آسترازنکا نام واکسن خود را بی سر و صدا تغییر داد
شرکت داروسازی بریتانیایی- سوئدی آسترازنکا نام واکسن کرونای آسترازنکا را پنج روز پیش مخفیانه تغییر داده است. آسترازنکا با عنوان Vaxzevria ارائه خواهد شد. این واکسن در آلمان اکنون فقط به افراد بالای ۶۰ سال تزریق میشود.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ یک روز پس از آنکه آلمان واکسیناسیون آسترازنکا را فقط برای افراد بالای ۶۰ سال توصیه کرد رسانههای این کشور از تغییر بی سر و صدا نام این واکسن خبر دادند.
شبکه خبری "ان تی وی" آلمان روز چهارشنبه ۱۱ فرودین (۳۱ مارس) گزارش داد نام آسترازنکا روز پنشجنبه ۲۵ مارس مخفیانه به "واکسزویرا" تغییر پیدا کرده است.
شرکت آسترازنکا گفته است که تغییر نام ماهها پیش برنامهریزی شده بود.
در وب سایت آژانس دارویی اروپا ، این واکسن دیگر با نام "Covid-19-Vaccine Astrazeneca" یا به طور اختصاری Astrazeneca شناخته نمیشود، بلکه به جای آن اکنون "Vaxzevria" نوشته شده است.
شرکت آسترازنکا صبح روز چهارشنبه ۳۱ مارس اطلاع داد "تغییر نام تجاری معمول و از ماهها قبل برنامهریزی شده است".
آسترازنکا گفته است انتظار میرود روند تغییر کامل نام آسترازنکا به Vaxzevria شش ماه طول بکشد.
کمیسیون دائمی واکسیناسیون آلمان استیکو (Stiko) روز سهشنبه ۱۰ فروردین (۳۰ مارس) اعلام کرده بود که بنا بر دادههای موجود پس از تزریق واکسن آسترازنکا احتمال بروز عوارض جانبی نادر اما بسیار شدید "ترومبوآمبولیک" برای افراد زیر ۶۰ سال بیشتر است.
این کمیسیون تا پایان ماه آوریل بررسی خواهد کرد که آیا میتوان از واکسن دیگری بجای تزریق دومین دوز آسترازنکا استفاده کرد. با این حال گفته میشود افرادی که دوز اول آسترازنکا را تزریق کردند، میتوانند با مشورت پزشک دوز دوم واکسن را نیز دریافت کنند.
در چند روز اخیر چند مورد عارضه "ترومبوز ورید مغزی" بویژه در زنان زیر ۵۵ سال در ارتباط با واکسن آسترازنکا ثبت شده است.
به دلیل بروز موارد ترومبوز مغزی، تزریق آسترازنکا در بسیاری از کشورهای اروپایی متوقف شده بود. اما آژانس دارویی اروپا (EMA) بعد از بررسی مجدد واکسن بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، آن را "ایمن و کارا" ارزیابی کرد و استفاده از آن بار دیگر ازسر گرفته شد.
سیاستمداران آلمانی از جمله آنگلا مرکل گفتند که آسترازنکا ایمن و کاراست و برای مقابله با کرونا آمادهاند این واکسن را تزریق کنند.
ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان از سران بالای ۶۰ سال ایالتهای آلمان خواست تا به عنوان الگو و برای تقویت اعتماد مردم واکسن آسترازنکا تزریق کنند.
تاکنون بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا در آلمان تزریق شده است.
موسسه پژوهشی "پاول ارلیش" آلمان تاکنون بیش از ۳۰ مورد از ترومبوز مغزی را پس از واکسیناسیون آسترازنکا ثبت کرده و گفته است در ۱۹ مورد کمبود پلاکت خون گزارش شده است، ۹ نفر از این افراد نیز درگذشتهاند. همه گزارش ها، به استثنای دو مورد مربوط به زنان ۲۰ تا ۶۳ ساله بوده است.