رشوه ۱۴ میلیون تومانی در معامله اسلحه ایران و انگلیس
رشوه ۱۴ میلیون تومانی در معامله اسلحه ایران و انگلیس که تیتر یک شماره امروز یکشنبه ۲ بهمن سال ۱۳۵۶ روزنامه ۲۴ صفحه ای کیهان است، سوژه امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ" ماست.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ رشوه ۱۴ میلیون تومانی در معامله اسلحه ایران و انگلیس که تیتر یک شماره امروز یکشنبه ۲ بهمن سال ۱۳۵۶ روزنامه ۲۴ صفحه ای کیهان است، سوژه امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ" ماست.
از دیگر تیترها و خبرهای این شماره کیهان میتوان به باز شدن دانشگاه آریامهر از روز ۸ بهمن، استخدام فوق دیپلمه ها و لیسانسیه ها در آموزش و پرورش، تظاهرات دهها هزار زن در سراسر کشور که تحریکات عوامل استعمار را محکوم کرده اند و انتقاد شدید از گران شدن بلیت اتوبوس در انجمن شهر تهران اشاره داشت.
تصویر یک روزنامه هم اختصاص دارد به انور سادات که گفته با اسرائیل تا پایان جهان می جنگیم و برای مقابله با اسرائیل از آمریکا اسلحه خواسته است!!
اما ببینیم ماجرای رشوه ۱۴ میلیون تومانی معامله اسلحه ایران و انگلیس چه بوده است؟
ایران خواستار پس دادن ۲ میلیون دلار رشوه ای شده است که فروشندگان اسلحه انگلیسی برای بستن قرارداد فروش اسلحه پرداخته اند. این رشوه توسط دو بازرگان انگلیسی به یک سرهنگ انگلیسی پرداخت شده است.
این مطلب پس از آنکه در هفته جاری دو سوداگر انگلیسی و یک افسر ارتش انگلیس به اتهام دریافت رشوه در معامله فروش تانکهای چیفتن ساخت انگلستان به ایران محکوم شدند طی نامه کاردار سفارت ایران در انگلیس در روزنامه تایمز اعلام گردید.
منصور مشکینپوش کاردار سفارت ایران در لندن در نامه خود به روزنامه تایمز گفته است که یک تفاهم روشن و صریح بین دولتهای ایران و انگلستان وجود دارد که به موجب آن تمام معاملات مربوط به قراردادهای فوق الذکر باید بر اساس معامله دولت با دولت انجام گیرد.
با توجه به بعضی از مطالبی که در محاکمه اخیر درباره این قراردادها فاش شده است من وظیفه دارم که خاطرنشان سازم که دولت ایران حق تجدیدنظر در این قراردادها را و رسیدگی به این که آیا شرایط آن ها نقض گردیده است برای خود محفوظ نگاه می دارد.
چنانچه برای دولت من مسلم گردد که وجوهی اضافه بر مبلغ قراردادهای مذکور به طرف های ثالثی پرداخت شده است اقدام لازم برای پس گرفتن کامل آنها به عمل خواهد آمد.
دو سوداگر و یک افسر انگلیسی در این هفته پس از محاکمه ۹ هفته ای محکوم شدند.
همچنین گفته شده که مبلغ یکمیلیون پوند به یک تبعه انگلیسی هندی الاصل ساکن ایران بعنوان کمیسیون پرداخت شده است. این رشوه ها را شرکت انگلیسی راکال بمنظور فروش دستگاههای مخابراتی مربوط به تانک های انگلیسی چیفتن پرداخته بود تا این تانکها را به دستگاههای ساخت خود مجهز کند.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله