مذاکرات مهم تهران برای امنیت خلیج فارس
مذاکرات مهم امنیت خلیج فارس در تهران، تیتر اول روزنامه اطلاعات ۱۴ آبان سال ۱۳۵۶ است که البته سوژه شماره امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ" ما می باشد
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مذاکرات مهم امنیت خلیج فارس در تهران، تیتر اول روزنامه اطلاعات ۱۴ آبان سال ۱۳۵۶ است که البته سوژه شماره امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ" ما می باشد.
ترافیک شدید امروز تهران هم یکی دیگر از خبرهای امروز اطلاعات با شرح در تصویر است.
کلاهبرداری از ۸۰ زائر حج و بازگردانده شدن یک زائر ایرانی از سفر به جرم همراه داشتن تریاک خبر جالب دیگر این روزنامه است.
مثل اینکه بیماریهای آنفلوآنزا و گریپ هم شایع شده و اسقف کاپوچی قرار است، یکی از رهبران سازمان فلسطینی شود.
نحوه جدید بازنشستگی افسرانارتش، ژاندارمری و شهربانی هم تیتر قرمز رنگ صفحه اول اطلاعات است و پلیس هم با توزیع ۵ میلیون پاکت سوال، علل تصادفات جاده ها را از مردم خواهد پرسید.
اما متن خبر سوژه امروز، که در صفحه آخر روزنامه چاپ شده، به ما چه می گوید؟
از یک هفته گذشته امنیت خلیج فارس مسئله روز منطقه و تهران مرکز این مباحثات و مذاکرات شده است. همزمانبا دیدارهای مهم شخصیتهای عالی مقام منطقه از تهران، روز پنجشنبه خبری در روزنامه اطلاعات (به نقل از مطبوعات عرب) منتشر شد که در آن گفته شده بود کشورهای جنوبی خلیج فارس گزارشهایی درباره نقشه تروریستها برای غرق یک کشتی نفتی در دهانه هرمز دریافت کردند. این امر موجب شد تا این کشورها خطر عظیمی را از نزدیک لمس کنند و به همین جهت تلاشهایی برای رفع خطر و حفظ امنیت خلیج فارس را آغاز کنند.
رادیو لندن در همین زمینه تفسیری دارد و می گوید؛ هر چند ایران چند سال پیش خواستار نوعی همکاری جهت امنیت منطقه شده بود اما حالا این امیر نشینان منطقه هستند که چاوشی این کار را بر عهده گرفته اند. طبعا مقامات ایرانی از این امر شاد می باشند و تهران هم مرکز مشاورات فی مابین شده است.
ایران در مذاکرات گذشته خواستار یک همکاری دسته جمعی جدی برای امنیت خلیج فارس شده است و هنوز کماکان بر این عقیده پایدار است. ایران مایل است حوزه خلیج فارس چه بخاطر قطع دست هر نیروی خارجی که سابقه استعماری طولانی دارد و چه بخاطر مساله حیاتی روز یعنی امنیت حمل و نقل هزاران کشتی پر از نفت و کالا باید یک نوع همکاری دفاعی در منطقه بوجود آید.
▪️امنیت خلیج فارس؛
دیشب وزیر کشور ایران به افتخار وزیر کشور عربستان ضیافتی داد و طی سخنانی گفت، دو دولت تحت توجهات و تعلیمات عالیه رهبران خردمند خود موضوعات و مسائلی چون، مساله اعراب و اسرائیل، پشتیبانی از حقوق حقه فلسطین، دور نگه داشتن منطقه و همچنین دریای عمان از نفوذ بیگانه، موضوع عاری بودن اقیانوس هند و منطقه خاورمیانه از سلاحهای اتمی و مسائلی دیگر دارای سیاستی مشابه و یا نزدیک به هم می باشند.
نصر اصفهانی همچنین گفت وجود وجوه تشابه مهم در سیاست بین المللی دو کشور عامل اصلی در تشکل بخشیدن به طبیعت روابط دو کشور می باشد و با توجه به ۳ اصل ۱- بهره مندی از منابع طبیعی سرشار طبیعی بویژه نفت ۲ - بهره مندی از ثبات سیاسی ۳- موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی، دولت شاهنشاهی همواره بر اساس سیاست مستقل ملی خود نسبت به کشور عربستان سعودی، خط مشی روشنی داشته که در حفظ مناسبات همجواری، بویژه بمنظور حفظ ثبات و امنیت منطقه و دور نگهداشتن آن از بیگانگان خلاصه میشود.
وزیر کشور عربستان سعودی نیز در این ضیافت ضمن تایید سخنان وزیر کشور ایران، به روابط برادرانه بین دو کشور اشاره کرد و در قسمتی از سخنانش گفت، بر اساس اصول عادلانه اقتصادی که ضامن دوام بشریت در جهت خدمت به فرهنگ انسانی است از اینجا ما با نظر و سیاست ایران هم عقیده و پشتیبانهستیم.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله