کد خبر: 206158
A
روزنامه گردی دیدبان تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۵۸:

مدیران ۲۰۰ شرکت آمریکایی از ایران رفتند

ترکیب احتمالی شورای انقلاب و چاپ تصاویری از ۱۰ عضو شناخته شده این شورا، خبر مهم روزنامه کیهان در ۴۵سال قبل امروز دوشنبه ۲۱ آبان سال ۱۳۵۸ است. این روزنامه همچنین در تیتر یک خود از بررسی پرونده تحصیلی ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا خبر داده و از تدارک دانشگاه‌های داخل کشور برای پذیرش دانشجویان اخراجی از آمریکا نوشته است. آلمان نیز از اتباع خود خواسته که ایران‌ را ترک کنند. از سوی دیگر ابوالحسن بنی صدر وزیر خارجه از محاکمه شاه در دادگاه علنی با حضور ناظران جهانی خبر داده و گویا ۵ روز روزه سیاسی در اعتراض به سیاست امپریالیسم از سوی بیشتر گروه‌های مذهبی و سیاسی کشور اعلام‌ شده است. حجت الاسلام اشراقی هم در سخنانی گفته است که در ۸ ماه پس از پیروزی انقلاب برابر با ۲۰ سال دوران پهلوی کار شده است.

مدیران ۲۰۰ شرکت آمریکایی از ایران رفتند

به گزارش سایت دیده بان ایران؛  ترکیب احتمالی شورای انقلاب و چاپ تصاویری از ۱۰ عضو شناخته شده این شورا، خبر مهم روزنامه کیهان در ۴۴ سال قبل امروز دوشنبه ۲۱ آبان سال ۱۳۵۸ است. این روزنامه همچنین در تیتر یک خود از بررسی پرونده تحصیلی ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا خبر داده و از تدارک دانشگاه‌های داخل کشور برای پذیرش دانشجویان اخراجی از آمریکا نوشته است. آلمان نیز از اتباع خود خواسته که ایران‌ را ترک کنند. از سوی دیگر ابوالحسن بنی صدر وزیر خارجه از محاکمه شاه در دادگاه علنی با حضور ناظران جهانی خبر داده و گویا ۵ روز روزه سیاسی در اعتراض به سیاست امپریالیسم از سوی بیشتر گروه‌های مذهبی و سیاسی کشور اعلام‌ شده است. حجت الاسلام اشراقی هم در سخنانی گفته است که در ۸ ماه پس از پیروزی انقلاب برابر با ۲۰ سال دوران پهلوی کار شده است. اما خبری در صفحه آخر روزنامه منتشر شده است با عنوان خروج ۲۰۰ مدیر شرکت آمریکایی از ایران بدنبال اشغال سفارت آمریکا در تهران که کیهان به تفسیری کوتاه در این زمینه پرداخته است . اینک متن کامل این یادداشت؛

IMG_20231112_070728_581

مدیران ۲۰۰ شرکت آمریکایی مقیم تهران بعد از اشغال سفارت آمریکا از تهران خارج شدند. آمریکایی ها بعد از انعقاد قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری که در زمان شاه مخلوع بین هنری کیسینجر و هوشنگ انصاری به امضاء رسید فعالیت‌های بازرگانی خود را در ایران گسترش دادند و به ایجاد شرکت‌های مختلط اقدام کردند ولی در حقیقت کلیه سهام آنها در اختیار مدیران آمریکایی بود. پس از عقد این قرارداد، دولت آمریکا دو مرکز بازرگانی در تهران ایجاد کرد که این دو مرکز برای فروش فرآورده های جهانی آمریکایی به ایران فعالیت می کردند.

IMG_20231112_070728_725

مرکز بازرگانی آمریکا در تهران با ایجاد نمایشگاه جهانی، وارد کنندگان ایرانی را برای خرید کالاهای آمریکایی تشویق می کرد.

روابط ایران و آمریکا همیشه یک‌طرفه بوده است بعلت همین یک‌طرفه بودن همیشه شرکت‌های آمریکایی برنده مناقصه های بزرگ بودند که در تاریخ روابط بازرگانی ایران با آمریکا نمونه این قراردادها بسیار به چشم‌می خورد.

نمونه ای از این قراردادها به شرح زیر است؛ قرارداد احداث ۲۰۰ کارخانه تولید قطعات پیش ساخته، قرارداد یک میلیارد دلاری برای فروش دستگاه‌های مخابراتی، و احداث ۱۰۰۰ کیلومتر راه شوسه توسط کمپانیهای آمریکایی.

تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر