کد خبر: 104618
A

فایزر: واکسن کرونای این شرکت باعث حفاظت نوجوانان می‌شود

شرکت فایزر روز چهارشنبه اعلام کرد که واکسن کرونایش برای نوجوانان سنین ۱۲ تا ۱۵ سال هم بی‌خطر است به بالا هم بی‌خطر است و هم از آنها حفاظت می‌کند و به این ترتیب یک گام به سوی گسترش واکسیناسیون به این گروه سنی پیش از بازگشایی مدارس برداشته می‌شود.فایزر و شرکت همکار آلمانی‌اش بیونتک در هفته‌های آینده قصد دارند از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و نیز ناظران دارویی اروپا درخواست کنند تا اجازه مصرف اضطراری واکسن کرونایشان را برای افراد از ۱۲ سال به بالا را بدهند.

فایزر: واکسن کرونای این شرکت باعث حفاظت نوجوانان می‌شود

 به گزارش سایت دیده بان ایران؛ شرکت فایزر روز چهارشنبه اعلام کرد که واکسن کرونایش برای نوجوانان  سنین ۱۲ تا ۱۵ سال هم بی‌خطر است و هم از آنها حفاظت می‌کند و به این ترتیب یک گام به سوی گسترش واکسیناسیون به این گروه سنی پیش از بازگشایی مدارس برداشته می‌شود.

به گزارش آسوشیتدپرس اغلب واکسن‌های کرونای عرضه‌شده در جهان برای بزرگسالان هستند که در معرض بیشترین خطر کروناویروس هستند. واکسن فایزر در حال حاضر برای افراد ۱۶ ساله و بالاتر تایید شده است.

اما واکسیناسیون کودکان در همه سنین برای متوقف کردن پاندمی ضروری است و این امکان را ایجاد می‌کند که مدارس، دست کم در کلاس‌های بالاتر، پس از ماه تعطیلی و اختلال بازگشایی شوند.

فایزر گزارش کرد که در بررسی ۲۲۶۰ فرد داوطلب در سنین ۱۲ تا ۱۵، داده‌های مقدماتی نشان داد که هیچ موردی از کووید-۱۹ در میان نوجوانان کاملا واکسن‌زده رخ نداد، در حالیکه ۱۸ نفر در میان افرادی که واکسن بی‌اثر (دارونما) دریافت کرده نبودند، دچار کرونا شدند.

این یک بررسی کوچک است و هنوز نتایج آن در ژورنال‌های پزشکی منتشر نشده است، با این حال شواهدی مهم به دست می‌دهد که واکسن چگونه دستگاه ایمنی کودکان را فعال می‌کند. این پژوهشگران همچنین میزان‌های بالای آنتی‌بادی‌های ضد ویروس، تا حدی بیشتر از میزان مشاهده شده در سایر بررسی‌ها در نوجوانان، را گزارش کردند.

به گفته فایزر، عوارض جانبی مشاهده شده در کودکان مشابه بزرگسالان جوان بود. عارضه جانبی عمده درد، تب، لرز و خستگی به خصوص پس از دوز دوم واکسن بود.

این بررسی به پیگیری افراد شرکت‌کننده برای دو سال دیگر ادامه می‌دهد تا اطلاعات بیشتری درباره حفاظت و ایمنی درازمدت واکسن فایزر به دست آید.

دکتر فیلیپ جی لندریگان از کالج بوستون که در این بررسی شرکت نداشت، نتایج به دست آمده را دلگرم‌کننده می‌داند. او گفت: «مشکل است کودکان را قانع کرد که ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. بنابراین اگر واکسنی باعث حفاظت کامل آنها شود و نگذارد آنها ویروس را به دیگران منتشر کنند، به نفع همه تمام خواهد شد.»

فایزر و شرکت همکار آلمانی‌اش بیونتک در هفته‌های آینده قصد دارند از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و نیز ناظران دارویی اروپا درخواست کنند تا اجازه مصرف اضطراری واکسن کرونایشان را برای افراد از ۱۲ سال به بالا را بدهند.

فایزر تنها شرکتی نیست که به دنبال پایین آوردن محدوده سنی واکسنش است. انتظار می‌رود نتایج بررسی واکسن کرونای شرکت مدرنا در نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله در آمریکا نیز به زودی منتشر شود.

در نشانه‌ای از امیدوارکننده بودن یافته‌ها، سازمان غذا و داروی آمریکا از قبل به هر دو شرکت اجازه شروع بررسی واکسن‌هایشان را در آمریکا در کودکان ۱۱ ساله و پایین‌تر تا نوزادان شش ماهه را داده است.

شرکت انگلیسی آسترازنکا هم ماه پیش بررسی واکسن کرونایش در میان کودکان ۶ ماهه تا ۱۷ ساله را در بریتانیا آغاز کرد. شرکت جانسون‌ اند جانسون هم در حال برنامه‌ریزی برای آزمایش واکسن کرونایش در کودکان است. شرکت سینوواک در چین نیز اخیر داده‌های مقدماتی را به ناظران دارویی در این کشور ارائه کرده است که نشان می‌دهد واکسن کرونایش برای کودکان تا ۳ سالگی بی‌خطر است.

در حالیکه، اغلب واکسن‌های کرونا فعلا در حال استفاده در ابتدا در میان ده‌ها هزار نفر از بزرگسالان آزمایش شدند، بررسی‌های کودکان لازم نیست شامل این شمار زیاد از افراد باشد، چرا که دانشمندان از قبل اطلاعات مربوط به بی‌خطر بودن واکسن را از بررسی‌ها در بزرگسالان و واکسیناسیون میلیون‌ها نفر بیشتر از بزرگسالان در اختیار دارند.

یک پرسش مهم میزان دوز واکسن است: فایزر به افراد ۱۲ ساله و بالاتر همان دوز بزرگسالان را داده است، اما در کودکان کم‌سن‌تر دوزهای متفاوتی را آزمایش کرده است.

هنوز روشن نیست که FDA با چه سرعتی به تقاضای فایزر برای پایین آوردن سن واکسناسیون تا ۱۲ سال پاسخ خواهد داد. این سازمان حدود سه هفته را صرف بازبینی و تایید هر یک از سه واکسن موجود در آمریکا برای بزرگسالان کرده است. این فرآیند شامل برگزاری جلسه علنی کارشناسان مستقل برای بازبینی و رای دادن درباره ایمنی و اثربخشی هر واکسن بوده است.

البته ممکن است روند بازبینی داده‌ها در کودکان کوتاهتر باشد، چرا که FDA با هر واکسن از قبل آشنایی دارد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر