کد خبر: 193570
A

حداکثر دمای قابل تحمل برای انسان چند درجه است؟/ علائم گرمازدگی چیست؟

تحقیقات اخیر حکایت از آن دارد که آستانه تحمل گرما در انسان بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که پیش‌ازاین فکر می‌شد و این آستانه در آب‌وهوای خشک و برای افراد مسن، پایین‌تر است.

حداکثر دمای قابل تحمل برای انسان چند درجه است؟/  علائم گرمازدگی چیست؟

رئیس هیات مدیره انجمن شرکت‌های حفاری و خدمات فنی ایران با توجه به دمای بالای بی سابقه در جنوب کشور نسبت به ابتلای کارکنان شرکت ملی نفت ایران به گرمازدگی هشدار داده است.

 هشدار این مدیر نفتی و قرار گرفتن در روزهای اوج گرما بهانه‌ای شد تا در مطلبی به دلایل و علائم گرمازدگی به همراه راهکارهای درمان آن بپردازیم. گرمازدگی معمولا به دلیل قرار گرفتن در فضای باز در هوای بسیار گرم و مرطوب تابستان ایجاد می‌شود، اما لزوما به فضای بیرون از محیط‌های بسته محدود نمی‌شود و همچنین می‌تواند در اثر گرمای بیش از حد در فضاهای داخلی ناشی از خرابی یا نبود سیستم‌های سرمایشی ایجاد شود. گرمازدگی جدی‌ترین نوع آسیب گرمایی است که می‌تواند رخ دهد. این پدیده در اثر گرم شدن بیش از حد بدن تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد یا بالاتر ایجاد می‌شود.

با توجه به افزایش دمای هوا هم برخی از دانشمندان نگرانند که موج گسترده گرما در مناطقی که از تهویه مطبوع برخوردار نیستند، باعث مرگ عده زیادی از افراد شود. تحقیقات اخیر حکایت از آن دارد که آستانه تحمل گرما در انسان بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که پیش‌ازاین فکر می‌شد و این آستانه در آب‌وهوای خشک و برای افراد مسن، پایین‌تر است.

حداکثر دمای قابل تحمل

محققان در مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۰ انجام دادند، دریافتند که فرکانس گرمای بسیار مرطوب از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۸) دو برابر شده و در بخش‌هایی از جهان ازجمله سواحل هند پاکستان، خلیج‌فارس و خلیج مکزیک، دما به آستانه دمای حباب مرطوب نزدیک شده و در دو مکان برای مدت کوتاهی حتی فراتر از آن رفته است. طبق گفته دنینگ، محققان نگران وقوع مرگ‌ومیر دسته‌جمعی در آن مناطق هستند؛ چراکه دمای جهانی همچنان در حال افزایش است و در مناطق بزرگ شهری در دریای عرب (شرق شبه‌جزیره عربستان) و منطقه اقیانوس هند، صدها میلیون نفر در شرایطی زندگی می‌کنند که دسترسی به تهویه مطبوع ندارند.

مطالعه‌ای هم در سال ۲۰۲۲ که با استفاده از داده‌های آزمایش‌های محفظه حرارتی انجام شد، تخمین زد که آستانه دمای حباب مرطوب برای افراد جوان و سالم که بتوانند در آن به انجام وظایف اساسی زندگی‌شان بپردازند، احتمالاً نزدیک به ۳۰ تا ۳۱ درجه سانتی‌گراد است که خیلی پایین‌تر از معیار قبلی (۳۵ درجه) است.

جنیفر وانوس، دانشیار دانشگاه ایالتی آریزونا در این باره می‌گوید: حد بقای افراد باهم متفاوت است و شاخص‌هایی مثل سن و سال در آن تاثیر زیادی دارد.

تحقیقات او حکایت از آن دارد که آستانه فیزیولوژیکی برای گرمازدگی، به‌ویژه در گرمای خشک، به‌مراتب کمتر از چیزی است که تا پیش‌ازاین اعلام‌شده بود. در این تحقیق به این نکته اشاره‌شده که اکثر افراد مسن، نمی‌توانند به‌خوبی عرق کنند و درصورتی‌که به مدت ۶ ساعت در معرض دمای بالای ۴۶ درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند، حتی در شرایطی که رطوبت هوا پائین و دسترسی به سایه وجود دارد، در معرض خطرات جدی قرار خواهند گرفت.

دو نوع گرمازدگی وجود دارد:

گرمازدگی ناشی از فعالیت: این نوع گرمازدگی اغلب در اثر فعالیت بدنی شدیدی که در هوای گرم در فضای باز رخ می دهد، ایجاد می‌شود.

گرمازدگی ناشی از عدم فعالیت (کلاسیک): این نوع گرمازدگی اغلب افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای مانند دیابت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. گرمازدگی کلاسیک ممکن است به تدریج در طی چند ساعت یا چند روز رخ دهد.

اگر گرمازدگی به موقع درمان نشود، می‌تواند آسیب جدی به اندام های داخلی بدن از جمله مغز وارد کند. گرمازدگی درمان نشده نیز می‌تواند کشنده باشد. در این مطلب به علائم و علل گرمازدگی و همچنین راهکارهای پیشگیری و درمان آن پرداخته‌ایم.

علائم

علائم گرمازدگی ممکن است به سرعت یا آهسته ظاهر شوند. گرمازدگی همیشه یک فوریت پزشکی (یعنی به این وضعیت باید به طور اورژانسی رسیدگی شود) است. بزرگسالان بالای ۶۵ سال و نوزادان به ویژه در برابر گرمازدگی آسیب پذیر هستند. گرما همچنین افرادی که ورزش یا کارهای سخت بدنی در هوای گرم و مرطوب در فضای باز انجام می‌دهند را نیز به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته گرمازدگی صرفا محدود به افراد یا گروه‌های خاصی نمی‌شود، هر کسی ممکن است دچار گرمازدگی شود، بنابراین دانستن علائم آن مهم است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر