شیوع ویروس HMPV در ایران/ نشانه های بیماریHMPV و راه های انتقال آن
ویروسHMPV از خانوادهی ویروسهایی است که ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) نیز به آن تعلق دارد؛ RSV ویروسی فصلی است که باعث سرماخوردگی و عفونتهای ریوی میشود.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ ویروس HMPV از خانوادهی ویروسهایی است که ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) نیز به آن تعلق دارد؛ RSV ویروسی فصلی است که باعث سرماخوردگی و عفونتهای ریوی میشود.
بیماریHMPV و راه های انتقال آن چیست؟
کشور چین اخیراً با افزایش موارد ابتلا به یک ویروس تنفسی مواجه است که منجر به شلوغی بیمارستانها، اقدامات اضطراری و نگرانیهای عمومی در مورد شیوع این بیماری شده است. این ویروس که با نام متاپنوموویروس انسانی (HMPV) شناخته میشود، زمستان امسال باعث افزایش موارد ابتلا به بیماری تنفسی در استانهای شمالی چین بهویژه در میان کودکان شده است.شیوع این بیماری پنج سال پس از آن رخ می دهد که جهان برای اولین بار از ظهور یک ویروس کرونای جدید در «ووهان» چین مطلع شد که بعدها با هفت میلیون مرگ به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شد.از ین رو نگرانی های گسترده ایی جهان را فرا گرفته است. تا کنون سازمان جهانی بهداشت بیانیه ای در این خصوص صادر نکرده است و به نظر می رسد این بیماری صرفاً یک بیماری تنفسی است که در زمستانها شایع می شود و احتمالاًخطر اپیدمی شدن را ندارد. این دوره برای آشنایی با این ویروس و علائم و روشهای پیشگیری آن تدوین شده است تا با داشتن اطلاعات اولیه از نگرانی های بی مورد جلوگیری شود.
هیچ درمان و واکسن اختصاصی برای درمان بیماری متاپنومو ویروس انسانی وجود ندارد و مراقبتهای درمانی بیشتر جنبه حمایتی دارد.
ویروس HMPV ویروس جدیدی نیست و از سال ۲۰۰۱ کشف شده که عاملی برای بروز بیماریهای تنفسی از فردبهفرد یا از طریق سطوح به افراد است.
نشانه های بیماری HMPV
تب و لرز، سرفه، گلودرد، گرفتگی بینی و تنگی نفس، ضعف و بیحالی جزء نشانههای این ویروس بوده که در کودکان اسهال و استفراغ نیز به این عوامل اضافه میشود.
گاهی اوقات این ویروس میتواند منجر به عوارض جدی گردد که حتی نیاز به بستری فرد بیمار در بیمارستان شود. این عوارض جدی شامل بیماری برونشیولیت، برونشیت، پنومونی یا ذاتالریه، عفونت گوش میانی، حملات آسم یا تشدید بیماری مزمن انسدادی ریوی است. دوره نهفته این بیماری از پنج تا نه روز بوده و در این مدت فرد مبتلا شده هیچ گونه علائمی نداشته و بعد از این دوره علائم بالینی بیماری ظاهر میشود.
این ویروس معمولاً همه سنین را درگیر میکند ولی اغلب در کودکان زیر پنج سال و افراد بالای ۶۵ سال علامتدار شده و نیاز به مراقبت پیدا میکنند.
مردم میتوانند با رعایت مواردی از جمله شستشوی دستها بهطور منظم با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، اجتناب از تماس دستهای آلوده به چشم، بینی و دهان، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار، پوشاندن دهان و بینی به هنگام عطسه و سرفه، ایجاد تهویه مناسب، تمیز کردن سطوح بخصوص دستگیره دربها، استفاده از ماسک ساده و رعایت فاصله اجتماعی از انتشار و مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری کنند.
تزریق واکسن آنفلوانزا در خفیف کردن علائم میتواند مؤثر باشد ولی بهترین درمان استراحت و ماندن در منزل و استفاده از مایعات است.