هونکار بَیَندی(خان پسندید) +طرز تهیه
هونکار بَیَندی یکی از غذاهای استانبول بوده و بسیار خوش طعم و عطر است که از تکه های گوشت بره بر روی پوره بادمجان به همراه کره و پنیر کاشار ذوب شده تشکیل شده است.
به گزارش دیده بان ترکیه ؛خوراک هونکاربیندی به اصطلاح فارسی، خان پسندید، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانی است، که گفته میشود برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین ۱۶۱۲ تا ۱۶۴۰ کشف شده است. این غذا نه تنها در دوره عثمانی بلکه امروزه نیز، گل سر سبد سفره میهمانیهای ویژه در ترکیه میباشد
مواد اصلی
گوشت گوسفندی یا(سینه مرغ)
۵۰۰ گرم
پیاز نگینی خردشده
۲ عدد
بادمجان کبابی و ساطری شده
۲ عدد
گوجه فرنگی متوسط
۲ عدد
نمک و فلفل سیاه
به مقدار لازم
سیر
۱ حبه
شیر
۱ لیوان
آرد
۳ قاشق غذا خوری
کره
۵۰ گرم
جعفری خردشده
به مقدار لازم
گوشت را بهصورت قیمهای خرد کرده به همراه پیاز و روغن روی حرارت قرار دهید تا تفت بخورد و کمی سرخ شود سیر راله کرده و به گوشت اضاف کنید. سپس ۲ لیوان آب به آن بیافزائید و روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا گوشت بپزد. (درصورتی که از گوشت سینه مرغ استفاده میکنید نیازی به اضافه کردن آب و این مدت زمان نیست).
۲
سپس پوست گوجهفرنگیها را گرفته و خرد کرده و به گوشت اضافه کنید تا بپزد و آب گوشت کشیده شود. در پایان مقداری نمک و فلفل به گوشت اضافه نمائید و کنار بگذارید
۳
در ظرفی جداگانه آرد را به همراه کره تفت دهید. سپس شیر و نمک و فلفل را اضافه کنید وهم بزنید تا ارد گلوله نشود(سس بشامل)
۴
بادمجان ساطوری شده را به مواد سس اضافه کرده و صبر کنید تا سس غلیظ شود
۵
بادمجان را در دیس بکشید و گوشت پخته را روی آن بریزید. در پایان جعفری خرد شده را روی غذا بپاشید. هونکار بیندی (خانپسند ) آماده است. این غذا را با نان میل کنید