در آذربایجان رگه های اورانیوم کشف شد
فاش شدن اسرار بزرگترین عملیات جاسوسی در ایران در دادگاه نظامی که علی نقی ربانی را محاکمه می کرد و تایید حکم اعدام سرلشگر مقربی دو تیتر داغ و مهم امروز دوشنبه ۲۸ آذر سال ۱۳۵۶ روزنامه اطلاعات است. این روزنامه در سوتیترهای مربوط به خبر محاکمه ربانی نوشته است که وی هنگام خدمت در بایگانی نخست وزیری جاسوسی می کرد و گفته که در مورد فرار توده ای ها، عملیات ساواک و قراردادهای سیاسی، سقوط هلی کوپتر تدین، فرود هواپیماها و نحوه کار اداره دوم، اطلاعاتی در اختیار سفارت می گذاشتم. گویا ۱۴ عامل خارجی با وی در ارتباط بودند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ فاش شدن اسرار بزرگترین عملیات جاسوسی در ایران در دادگاه نظامی که علی نقی ربانی را محاکمه می کرد و تایید حکم اعدام سرلشگر مقربی دو تیتر داغ و مهم امروز دوشنبه ۲۸ آذر سال ۱۳۵۶ روزنامه اطلاعات است.
این روزنامه در سوتیترهای مربوط به خبر محاکمه ربانی نوشته است که وی هنگام خدمت در بایگانی نخست وزیری جاسوسی می کرد و گفته که در مورد فرار توده ای ها، عملیات ساواک و قراردادهای سیاسی، سقوط هلی کوپتر تدین، فرود هواپیماها و نحوه کار اداره دوم، اطلاعاتی در اختیار سفارت می گذاشتم. گویا ۱۴ عامل خارجی با وی در ارتباط بودند.
تیترهای دیگر اطلاعات به جدول ساعات درس مدارس نوبتی و تمام وقت و انتصاب منصور بزرگر به سرمربیگری تیم ملی کشتی ایران اختصاص دارد.
اما خبر کشف رگه های اورانیوم در آذربایجان ایران یکی از خبرهای صفحه آخر اطلاعات امروز است که متن خبر فوق به شرح زیر می باشد؛
عملیات اکتشافی اورانیوم در منطقه آذربایجان منجر به کشف توده های گرافیتی فرسوده ای شده است که در بعضی قسمتها دارای ۵ گرم اورانیوم در تن می باشد و با توجه به وضع رسوبی اطراف این سنگها که دارای مشخصات جالبی از نظر سنگ در برگیرنده اورانیوم می باشد میتوان امید داشت که در آینده به منابع قابل توجه اورانیوم در این منطقه دست یافت.
در نواحی خراسان، کرمان و کویر لوت نیز شرایط مشابهی دیده شده است. در نواحی زاهدان نیز شباهت زیادی به مناطق سلسله جبال سیوالیک در پاکستان دارد که دارای افق اورانیوم می باشد.
سازمان انرژی اتمی ایران برای اکتشاف اورانیوم در داخل کشور، سطح مملکت را به ده منطقه تقسیم کرده و از اوائل تابستان گذشته عملیات اکتشافی با کمک کارشناسان خارجی در این مناطق آغاز شده است.
اهمیت روز افزون اورانیوم در امر انرژی اتمی باعث شد تا سازمان انرژی اتمی ایران بی درنگ پس از تاسیس اقدام به شناخت اورانیوم در ایران بنماید. سازمان انرژی اتمی ایران در عین حال برای تامین سوخت رآکتورهای اتمی تولید انرژی برق ایران، قراردادهایی با تولیدکنندگان خارجی بسته است بطوری که ظرف ده سال نخست ( تا سال ۱۳۶۶ شمسی) احتیاجات این نیروگاهها تامین خواهد بود. همزمان سازمان مذکور آمادگی خود را برای مشارکت و سرمایه گذاری در اکتشاف و بهره برداری اورانیوم در هر کشوری از جهان اعلام داشته است.
ایران در نظر دارد با ایجاد ۲۰ تا ۲۵ نیروگاه اتمی حدود ۲۵ هزار مگاوات برق اتمی تولید کند.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله