برای سلامت قلب و عروق این کارها را انجام دهید
سبک زندگی سالم موارد مختلف از رژیم غذایی سالم تا ورزش منظم را شامل میشود.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ در ایالات متحده، فوریه «ماه سلامت قلب» در نظر گرفته میشود و به همین مناسبت پزشکان و مراقبان بهداشتی با آگاهیرسانی در مورد عوامل خطرزای این بیماری، بر پیروی از سبک زندگی سالم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مربوط به قلب و عروق تاکید میکنند.
در ادامه به چند توصیه مفید در همین رابطه خواهیم پرداخت:
رژیم غذایی دَش (DASH) که به عنوان روشی برای کاهش فشار خون بالا از طریق تغذیه شناخته میشود و بر کاهش مصرف سدیم، استفاده از ادویهها به جای نمک برای طعمدهی به غذا، مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و منابع پروتئینی سالمتر مانند مغزها، مرغ و ماهی بیشتر تاکید دارد برای تقویت سلامتی قلب و عروق توصیه میشود. این مواد غذایی غنی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فیبرند.
کارشناسان توصیه میکنند چنانچه به مصرف میوهها و سبزیجات زیاد عادت ندارید به جای تغییر کلی برنامه غذایی خود، آنها را به تدریج به رژیم غذاییتان اضافه و بر غذاهای غنی از فیبر تمرکز کنید. مثلا میتوانید به ساندویچ مورد علاقهتان کمی اسفناج یا هویج اضافه کنید یا اینکه به پاستای محبوبتان قارچ، فلفل دلمهای یا نخود فرنگی بیفزایید.
کاهش مصرف سدیم حتی به میزان ۱۰۰۰ میلیگرم در روز میتواند سلامت قلب را به میزان چشمگیری بهبود بخشد. برای حفظ طعم و مزه غذا بدون استفاده زیاد از نمک میتوان از چاشنیهای بدون نمک مانند گیاهان و ادویهها استفاده کرد. ریحان، رزماری و نعنا طعمهایی خاص و تند دارند که با میوهها، سبزیجات و گوشتها بهخوبی ترکیب میشوند. از پودر سیر و پودر پیاز (نه نمک سیر یا پیاز) هم میتوان برای ایجاد طعم شوری بدون استفاده از نمک واقعی بهره برد. لیمو، زنجبیل و فلفل و سرکه هم گزینههای عالی برای مزهدار کردن غذا هستند.
در مورد غذاهای بستهبندیشده و تنقلات، سراغ آنهایی بروید که در هر وعده کمتر از ۱۴۰ میلیگرم سدیم دارند زیرا بیشتر سدیم دریافتی بدن از غذاهای بستهبندی شده و آماده میآید. بنابراین خواندن برچسب تغذیه روی خوراکیها به کنترل مصرف سدیم کمک خواهد کند.
چون تمام گوشتها چربیهای اشباعشده دارند، کاهش مصرف گوشت به طور طبیعی مصرف چربی اشباعشده را کاهش میدهد. برای همین سعی کنید یک روز در هفته به جای استفاده از پروتئینهای حیوانی، پروتئینهای گیاهی مصرف کنید. برای این کار حبوبات، عدس، توفو، مغزها و دانهها را امتحان کنید. این روش هم به شما کمک میکند که مصرف چربی اشباعشده را کاهش دهید و هم مصرف فیبرتان را افزایش خواهد داد.