۳ خوراکی مهم و ۴ دستور العمل غذایی برای درمان بیماری کبد چرب
. بیماری کبد چرب غیرالکلی معمولاً در افرادی که چاق یا کم تحرک هستند و افرادی که رژیم غذایی سرشار از خوراکیهای های فرآوری شده دارند، تشخیص داده میشود.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ یکی از اصلیترین راههای درمان بیماری کبد چرب، صرف نظر از نوع، رژیم غذایی است. همانطور که از نامش پیداست، بیماری کبد چرب به این معنی است که مقدار زیادی چربی در کبد دارید. در یک بدن سالم، کبد به دفع سموم کمک میکند و صفرا، پروتئین گوارشی را تولید میکند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب میرساند و از عملکرد آن جلوگیری میکند.
به طور کلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است:
مقدار زیادی میوه و سبزیجات
گیاهان پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل
مقدار کمی قند، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات تصفیه شده و چربی اشباع اضافه شده است
حذف الکل
یک رژیم غذایی کم چربی و کم کالری میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش دهد. در حالت ایده آل، اگر اضافه وزن دارید، هدف شما این است که حداقل ۱۰ درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.
بلغور جو دوسر
غذای حاوی مقدار زیادی فیبر میتواند به کبد شما در بهترین عملکردش کمک کند. آیا یکی از راههای عالی برای شروع روز خود را میخواهید؟ بلغور جو دوسر را امتحان کنید. تحقیقات نشان میدهد که بلغور جو میتواند به شما در کاهش وزن اضافی و چربیهای شکم کمک کند، که روش خوبی برای جلوگیری از بیماری کبدی است.
کلم بروکلی
اگر میخواهید کبد خود را سالم نگه دارید، سبزیجات زیادی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کلم بروکلی میتواند بخشی از این استراتژی باشد. برخی مطالعات نشان میدهد این غذای ترد میتواند شما را در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت کند.
قهوه
اگر بدون قهوه نمیتوانید روز را پشت سر بگذارید، خوشحال خواهید شد که بشنوید این نوشیدنی ممکن است فوایدی برای کبد شما داشته باشد. مطالعات نشان میدهد که نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز میتواند کبد شما را از آسیب ناشی از مصرف زیاد الکل یا رژیم غذایی ناسالم محافظت کند. برخی تحقیقات نشان میدهد که قهوه ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
شکر را حذف کنید
مقدار زیادی از مواد شیرین میتواند کبد شما را متضرر کند. دلیلش این است که بخشی از کار کبد، تبدیل قند به چربی است. اگر در این کار زیاده روی کنید، کبد بیش از حد چربی ایجاد میکند که در نهایت در جایی که متعلق به آن نیست ذخیره میشود. در طولانی مدت، ممکن است، به بیماریهایی مانند بیماری کبد چرب مبتلا شوید.