قهوه ریسک آسیب کبدی را در افراد دیابتی کاهش می دهد
نتایج یک مطالعه نشان داد که بین مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کبدی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط وجود دارد.
به گزارش سایت دیده بان ایران به نقل از مدیکال نیوز، کارشناسان هشدار میدهند "اپیدمی دوگانه چاقی و دیابت نوع ۲" یک چالش فوری بهداشت عمومی است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که قهوه ممکن است به محافظت در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی در میان افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ کمک کند.
در این مطالعه، ارتباط مصرف کافئین با کاهش فیبروز کبدی در بیماری کبد چرب و سایر بیماریهای مزمن مرتبط با کبد مشخص شد.
دانشمندان پرتغالی دریافتند که کافئین و پلی فنول های موجود در قهوه ممکن است به کاهش شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ کمک کند.
آنها معتقدند که کافئین، پلی فنول ها و سایر ترکیبات قهوه ممکن است با استرس اکسایشی در کبد مقابله کنند.
«جان گریفیث جونز»، محقق ارشد در مرکز علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی در دانشگاه کویمبرا پرتغال، میگوید: «عوامل خطر برای کبد چرب و دیابت نوع۲ بسیار متجانس هستند و شامل چاقی، هیپرتری گلیسیریدمی، مقاومت به انسولین و التهاب کبد و بافت چربی است.»
تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی در سراسر جهان منجر به افزایش نرخ چاقی شده است. چربی اضافی بدن "قویترین عامل خطر برای ابتلاء به دیابت" است.
این مطالعه غربالگری ۲۴ ساعته ادرار و دادههای مصرف قهوه را برای ارتباط بین مصرف قهوه و ویژگیهای کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارزیابی کرد.