کد خبر: 158999
A

سازمان غذا و داروی آمریکا داروی ضدآلزایمر را تایید کرد

یورونیوز: سازمان غذا و داروی آمریکا روز پنجشنبه ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) داروی «لکمبی» (Leqembi) را برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری آلزایمر هستند، تایید کرد.

سازمان غذا و داروی آمریکا داروی ضدآلزایمر را تایید کرد

به گزارش سایت دیده بان ایران یورونیوز: سازمان غذا و داروی آمریکا روز پنجشنبه ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) داروی «لکمبی» (Leqembi) را برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری آلزایمر هستند، تایید کرد.

مقامات بهداشتی آمریکا مجوز نهایی داروی جدیدی را صادر کرده‌اند که مطالعات نشان داده است به نحو چشمگیری پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می‌کند.

پیشتر داده‌های یک کارآزمایی بالینی بزرگ نشان داده بود این دارو، که با نام تجاری «لکمبی» عرضه شده است، می‌تواند در بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند پیشرفت از دست دادن حافظه و اختلال شناختی را در یک دوره ۱۸ ماهه ۵ ماه کاهش دهد.

هرچند باید گفت علیرغم وجود تاثیرات مثبت این دارو، لکمبی درمانی برای آلزایمر محسوب نمی‌شود و حافظه یا توانایی‌های شناختی بیماران را بهبود نمی‌بخشد، همچنین از بدتر شدن بیماری جلوگیری نمی‌کند.

لکمبی یکی از دسته داروهایی است که به عنوان «آنتی‌ بادی‌های مونوکلونال» شناخته می‌شود. اساس کار این دارو بر حذف «بتا آمیلوئید» از مغز بیماران آلزایمری قرار دارد. بتا آمیلوئید پروتئینی چسبنده است که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر جمع می‌شود.

چه کسانی واجد شرایط دریافت لکمبی هستند؟

برای افرادی که در مراحل اولیه آلزایمر هستند و همچنین مبتلایان به بیماری پیش از آلزایمر (اختلال شناختی خفیف)، این دارو هر دو هفته یک بار با تزریق داخل وریدی در مطب یا کلینیک پزشک تجویز می‌شود.

حدود ۱.۵ میلیون نفر در ایالات متحده با این توصیف مطابقت دارند. هرچند ۵ میلیون نفر دیگر که به آلزایمر مبتلا هستند واجد شرایط دریافت لکمبی نخواهند بود زیرا بیماری آنها پیشرفت زیادی کرده است.

داروی جدید توسط دو شرکت ایزای (Eisai) و بایوژن (Biogen) ساخته شده و هزینه سالانه دوره درمان آن ۲۶ هزار و ۵۰۰ دلار است که البته در آمریکا ۸۰ درصد آن را بیمه دولتی پوشش خواهد داد.

پیش از تایید این دارو و با توجه به نتایج آزمایش‌های بالینی، نگرانی‌های درباره عوارض مصرف آن وجود داشت. در واقع این دارو می‌تواند باعث تورم یا خونریزی در مغز شود که البته اغلب خفیف یا متوسط است و خود به خود رفع می‌شود، اما در موارد اندکی می‌تواند جدی باشد و در موارد بسیار نادری می‌تواند کشنده نیز باشد.

سازمان غذا و داروی آمریکا به قدری نگران این عوارض جانبی بود که روی بسته لکمبی برچسب «اخطار» به معنی احتمال وجود داشتن بالاترین سطح عوارض را زده است.

بیمارانی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند شامل بیمارانی هستند که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، بیش از چهار خونریزی میکروسکوپی در مغز داشته‌اند و یا دارای جهش ژنی مرتبط با آلزایمر به نام «APOE4» هستند. این افراد برای استفاده از دارو حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر