کد خبر: 214175
A

دکتر افشین نمیرانیان: مقامات اجازه دهند، جشن سده به صورت آزمایشی در برخی شهرها ایران برگزار شود

دکتر افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران: زرتشتیان در هر صورت این جشن را پاس می‌دارند، اما مطمئنا جشن جهانی سده برای این ثبت جهانی نشده است که صرفا سندی با امضاهای چند شخص بزرگ در سازمان یونسکو در جایی قاب شود. در حال حاضر باید از ظرفیت سده بیشتر استفاده کنیم و به چشم یک سرمایه به آن بنگریم و برای این امر همه باید کمک کنیم.

دکتر افشین نمیرانیان: مقامات اجازه دهند، جشن سده به صورت آزمایشی در برخی شهرها ایران برگزار شود

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ فرنشین انجمن زرتشتیان تهران در نشست دومین سال ثبت جهانی شدن سده گفت: هرچند زرتشتیان پاسبان این جشن در تمامی این دوران بوده اند اما این جشن یک جشن ملی و برای همه ایرانیان است.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ دکتر افشین نمیرانیان که هفتم بهمن ماه ۱۴۰۳ در پژوهشگاه میراث فرهنگی سخن می گفت، در ادامه افزود:  به دودلیل بر ایرانی بودن این جشن تاکید دارم نخست برای اینکه واقعا یک جشن ملی و برای همه ایرانیان است و دوم اینکه باید بر ملی بودن آن تاکید کنیم تا راحت‌تر و با حساسیت کمتری گسترش پیدا کند. در جایی که در برخی نقاط دنیا معقوله ایران‌هراسی مطرح شده است ما خودمان نباید به این مسئله دامن بزنیم.

وی گفت: زرتشتیان در هر صورت این جشن را پاس می‌دارند، اما مطمئنا جشن جهانی سده برای این ثبت جهانی نشده است که صرفا سندی با امضاهای چند شخص بزرگ در سازمان یونسکو در جایی قاب شود. در حال حاضر باید از ظرفیت سده بیشتر استفاده کنیم و به چشم یک سرمایه به آن بنگریم و برای این امر همه باید کمک کنیم.

دکتر نمیرانیان با تقدیر و تشکر ویژه از پژوهشگاه میراث فرهنگی که برگزار کننده این نشست نیز بود گفت: کار شما پژوهش است و همین نشست و پیگیری‌های همیشگی شما در امور ملی هم نشان از اوج آگاهی و مسئولیت شناسی شما دارد، اما در کنار پژوهش، می‌توانید مشورت‌های خود را با مقامات تصمیم گیرنده انجام دهید تا به صورت آزمایشی در برخی شهرها این جشن برگزار شود. برای مهرگان هم که جشنی جهانی شده است همینطور. انتظار نداریم در گام اول سراغ شهرداری تهران بروید و بخواهید یک جشن بزرگ را برگزار کنیم، طبیعی است که نتیجه مشخصی نداشته باشد. اما شاید بتوان در شهرهای کوچکتر این‌کار را شروع کنیم. خود این موضوع بسیار زیباست. ما باید به دنبال راه حل‌هایی بگردیم که لزوما در ابتدا یک اتفاق بزرگ نیست اما سبب اتفاقات زیبا و بزرگ است.

در ادامه از سوی دکتر حسن زاده، دبیر نشست اعلام شد که در کنوانسیون سال ۲۰۰۳ مطرح شده است دولت ها نباید در شکل و محتوای آیین ها دخالت کنند، اما باید امنیت آیین را برای اجتماعات محلی و ذینفعان فراهم کنند و از همین رو خواستار برگزاری پرشکوه آیین سده به عنوان یک آیین ملی در سراسر ایران از جمله کرمان شدند.

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر