محکومیت مدیران نفتی و پیشبینی جرایم نقدی برای خشکاندن هورالعظیم
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به وضعیت هورالعظیم در پی فعالیت شرکتهای نفتی در این تالاب گفت: سازمان حفاظت محیطزیست در ادوار مختلف به دفعات پیگیریهای قضایی در خصوص تالاب هورالعظیم داشته است و محکومیت مدیران و در نظر گرفتن جرایم نقدی انجام شده، اما بازهم این موضوعات به عنوان اولویت در دستور کار است.
![محکومیت مدیران نفتی و پیشبینی جرایم نقدی برای خشکاندن هورالعظیم](https://cdn.didbaniran.ir/thumbnail/g7jG9OhReSkM/fUQ4pqCksNO-W7mJ87HQnq6TSFPk9zFFcyvzdIkhy21kx29E9nmhjIv4cNprBo2zKTmMYdp5wb7AleQNFGO5UiPgCHyAF45aoVWSSBSI2Cb94yn-VZfnJAQqe_4xwyB9zhn0Z042as2WHuuD4EWIvtrbCsWxoCnegMyL2-4nOwQLjNb6D1u26A,,/%D8%B4%DB%8C%D9%86%D8%A7+%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg)
به گزارش سایت دیدهبان ایران، شینا انصاری در نشست کارگروه استانی کاهش آلودگی هوا که امروز (۲۰ بهمنماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان مسائل و مشکلات عدیدهای در حوزه محیط زیست دارد و باید از فرصتها برای حل مشکلات این استان استفاده شود.
وی افزود: کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با حضور آقای قائمپناه فعال و موضوعات کلانشهرها مطرح شده است و مصوباتی در این خصوص داشتهایم. انتظار میرود متناظر با کارگروه سطح ملی، کارگروه استانی نیز فعال باشد و برنامه عملیاتی در مورد مصوبات در خصوص تکالیف دستگاهها و صنایع مختلف، ارائه شود. این برنامهها باید قابلیت پایش و نظارت داشته باشند و در زمان مقرر ارسال شوند.
معاون رئیسجمهور در خصوص نحوه تعیین و توزیع عوارض آلایندگی صنایع بیان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست در خصوص عوارض آلایندگی صنایع، صرفا فهرست صنایع آلاینده را به سازمان امور مالیاتی اعلام میکند و نقشی در توزیع عوارض آلایندگی ندارد.
انصاری گفت: در خصوص پایش آلایندهها، تجهیزات، ایستگاههای سنجش آلودگی هوا و ... اعتباراتی نیاز است. تجهیزات موجود برای پایش آلایندگیها در استان خوزستان کافی نیست بنابراین پیشنهاد میشود ۵ درصد عوارض آلایندگی با ساز و کار مشخصی و با نظارت و راهبری استاندار خوزستان، به امور پایش و تامین تجهیزات در این خصوص اختصاص پیدا کند.
وی عنوان کرد: در کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا، برقیسازی و هیبریدی کردن خودروهای حمل و نقل عمومی و بازسازی و اسقاط خودروهای فرسوده در دستور کار است و بهتدریج برنامههای کلانشهرها در این خصوص اعلام میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: باید جلسات تخصصی در این خصوص برگزار و پیگیریها انجام شود و این سازمان هم در چارچوب ضوابط و قوانین کمک میکند.
وی با اشاره به وضعیت هورالعظیم در پی فعالیت شرکتهای نفتی در این تالاب بیان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست در ادوار مختلف به دفعات پیگیریهای قضایی در خصوص تالاب هورالعظیم داشته است و محکومیت مدیران و در نظر گرفتن جرایم نقدی انجام شده اما بازهم این موضوعات به عنوان اولویت در دستور کار است.
منبع: ایسنا