رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: چین نمیخواهد ایران در تولید واکسن کرونا خودکفا شود!
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: اینها دیدند ایران توانایی تولید واکسن پیدا کرده و تا دو، سه ماه دیگر ایران حدود ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا تولید داخل خواهد داشت، با خودشان گفتند به اینها واکسن کرونا بدهیم تا نگذاریم خیلی در این زمینه جلو بروند و خودکفا شوند! یکی از این کشورها چین است. چین نمیخواهد ایران در تولید واکسن کرونا خودکفا شود!
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اخیرا در گفتوگویی با فرهیختگان مدعی شد: یکی از دلایلی که این کشورها در این برهه زمانی به ما واکسن میدهند این است که اینها دیدند ایران توانایی تولید واکسن پیدا کرده و تا دو، سه ماه دیگر ایران حدود ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا تولید داخل خواهد داشت، با خودشان گفتند به اینها واکسن کرونا بدهیم تا نگذاریم خیلی در این زمینه جلو بروند و خودکفا شوند! یکی از این کشورها چین است. چین نمیخواهد ایران در تولید واکسن کرونا خودکفا شود!
گفتنی است بیشترین حجم واکسن کرونای وارد شده به ایران تاکنون از نوع سینوفارم چین بوده است.
متن گفت و گو را در ذیل بخوانید:
در پاییز ۹۹ که بحث واردات واکسن داغ بود، سازمان نظام پزشکی مدعی شد واکسن روسی تاییدیه جهانی را ندارد و با نامهای از رئیسجمهور خواستار عدمواردات واکسن روسی شدند. این درحالی است که در آن مقطع، نهتنها واکسن روسی بلکه هیچ واکسنی حتی واکسن آمریکایی و انگلیسی تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را نداشت! با این حال ظفرقندی چندی بعد تلویحا مجلس را بهخاطر نامهای که به روحانی برای منع ورود واکسن انگلیسی و آمریکایی زده بود متهم کرد. آیا این اتهام را قبول دارید که مجلس مانع ورود واکسن بوده است؟
مجلس هیچوقت مخالف واردات واکسن نبوده است. البته ما الان هم میگوییم که واکسن از انگلیس و آمریکا وارد نمیکنیم چون به انگلیس و آمریکا اعتماد نداریم. درواقع همان اعتمادی که به فرانسه کردیم برای ما کافی است. فرانسه کلی خون آلوده وارد کشور ما کرد و موجب شد بسیاری از جوانان ما دچار ایدز شوند.
همچنین مهم نیست چه کسی ما را متهم کرده، مهم این است که الان سرعت واکسیناسیون افزایش یافته است و امیدواریم تا دو ماه دیگر درصد قابلتوجهی از مردم عزیز را واکسینه کنیم.
در صحبتهایتان اشاره کردید اکنون سرعت واکسیناسیون افزایش یافته است. به نظر شما وجهتمایز دولت قبل با دولت جدید در واکسیناسیون چیست که این میزان افزایش سرعت واکسیناسیون داشتیم؟
در دولت جدید، رئیسجمهور، رئیسی مستقیما با رئیسجمهور چین صحبت کرده و قول گرفته که ۶۰ میلیون دُز واکسن به ما بدهند و الان محموله واکسنها دارد، میآید. همچنین با رئیسجمهور روسیه صحبت شده است. وزارت امور خارجه در دولت جدید نیز فعال شده است. بنابراین همه اینها دست به دست هم داده و واکسن با سرعت بیشتری وارد کشور میشود. اما در دولت قبل کشورهای دیگر به کشور ما واکسن ندادند. ربیعی یا مطهری گفتند که چون FATF را نپذیرفتیم واکسن به ما نمیدهند. روحانی هم گفت چون تحریم بودیم به ما واکسن ندادند.
هماکنون FATF هنوز بلاتکلیف و تصویب نشده است، پس چطور این همه واکسن وارد میشود؟
واردات واکسن در دولت جدید افزایش یافته، به این علت که رئیسی شخصا وارد بحث واکسن شده است. در واقع رئیسی با روسایجمهور کشورهایی که الان واکسن از آنها وارد میکنیم، وارد تعاملاتی شده است. این کشورها هم به نوعی کشورهایی هستند که با ایران از قبل رابطه داشتند. همچنین یکیدیگر از دلایلی که این کشورها در این برهه زمانی به ما واکسن میدهند این است که اینها دیدند ایران توانایی تولید واکسن پیدا کرده و تا دو، سه ماه دیگر ایران حدود ۲۰ میلیون دُز واکسن تولید داخل خواهد داشت، با خودشان گفتند به اینها واکسن بدهیم تا نگذاریم خیلی در این زمینه جلو بروند و خودکفا شوند.
آن زمان که سازمان نظام پزشکی مدعی بود واکسن چینی و روسی موردتایید نیست، همان موقع هم واکسن آمریکایی و انگلیسی مجوزش را از سازمان جهانی بهداشت نگرفته بود اما چند ماه که گذشت و رهبری گفتند واکسن آمریکاییوانگلیسی وارد نمیکنیم، اعضای این سازمان مثل ظفرقندی که اصرار داشت واکسن روسی وارد نکنیم، گفت که چرا واکسن را سیاسی میکنیم و انگلیسی وارد نمیکنیم، درحالی که با نامه ۸۰ نفر از اعضای مجمع عمومی این سازمان خطاب به روحانی مانع ورود واکسن روسی شدند. این درحالی است که با این کارها باعث شدند بسیاری از مردم جانشان را از دست بدهند. با توجه به همه اینها به نظرتان نباید مجلس یازدهم و کمیسیون اصل ۹۰ با این سازمان برخورد داشته باشد؟
من هنوز به این نتیجه نرسیدهام که با نامه یکسری از اعضای نظام پزشکی به رئیس دولت دوازدهم واکسن وارد نشده است. چون اعضای دولت دوازدهم این ادعا را ندارند بلکه میگویند کشورهای دیگر به ما واکسن ندادند. البته این مورد را سازمانهای بازرسی و اطلاعاتی و امنیتی میتوانند بررسی کنند. سپس اگر این سازمانها تخلف آنها را به ما اطلاع دادند در این صورت ما میتوانیم رسیدگی کنیم.