کد خبر: 184433
A

افزایش استفاده از نانوپلاستیک؛ شمار سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش خواهد داد

یک مطالعه جدید حکایت از این می‌کند که افرادی که در بدن خود نانوپلاستیک دارند، در سه سال آینده ۴.۵ برابر بیشتر از افرادی که این مواد را ندارند، در معرض حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر انواع مرگ‌های ناشی از نگرانی‌های مرتبط با سلامتی قرار خواهند داشت.

افزایش استفاده از نانوپلاستیک؛ شمار سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش خواهد داد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ چند روز پیش گزارش شد که جوشاندن آب سخت می‌تواند مقدار میکروپلاستیک‌های موجود در آن را تا حدود ۹۰ درصد کاهش دهد. در زمان انتشار آن گزارش؛ دانشمندان هنوز در حال بررسی میزان و چگونگی آسیب‌های نانوپلاستیک‌ها به بدن بودند.

یک مطالعه جدید حکایت از این می‌کند که افرادی که در بدن خود نانوپلاستیک دارند، در سه سال آینده ۴.۵ برابر بیشتر از افرادی که این مواد را ندارند، در معرض حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر انواع مرگ‌های ناشی از نگرانی‌های مرتبط با سلامتی قرار خواهند داشت.

این مطالعه که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده؛ توضیح می‌دهد که چگونه میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها کم‌کم دارند به‌عنوان یکی از فاکتورهای خطر و ریسک بالقوه در هنگام ارزیابی بیماری‌های قلبی عروقی ظهور پیدا می‌کنند. این اولین بار است که چنین ارتباطی بین میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی برقرار شده است.

نانوپلاستیک‌ها قطعات کوچک پلاستیکی هستند که می‌توانند به اندازه یک هزارم میلی‌متر قطر داشته باشند؛ اگرچه این تعریف برای هر قطعه پلاستیکی کوچکی که طول آن کمتر از پنج میلی‌متر باشد، صدق می‌کند. آن‌ها در همه جا حضور دارند، ماندگارند و اغلب برای این که تجزیه شوند، به قرن‌ها زمان نیاز دارند. در واقع سلول‌هایی که مسئول حذف مواد زائد هستند نمی‌توانند به آسانی آن‌ها را تجزیه کنند، بنابراین میکروپلاستیک‌ها در موجودات انباشته می‌شوند.

از این نظر نانو-میکرو پلاستیک‌ها که تقریباً به اندازه یک ویروس هستند، اندازه مناسبی برای تأثیر نامطلوب در زمینه عملکرد سلول‌های انسان دارند و می‌توانند از فیلترهای محافظ کلیدی بدن افراد از جمله پوشش روده و سد خونی مغزی عبور کنند. آن‌ها هم‌چنین در غذا، شیر مادر و حتی ابرهای آسمان دیده شده‌اند.

محققان گروهی از بیماران را مورد مطالعه قرار دادند که به دلیل تنگی شریان کاروتید تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند- که در اثر تنگ‌شدن شریان‌های کاروتید که خون و اکسیژن را به مغز می‌رسانند- روی می‌دهد. در واقع رسوبات جریان طبیعی خون را در این شریان‌ها مسدود می‌کند و این امر خون‌رسانی به مغز صورت و گردن را مختل می‌کند.

محققان پلاک‌هایی را که از ۲۵۶ بیمار برداشته شده بود، بررسی کرده و سلامت آن‌ها را به‌طور متوسط ۳۴ ماه پس از جراحی مورد نظارت قرار دادند. آن‌ها در پلاک ۱۵۰ بیمار ذرات پلاستیکی پیدا کردند- که به این معنی است در پلاک حدود ۶۰٪ از بیماران ذرات پلاستیک موجود بوده- و بعد هم ۲۰ درصد این موارد با حمله قلبی غیرکشنده، سکته مغزی غیرکشنده یا حتی مرگ مواجه شدند.

تجزیه و تحلیل‌های شیمیایی نشان داد که اکثر ذرات از پلی اتیلن تشکیل شده‌اند که معمولاً در بسته‌بندی مواد غذایی، کیسه‌های خرید و لوازم پزشکی استفاده می‌شود.

رافائل مارفلا نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید که «تا به امروز این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که آلودگی پلاستیک را با بیماری‌های انسانی مرتبط می‌کند».

این استاد طب داخلی و مدیر بخش علوم پزشکی و جراحی دانشگاه کامپانیا لوئیجی وان‌ویتلی ناپل ایتالیا می‌گوید: «داده‌های ما باید توسط مطالعات دیگر و در مورد جمعیت‌های بزرگ‌تر تأیید شود. با این حال، مطالعه ما تا همین جا نیز به طور قانع‌کننده‌ای وجود پلاستیک و ارتباط آن‌ها با حوادث قلبی عروقی را نشان می‌دهد».

منبع: شفقنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر