شهر تحقیقات اتمی در ایران بوجود می آید
پایان سفر محمدرضا پهلوی به شوروی و حمایت این کشور از سیاست ایران در خلیج فارس تیتر یک شماره روز پنجشنبه ۳۰ آبان سال ۱۳۵۳ روزنامه اطلاعات است. شاه گفته که عراق باید از روش شوروی در حل اختلاف با ایران سرمشق بگیرد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ پایان سفر محمدرضا پهلوی به شوروی و حمایت این کشور از سیاست ایران در خلیج فارس تیتر یک شماره روز پنجشنبه ۳۰ آبان سال ۱۳۵۳ روزنامه اطلاعات است. شاه گفته که عراق باید از روش شوروی در حل اختلاف با ایران سرمشق بگیرد.
به نرخ سفر حج هم ۶۵۶ تومان افزوده شده و گویا حزب مردم از هفته آینده با چهره جدیدی ظاهر میشود. برای مهاجرین شهرستانی هم دفاتر مخصوص برای ثبت نام دایر می شود و شهرداری هم برای مبارزه با آلودگی هوا و تخفیف بحران ترافیک، هزاران وسیله نقلیه و دود زا را متوقف می کند.
اما ایجاد شهرک تحقیقات اتمی در ایران یکی از خبرهای صفحه اول اطلاعات امروز است که متن خبر فوق که در صفحات داخلی روزنامه چاپ شده به این شرح می باشد؛
ایران ۱۶ تا ۲۰ رآکتور اتمی تولید انرژی برق خریداری خواهد کرد و به این ترتیب با چهار رآکتوری که از آلمان و فرانسه خریداری کرده است تعداد نیروگاههای اتمی ایران به ۲۰ تا ۲۴ واحد تا پایان برنامه ششم عمرانی (سال ۱۳۷۱ شمسی) خواهد رسید و در مدتی کمتر از ۲۰ سال ایران یکی از چند کشوری است که بیشترین نیروی برق اتمی را دارد. در ضمن از اواخر برنامه ششم به بعد به هیچ وجه نیروگاه تولید برق غیر اتمی جدید در ایران نصب نخواهد شد.
▪️سوخت:
برای تهیه سوخت رآکتورهای اتمی ایران مطالعات عمیق و وسیعی انجام میشود و تلاش وسیعی برای دسترسی به اورانیوم در داخل کشور به عمل خواهد آمد در صورتی که این تلاش به نتایج مثبت نیانجامد، طبق قراردادهایی که با صاحبان معادن اورانیوم جهان منعقد خواهد شد بر اساس ضوابط خاصی، مواد اولیه مورد نیاز رآکتورهای ایران از آن کشورها تامین خواهد شد.
تحقیقات:
سازمان انرژی اتمی ایران برای امور تحقیقاتی یک برنامه اساسی تنظیم کرده و طرح یک مرکز تحقیقاتی را نیز تهیه کرده است. این مرکز به احتمال قوی در یک منطقه دور دست و خارج از شهرها ایجاد خواهد شد و در حقیقت شکل یک شهر تحقیقات اتمی را به خود خواهد گرفت که ورود و خروج آن تابع شرایط خاصی خواهد بود و فقط دانشمندان و کارشناسان و یا مقامات بازدید کننده و خدمه می توانند وارد این شهر شوند.
محل نصب؛
نیروگاههای اتمی اکثرا در جنوب ایران و در خط ساحلی مستقر خواهند شد تا از آب دریا برای خنک کردن رآکتورها استفاده شود و همچنین با شکستن اتم در زیر آب، بخار کافی برای به حرکت در آوردن توربین های برق حاصل شود.
سازمان انرژی اتمی ایران تاکنون با کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، سوئد و کانادا که پنج کشور مهم تولید کننده رآکتورهای اتمی در جهان می باشند برای خرید کارخانه های برق اتمی مذاکره کرده و این گفتگوها با آلمان و فرانسه به انعقاد قراردادها و موافقتنامه هایی انجامید که بر اساس آنها چهار رآکتور اتمی جمعا به قدرت ۴۲۰۰ مگاوات از این دو کشور خریداری خواهد شد.
این رآکتورها در سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ هر سال یک واحد نصب خواهد شد.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله