار میدهد. اول مواد لبنی که در عرصه تولید و توزیع و عرضه و کارکنان را مورد نظر دارد.
رئیسی گفت: بیش از 9 هزار واحد صنفی در کشور در فرآیند عرضه و توزیع لبنیات کار میکنند. سال گذشته با کمک واحد بهداشت محیط وزارت بهداشت، همه اصناف فعال در لبنیات ارزیابی و پایش شدند. در کنار این واحدها، تولید سنتی لبنیات نیز وجود دارد. این واحدهای سنتی نیازمند کنترل بودند که این اتفاق نیز افتاد و باید از اصناف و نیروی انتظامی در این رابطه تشکر کنیم./ایرنا