۲ نیروگاه برق اتمی ایران در سواحل خلیج فارس ساخته می شود
صفحه نخست روزنامه اطلاعات روز سه شنبه ۲۱ آبان سال ۱۳۵۳ پیش روی شماست. سخنان هویدا در جمع اعضای شورای حزب ایران نوین، تیتر یک این روزنامه است که گفته است نمایندگی مجلس شغل اداری و تیول شخصی نیست. اما احداث دو نیروگاه برق اتمی در سواحل خلیج فارس یکی از تیترهای صفحه نخست این شماره اطلاعات است که متن خبر فوق به شرح زیر می باشد؛ محل نصب دو رآکتور اتمی مولد برق ایران تعیین شد و کارشناسان دومین مرحله مطالعات را برای تایید محل آغاز کردند. گفته میشود اولین رآکتور اتمی از کشور آلمان و دومین آن از آمریکا خریداری خواهد شد و قراردادهای مربوط به آن ظرف یکماه آینده به امضاء خواهد رسید. این رآکتورها در سواحل آبهای جنوبی کشور نصب خواهد شد. کارشناسان اظهارنظر می کنند که با فراهم شدن این مقدمات، اولین کارخانه های برق اتمی ایران ظرف ۷ تا ۸ سال آینده کار خود را آغاز خواهند کرد و برق آنها به شبکه سراسری برق کشور خواهد پیوست.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ صفحه نخست روزنامه اطلاعات روز سه شنبه ۲۱ آبان سال ۱۳۵۳ پیش روی شماست.
سخنان هویدا در جمع اعضای شورای حزب ایران نوین، تیتر یک این روزنامه است که گفته است نمایندگی مجلس شغل اداری و تیول شخصی نیست.
اطلاعات از تظاهرات ضد دولتی در تل آویو خبر داده که مردم مغازه ها را غارت کرده اند. قیمت طلا هم در بازار تهران یک رکورد بی سابقه بر جای گذاشت و از غرب کشور خبر می رسد که عراقی ها با توپخانه و مسلسل به پاسگاههای ایران حمله کردند و پاسداران مرزی ایران آتش توپخانه متجاوزین را خاموش کرده اند.
شهردار پایتخت هم گفته که فقط مالکان بزرگ از شهرداری رضایت ندارند و اگر تهرانرا به حال خود می گذاشتیم منفجر می شد و هر کس خارج از محدوده خانه بسازد خانه اش را خراب میکنیم.
اما احداث دو نیروگاه برق اتمی در سواحل خلیج فارس یکی از تیترهای صفحه نخست این شماره اطلاعات است که متن خبر فوق به شرح زیر می باشد؛
محل نصب دو رآکتور اتمی مولد برق ایران تعیین شد و کارشناسان دومین مرحله مطالعات را برای تایید محل آغاز کردند.
گفته میشود اولین رآکتور اتمی از کشور آلمان و دومین آن از آمریکا خریداری خواهد شد و قراردادهای مربوط به آن ظرف یکماه آینده به امضاء خواهد رسید. این رآکتورها در سواحل آبهای جنوبی کشور نصب خواهد شد.
کارشناسان اظهارنظر می کنند که با فراهم شدن این مقدمات، اولین کارخانه های برق اتمی ایران ظرف ۷ تا ۸ سال آینده کار خود را آغاز خواهند کرد و برق آنها به شبکه سراسری برق کشور خواهد پیوست.
ظرفیت رآکتورهای اتمی بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات خواهد بود و ارزش هر یک از آنها رقمی بین ۸۰۰ میلیون دلار تا یکمیلیارد دلار ( بین ۵/۶ تا ۷ میلیارد تومان) پیشبینی میشود.
ایران نصب و بهره برداری ۲۴ رآکتور اتمی تولید برق را در دستور کار خود قرار داده است و به این ترتیب از اوایل برنامه هفتم تمام نیروی برقی که جدیدا به شبکه برق کشور خواهد پیوست در نیروگاههای اتمی ایران تولید خواهد شد.
▪️سازندگان رآکتور:
کارخانه های سازنده رآکتورهای اتمی در جهان بسیار محدودند و تعداد آنها از ده واحد تجاوز نمی کند. بطور نمونه کارخانه هایی مانند وستینگهاوس و جنرال الکتریک رآکتورهای اتمی تولید می کنند و ساخت هر رآکتور نیز چند سال بطول می انجامد.
کارشناسان رسما تایید می کنند که رآکتورهای تولید برق ایران از چند کشور مختلف خریداری خواهد شد. این رآکتورها در حالیکه از سوخت اتمی استفاده می کنند معهذا سوخت آنها از یک نوع نخواهد بود.
نحوه کار کارخانه های تولید برق اتمی در شکستن اتم در زیر آب خلاصه میشود و به این ترتیب مقدار زیادی آب بخار میشود که میتواند توربین های مولد برق را به حرکت درآورده و تولید برق کند. به همین جهت، محل نصب رآکتورهای اتمی ایران اکثرا در سواحل جنوبی کشور خواهد بود و تعدادی هم در آینده ممکن است در سواحل شمالی قرار گیرد.
سازمان انرژی اتمی ایران که تاکنون با اغلب کشورهای تولید کننده رآکتورهای اتمی مانند فرانسه، آلمان، آمریکا، کانادا، ژاپن، انگلیس و سوئد گفتگوهایی انجام داده از بهترین شرکتهای مهندسین مشاور خارجی برای انتخاب محل نصب اولین رآکتورهای اتمی ایران استفاده کرده است.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله