کد خبر: 5119
A

تب زیبایی تا پای مرگ ؛ لیپوساکشن همچنان قربانی می‌گیرد

آمارها نشان می دهد در ایران سالیانه حداقل ۱۶ میلیارد تومان صرف جراحی های زیبایی می شود که در این میان ممکن است نتایج جراحی رضایت بخش نباشد و حتی موجب مرگ متقاضیان نیز شود. نمونه آن مرگ زن میانسالی است که چند روز پیش در یک کلینیک جراحی به خاطر عمل لیپوساکشن جان خود را از دست داد.

تب زیبایی تا پای مرگ ؛ لیپوساکشن همچنان قربانی می‌گیرد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، امروزه جراحی پلاستیک و زیبایی به تجارتی پر سود در ایران تبدیل شده است؛ صفحات روزنامه ها، مجلات و پست های اینستاگرام  مملو از تبلیغاتی برای رفع نقوص بدنی، زیباتر و بهتر شدن اندازه و ابعاد بینی، گونه، شکم، سینه، پلک ، صورت و...  است . از سوی دیگر، شلوغی کلینیک های جراحی زیبایی و تمایل افراطی افراد برای ارائه ظاهری زیباتر از خود، هزینه کردن و از همه مهتر به جان خریدن  عوارض جراحی ها، نشان می دهد اقشار مختلف مردم به عمل جراحی زیبایی روی آورده اند. جراحی بینی به عنوان نماد جراحی های زیبایی بسیار رایج است و بیش از ۶۰ درصد جراحی ها بر جراحی بینی تمرکز دارد اگر چه درخواست ها برای عمل ایمپلنت سینه و جراحی شکم و لیپوساکشن نیز افزایش قابل توجهی یافته است.

چند سالی است ماراتن جراحی های زیبایی شروع شده است، در کوچه و خیابانهای شلوغ شهر ، مترو و اتوبوس، مراکز خرید، بازارها و حتی در عکس های پروفایل های شخصی شبکه های اجتماعی، با افراد زیادی مواجه می‌شوید که هرکدام حداقل یک‌بار زیر تیغ جراحی رفته‌اند تا شاید به این بهانه به چهره دلخواه خود برسند.

در نگاه اول به نظر می رسد زنان به دلیل اهمیت داشتن زیبایی برایشان، بیش از مردان نسبت به جراحی های زیبایی، تغییر چهره ،اندام و زیباتر شدن متمایل باشند ولی این روزها  تعداد مردانی که به خاطر اهمیت بیش از حد به زیبایی حاضرند زیر تیغ جراحی های زیبایی بروند، افزایش چشم گیری پیدا کرده است، تا بدان جایی که گاه می توان اذعان نمود برندگان ماراتن عمل‌های زیبایی مردان هستند.  

اگر چه توجه به زیبایی ظاهری حالت وسواس گونه ای یافته است اما مدرنیته، افزایش تکنولوژی، فشارهای القایی اطرافیان، تقلید از هنرپیشه های داخلی یا خارجی، مدگرایی و رشد سالمندی نیز شرایطی را فراهم آورده  که به واسطه آن، همگان نه تنها به ظواهر خود اهمیت می دهند بلکه زیبایی و ظاهر آراسته را مترادف با اعتماد به نفس بالا می دانند، به بیان دیگر ، " بدن اجتماعی" جایگزین " بدن طبیعی" شده است.

معمولا افراد تحت تاثیر رسانه ها و تبلیغات، به موقعیت هایی هدایت می شوند که نه تنها پیش از این امکان آشنایی با آنها را نداشته اند بلکه به حقیقت کاذب یا واقعی این مهم نیز یقین پیدا نکرده اند که برای زیباتر شدن و داشتن جسمی  ایده آل می توانند تغییرات نامحدودی در بدن خویش ایجاد کنند، اگر چه پیشرفت های نوین پزشکی که قدرت دخل و تصرف در بدن را سهل و آسان نموده  در این امر بی تاثیر نیست و باعث شده  زیباطلبان با اطمینان بسیار و خیالی آسوده در جهت رفتارهای افراطی به منظور تطابق بدن با الگوهای زیبایی حرکت کنند. البته این تنها یک روی سکه جراحی های زیبایی است در روی دیگر این سکه از افرادی می توان سخن گفت که از انجام این کار به شدت ابراز پشیمانی می کنند و به دنبال راهکارهایی برای جبران هستند. گاهی اوقات عوارض عمل های جراحی آنقدر زیاد است که فرد مجبور می شود برای چندین بار تن به جراحی های متعدد دهد چرا که فرسنگ ها از چهره طبیعی و خوشایند خویش فاصله گرفته است. اما به راستی چرا مردم با وجود آگاهی ازخطرات احتمالی جراحی های زیبایی و یا مشاهده شکایت و عدم رضایت کسانی که تحت چنین جراحی هایی قرار گرفته اند  باز هم حاضرند خود را به تیغ جراح بسپارند؟

جراحی های زیبایی چتری برای رضایت از خویش

برخی جنبه‌های روانی و خلأهایی که بعضی از آن رنج می‌برند، نیز زمینه‌ساز علاقه به انجام جراحی‌های زیبایی است، مثلا وقتی فرد معتقد است که می تواند با عمل زیبایی زیباتر شود و اعتماد به نفس بالایی داشته باشد، بی تردید تمام تلاشش را می‌کند که به این هدف آرمانی برسد. اما خودآرایی، توجه بیش از حد به ظاهر و پوشش و روی آوردن به انواع جراحی های زیبایی نشان دهنده این است که بهداشت روانی شخص به خطر افتاده و فرد از سلامت روان برخوردار نیست. خودآرایی ها و انجام رفتارهای اصلاحی افراطی نشانگر اختلال شخصیت در فرد است که وی ناگزیر برای کسب عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتر، چنین ظاهری را از خودش به نمایش می‌گذارد.عدم دستیابی به خود بسندگی و خودرضامندی وعدم ارتقای عوالم شناختی و شخصیتی، ریشه اصلی عدم رضایت فرد از خویش است که اگرفرد نتواند به سطحی مطمئنی در این مقوله ها دست یابد، به رفتارهای بعضا نابهنجاری روی می آورد و بی تردید تمایل به جراحی های افراطی زیبایی ، یکی از ان نابهنجاری هاست و چیزی هم نیست جز حمله به جسم و ایجاد تغییرات شگرف و  مختلف بر آن، تنها به منظور کسب رضایت و اطمینان از خویشتن واقعی، و چون این رضایت معمولا به این طریق دست نیافتنی است، ایجاد هر تغییری برای فرد کافی نخواهد بود و او را به سمت افراط سوق خواهد داد.

تحقیقات میدانی در ایران نشان داده است بیشترین انگیزه افراد در اقدام به عمل های جراحی، کسب زیبایی است که عمدتا دلیل اصلی آن نیز رضایت از خود است نه جلب توجه همسر و اطرافیان. زنان و مردانی که تصویر بدنی منفی نسبت به بدن خویش دارند بیشتر متمایلند تا در بدن خود تغییراتی از طریق جراحی ایجاد کنند.

از سوی دیگر، افراد مجرد و تحصیل کرده، بخصوص زنان،  به جراحی های زیبایی تمایل بیشتری نشان می دهند چرا که کمال گرایی و ایده آل گرایی مهمترین علت گرایش شان به جراحی های زیبایی است. از سوی دیگر معمولا بیش از نیمی از افراد، زیبایی را  نه تنها عامل موفقیت در زندگی زناشویی، اجتماعی و شخصی، کسب منزلت و پرستیژ اجتماعی، مؤثر در کسب قدرت در جامعه، مؤثر در کسب شغل و ارتقاء شغل و عاملی در جهت رسیدن به قدرت در خانواده می دانند بلکه آن را مولفه ای مهم در کسب اعتماد به نفس قلمداد می کنند. اگر چه در این مسیر، خانواده، دوستان، همسر، فامیل و نزدیکان، پزشکان ، ماهواره و تلویزیون، چشم و همچشمی از جمله عوامل موثری هستند که  می توانندموجب تشدید تمایل افراد به جراحی های زیبایی شوند. 

 

جراحی های زیبایی دو روی زشت و زیبا دارد

اگر چه  بسیاری از جراحی های زیبایی در شمار عمل های لوکس و غیر ضروری هستند، اما در شرایط بحرانی و حساس این عمل ها بسیار کمک رسان و مفید به فایده هستند؛ جراحی پلاستیک و زیبایی در بسیاری از موقعیت ها مثل حوادث و تصادفات، بیماری ها ، نه تنها ضرورتی الزامی برای درمان نابهنجاری های ایجاد شده است بلکه منشا امیدی دوباره برای آینده زندگی فرد نیز محسوب می شود. جراحی های زیبایی زمانی زیان آور هستند که فرد نیازی به جراحی ندارد و تنها به صرف یک میل پنهانی نسبت به انجام آن اقدام می کند، مثلا تحقیقات نشان داده است ۵۰ درصد مراجعان به متخصصان جراحی پلاستیک برای عمل زیبایی بینی، نیازی به آن ندارند چرا که بیش از ۲۰ درصد آنان ، تنها دچار تصور زشت بودن و یا مبتلا به «بدریخت‌انگاری» هستند که این مساله با مشاوره صحیح پزشک و بدون نیاز به عمل جراحی قابل برطرف شدن است، بی تردید در بسیاری  از موارد، یک مشاوره دلسوزانه توسط جراح می تواند بیمار را از ادامه مسییر جراحی پشیمان کند.

از سوی دیگر، بسیاری از جراحی های زیبایی همیشه نتیجه مطلوب به همراه ندارند و حتی گاه باعث بروز مشکل در قسمت های دیگر نیز می شود. با توجه به نوع عمل زیبایی که انجام می گیرد، عوارض احتمالی در بیماران مختلف هم متفاوت است، مثلا کسانی که تحت جراحی زیبایی بینی قرار می گیرند، بیشتر با مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم می کنند و یا در جراحی های زیبایی ناحیه تنه واندام مانند ساکشن نواحی شکم  و باسن، ایجاد ناهمواری هایی در نواحی مورد نظر مهترین عارضه قابل مشاهده است.

 استفاده از داروهای تقلبی و غیر استاندارد و یا انجام این خدمات توسط افراد غیر متخصص و مراکز فاقد صلاحیت عوارض شدید و گاه غیرقابل بازگشتی را برای مراجعان به بار می‌آورد که حتی به مرگ نیز منجر می شوند. در این بازار کاذب و غیر هدفمند زیبایی، سخن گفتن از افراد ناکارآمدی که این قبیل خدمات را در منازل، آرایشگاه ها و باشگاه های ورزشی و کلینیک های نامناسب انجام می دهند نیز جای بحث فراوانی دارد، چه بسا جراحی و مداخله زیبایی خارج از ضوابط بهداشتی و کلینیکی به عواقب خطرناکی چون حساسیت ها و التهابات پوستی، نقص سیستم ایمنی بدن، عفونت، آسیب های بافتی و بیماریهای خونی منتقل شونده مانند ایدز و هپاتیت C منجر می شود و یا مانند آن خانم میانسال جان انسان را  می گیرد.

منبع: سلامت آنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر