کد خبر: 111273
A

نشان شجاعت برای یک پناهجوی کُرد ایرانی‌ در آلمان به خاطر مقابله با یک تروریست + فیلم

"چیا ربیعی" پناهجوی کُرد ایرانی حالا در آلمان به یک قهرمان تبدیل شده است. او کسی بود که به همراه چند رهگذر دیگر توانست جلوی تروریست اسلامگرا را که با چاقو سه زن را کشته و هفت نفر دیگر را مجروح کرده بود بگیرد.

نشان شجاعت برای یک پناهجوی کُرد ایرانی‌ در آلمان به خاطر مقابله با یک تروریست + فیلم

به گزارش سایت دیده بان ایران"مارکوس زودر" نخست وزیر ایالت بایرن آلمان می خواهد نشان شجاعت این ایالت را به کسانی که جلوی مهاجم وورتسبورگ را گرفتند اهدا کند. یکی از این افراد "چیا ربیعی" شهروند ایرانی است که در آلمان تقاضای پناهندگی کرده است.

دویچه وله نوشت: "چیا ربیعی" پناهجوی ایرانی حالا در آلمان به یک قهرمان تبدیل شده است. او کسی بود که به همراه چند رهگذر دیگر توانست جلوی مهاجمی را که با چاقو سه زن را کشته و هفت نفر دیگر را مجروح کرده بود بگیرد.

این حادثه روز جمعه ۲۵ ژوئن در شهر وورتسبورگ در شمال ایالت بایرن رخ داد. مهاجم ۲۴ ساله سومالیایی در یک فروشگاه به قسمت فروش چاقو رفته، یکی از چاقوها را برداشته و ابتدا به فروشنده و بعد به بقیه رهگذران حمله می‌کند.

 

در اثر این حمله سه زن ۲۴، ۴۹ و ۸۲ ساله جانشان را از دست می‌دهند. ویدیوهای منتشر شده از این حادثه نشان می‌دهد که یک نفر با جدیت و البته شجاعت سعی در متوقف کردن مهاجم دارد. این فرد چیا ربیعی نام دارد و ۱۷ ماه است که در آلمان تقاضای پناهندگی کرده است.

 

مارکوس زودر، نخست‌وزیر بایرن یکشنبه بعدازظهر به محل این حادثه در وورتسبورگ رفت و تاج گلی در آنجا قرار داد. او همچنین با چیا ربیعی دیدار و از او تشکر کرد: «ممنون برای شجاعتی که به خرج دادید، بدون آنکه ظاهرا موظف به این کار باشید.»

 

زودر روز دوشنبه به روزنامه "ماین پست" گفته می‌خواهد نشان شجاعت ایالت بایرن را به کسانی که سعی کردند جلوی مهاجم وورتسبورگ را بگیرند اهدا کند. او گفته است: «این افراد درجه بالایی از شجاعت مدنی را نشان داده‌اند.»

 

نشان شجاعت بایرن یک نشان دولتی است و به کسانی اهدا می‌شود که با به خطر انداختن زندگی خودشان، جان دیگران را نجات می‌دهند. هنوز مشخص نیست این نشان قرار است به چند نفر اهدا شود.

 

چیا ربیعی زاده مهاباد و ۴۲ ساله است و در شهر زادگاهش راننده تاکسی بوده است. او به شبکه رادیویی بایرن گفته است: «من اصلا ترس نداشتم. اگر می‌ترسیدم مثل بقیه یا پنهان می‌شدم یا فرار می‌کردم.»

 

ربیعی در یک مصاحبه زنده با بخش ویدیویی روزنامه بیلد گفته سعی کرده چاقو را از فرد مهاجم بگیرد اما موفق نشده است.

 

چیا ربیعی به رادیو بایرن گفته است: «وقتی به محل حادثه رسیدم زنی را دیدم که به پهلو دراز کشیده بود و سه چهار نفر کنارش بودند، آمبولانس هم هنوز نرسیده بود. دیدم که از گلوی این زن خون می‌رود و مردم سعی دارند با فشار بر روی گردنش خونریزی را بند بیاورند. من بسیار متاسفم که زودتر نرسیدم. اگر پنج یا ده دقیقه زودتر می‌رسیدم شاید این زن زنده می‌ماند.»

این تجربه برای چیا آسان نبوده و در سه شب گذشته نتوانسته بخوابد. او به بخش ویدیویی بیلد گفته است: «نمی‌خواهم به عنوان قهرمان نامیده شوم، من این کار را به دلایل ذهنی خودم انجام دادم.»

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه نوشته که او در یک کمپ پناهجویان ساکن است و در حال یادگیری زبان آلمانی است. ربیعی به بخش تصویری بیلد گفته است: «من زندگیم را برای انسان‌هایی به خطر انداختم که در این کشور به من پناه داده‌اند.»

واکنش دولت آلمان

صدراعظم آلمان و دولت این کشور نیز درباره این حادثه واکنش نشان داده و برای آسیب دیدگان آرزوی سلامتی روحی و جسمی کرده‌اند. اشتفن زایبرت سخنگوی دولت آلمان گفته است: «دلایلی برای تشکر نیز وجود دارد؛ برای واکنش سریع نیروهای پلیس و سرعت عمل و شجاعت رهگذران که مقابل مهاجم ایستادگی کردند. این یک عمل قهرمانانه بوده است.»

 

مهاجم سومالیایی که در یک استراحتگاه بی‌خانمان‌ها سکونت داشته چندین بار از نظر روحی رفتارهای جلب نظر کننده انجام داده بوده است. پلیس اما در حال بررسی این موضوع نیز هست که آیا حمله او انگیزه‌های اسلام‌گرایانه داشته است.

 

زایبرت سخنگوی دولت آلمان به تبلیغات نفرت پراکنانه اسلام‌گرایانه در محل سکونت مهاجم اشاره کرده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر