نخستین پیوند چشم کامل انسان توسط جراحان آمریکایی انجام شد
جراحی پیشگامانه شامل برداشتن بخشی از صورت و کل چشم چپ از جمله منبع خون و عصب بینایی فرد اهداکننده و پیوند آنها به فرد دریافتکننده بود.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت:جراحان مرکز پیوند لانگون دانشگاه نیویورک امیدوار بودند که جایگزینی چشم از دست رفته او با استفاده از حفره چشم و پلک پیوندی، نتایج زیبایی بهتری برای صورت جدیدش به همراه داشته باشد.
این جراحی پیشگامانه شامل برداشتن بخشی از صورت و کل چشم چپ از جمله منبع خون و عصب بینایی فرد اهداکننده و پیوند آنها به آقای جیمز بود.
اگرچه امروز پیوند قرنیه برای درمان انواع خاصی از کاهش بینایی رایج است، اما پیوند کل چشم شامل مردمک، منبع خون و عصب بینایی متصل به مغز برای نخستین بار در جهان انجام شده است.
جیمز ۴۶ ساله به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ««حس خوبی است. هنوز هیچ حرکتی نمیتوانم به آن بدهم. هنوز نمیتوانم پلک بزنم.»
دکتر ادواردو رودریگز، رئیس بخش جراحی پلاستیک دانشگاه نیویورک که هدایت پیوند چشم آقای جیمز را بر عهده داشت، گفت: «ما ادعا نمیکنیم که بینایی را میتوانیم برگردانیم اما شک نداریم که یک قدم به آن نزدیکتر شدهایم.»
پزشکان نگران بودند که چشم پیوندی به سرعت چروک شود اما زمانی که در ماه گذشته میلادی، دکتر رودریگز آن را باز کرد، دید چشم قهوهای روشن پیوند زدهشده درست به اندازه چشم آبی خود آقای جیمز پر از مایع است. پزشکان دیدند که در چشم چپ آقای جیمز، خون جریان دارد و هیچ نشانهای از رد پیوند وجود ندارد.
محققان اکنون در حال تجزیه و تحلیل اسکنهای مغز آقای جیمز هستند که سیگنالهای گیجکنندهای را از عصب بینایی بسیار مهم اما آسیبدیده تشخیص داده است.
جراحان در طول عمل ۲۱ ساعته آقای جیمز، زمانیکه عصب بینایی اهدایی را به آنچه که از او باقی مانده بود، متصل کردند، سلولهای بنیادی ویژهای را هم از فرد اهداکننده به آقای جیمز تزریق کردند.
جفری گلدبرگ، که هدایت تلاشهای مشابهی را در موسسه چشم بایرز در دانشگاه استنفورد بر عهده دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما در حال پیشرفت قابل توجهی در درمانها برای ترمیم عصب بینایی هستیم که میتواند همراه با پیوند چشم باشد.»
او گفت: «این درمانهای کمکی به چشم اهداشده اجازه میدهد تا به طور قابل توجهی به مغز متصل شود و عملکرد بینایی معنیدار را به بیماران نابینا در همه جا بازگرداند.»