۹ روش کاربردی برای ترک قند در رژیم غذایی
ترک قند به این معنا نیست که باید از لذت و طعم غذا خوردن چشمپوشی کنید. بلکه با ایجاد تغییرات آهسته و پایدار در رژیم غذایی خود، به تدریج میزان قند مصرفی را کاهش دهید. برای آگاهی بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ ترک قند به این معنا نیست که باید از لذت و طعم غذا خوردن چشمپوشی کنید. بلکه با ایجاد تغییرات آهسته و پایدار در رژیم غذایی خود، به تدریج میزان قند مصرفی را کاهش دهید. برای آگاهی بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.
بنابر گزارش دیده بان ایران به نقل از انلی مای هلث؛ یکی از بهترین اقداماتی که میتوانید برای بهبود سلامتیتان انجام دهید، کاهش مصرف قند است. مصرف بیش از حد قند در رژیم غذایی با مشکلات سلامتی مختلفی از جمله اختلالات خلقی، چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی مرتبط است. خطر این بیماریها حتی بیشتر میشود اگر یکی از آنها در ژنتیک شما وجود داشته باشد. بنابراین، اگر تصمیم گرفتهاید مصرف قند خود را کاهش دهید، در حال برداشتن یک گام مهم به سوی سلامتی بهتر هستید و ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم!
در مصاحبهای اختصاصی با تیم تحریریه Onlymyhealth، دکتر شری کومار سریواستاوا، مشاور ارشد و پزشک در بیمارستان شردا - نویدا، روشهای سادهای را به اشتراک گذاشت که فرآیند تغییر شما را بدون درد به سمت یک تغییر پایدار راهنمایی میکند.
۱. مکانهای پنهان قند را بیابید
قند تنها در آبنباتها و دسرها نیست؛ همچنین در بسیاری از غذاهای فرآوریشده مانند نان، سسها، غلات صبحانه و حتی میانوعدههای نمکی پنهان شده است. اقدامات کوچک شروع کنید و برچسبهای تغذیهای موجود در پشت هر محصول را با دقت بخوانید. به دنبال اصطلاحاتی مانند «شربت ذرت با فروکتوز بالا»، «ساکارز» و «گلوکز» باشید، زیرا اینها برخی از مشتقات اصلی قند هستند.
۲. به تدریج شروع کنید
ترک ناگهانی قند میتواند کاملاً مغلوبکننده باشد و هوسهای ناگهانی را ایجاد کند. در عوض، دکتر سریواستاوا پیشنهاد کرد که به تدریج با کاهش مصرف قند این کار را انجام دهید. برای مثال، اگر عادت دارید دو قاشق چایخوری قند به قهوهتان اضافه کنید، مقدار آن را به یک قاشق، نیم و سپس به هیچ کاهش دهید.
۳. انتخاب غذاهای کامل
دکتر سریواستاوا تأکید کرد که غذاهای کامل و فرآورینشده را در رژیم غذایی خود بگنجانید. میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای کمچربی و چربیهای سالم بهطور ذاتی قند افزوده کمی دارند و سرشار از مواد مغذی هستند که به تثبیت سطح قند خون و سرکوب اشتها کمک میکنند.
۴. به طور طبیعی شیرین کنید
وقتی نیاز به کمی شیرینی دارید، به غذاهای واقعی مانند میوههای تازه، دارچین یا حتی عصاره وانیل روی آورید که طعم دلچسبتری بدون اثرات جانبی قند فرآوریشده اضافه میکنند.
۵. هیدراته بمانید
گاهی اوقات تشنگی با گرسنگی یا هوس قند اشتباه گرفته میشود. نوشیدن آب در طول روز میتواند به کاهش تمایل به مصرف میانوعدههای قندی کمک کند. چایهای گیاهی و آبهای طعمدار گزینههای عالی هستند اگر آب ساده برایتان یکنواخت به نظر میرسد.
۶. میانوعدههای هوشمند
همیشه میانوعدههای سالم در دست داشته باشید تا نخواهید به گزینههای قندی رو بیاورید زمانی که احساس گرسنگی میکنید. آجیل، دانهها، ماست یونانی یا تکهای میوه گزینههای رضایتبخشی هستند که سطح قند خونتان را بالا نمیبرند.
۷. نسبت به نوشیدنیها هوشیار باشید
نوشیدنیهای قندی مانند نوشابه، نوشیدنیهای انرژیزا و حتی آبمیوهها منابع اصلی قند افزوده هستند. آنها را با گزینههای بدون قند مانند آب گازدار، چای گیاهی یا قهوه سیاه جایگزین کنید.
۸. وعدههای غذایی خود را برنامهریزی کنید
برنامهریزی وعدههای غذایی جلوی مصرف سریع غذاهای ناسالم و قندی را میگیرد. وعدههای غذایی و میانوعدههای خود را برای هفته برنامهریزی کنید تا همیشه با گزینههای سالم آماده باشید.
۹. خواب کافی داشته باشید
خواب ناکافی به هوس قند و عدم تعادل در هورمونهای گرسنگی مرتبط شده است. هر شب به مدت هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت خوب داشته باشید تا سالم بمانید، دچار کمآبی نشوید و از تمایل به نوشیدنیهای قندی برای افزایش انرژی جلوگیری کنید.
نتیجهگیری
ترک قند به این معنا نیست که باید از تمام شادی و طعم غذا خوردن چشمپوشی کنید. به جای آن، تغییراتی آهسته و پایدار در رژیم غذایی خود ایجاد کنید و بر روی غذاهای کامل و طبیعی تمرکز کنید تا به تدریج میزان قند را در رژیم غذاییتان کاهش داده و بهترین و سالمترین نسخه از خودتان باشید!