از حمله تظاهر کنندگان به کارشناسان آلمانی شاغل در نیروگاه بوشهر تا توقف ساختمان ۴ نیروگاه اتمی ایران
دولت آزادیهای سیاسی را در دانشگاهها پذیرفت/ آزادی و مصونیت دانشجویان و دانشگاهیان/ دانشجویان از زندانهای سیاسی آزاد میشوند/ ورود گارد به دانشگاه ممنوع شد/ کلیه اخراج شدگان دانشگاهها به کلاسها بر میگردند/ این جملات، تیترهای مهم دو روزنامه اطلاعات و کیهان در ۴۶ سال قبل امروز اول آبان سال ۱۳۵۷ هستند. تیترهای دیگر این دو جریده عصرگاهی اختصاص دارد به ۱۰ ساعت تیراندازی و تظاهرات خونین در همدان که عده کشته شدگان را تا ۷ نفر اعلام کرده اند. گزارش ها رادر دیدبان تاریخ بخوانید
به گزارش دیدبان تاریخ؛ دولت آزادیهای سیاسی را در دانشگاهها پذیرفت/ آزادی و مصونیت دانشجویان و دانشگاهیان/ دانشجویان از زندانهای سیاسی آزاد میشوند/ ورود گارد به دانشگاه ممنوع شد/ کلیه اخراج شدگان دانشگاهها به کلاسها بر میگردند/ این جملات، تیترهای مهم دو روزنامه اطلاعات و کیهان در ۴۶ سال قبل امروز دوشنبه اول آبان سال ۱۳۵۷ هستند. تیترهای دیگر این دو جریده عصرگاهی اختصاص دارد به ۱۰ ساعت تیراندازی و تظاهرات خونین در همدان که عده کشته شدگان را تا ۷ نفر اعلام کرده اند. هشدار وزیر خارجه بریتانیا مبنی بر اینکه اگر رژیم ایران سقوط کند کمونیست ها به حکومت می رسند و ابلاغ آزادی ۱۱۲۶ زندانی سیاسی نیز از جمله خبرهای مشترک این روزنامه ها به شمار می روند. روزنامه کیهان را ورق زده به دو خبر در رابطه با حوادث و رویدادهای ایران و انعکاس آنها در جهان و حمله به خانه مهندسان آلمانی شاغل در نیروگاه اتمی بوشهر بر می خوریم که متن خبرهای فوق به شرح زیر می باشند.
۱- انعکاس وقایع ایران در جهان
تظاهرات دیروز و پریروز در تهران و بعضی شهرستانها و از جمله در دانشگاهها بازتاب گوناگونی در خارج از ایران نیز داشته است. رادیو لندن در برنامه دیشب خود گفت؛ طبق اخباری که بدست ما رسیده، تظاهرات ضد دولتی در ایران ادامه دارد. گزارش رسیده حاکیست که پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در شهر همدان از گاز اشک آور استفاده کرده و سپس بر روی تظاهرکنندگان که لاستیک اتومبیلها را در خیابانها آتش زده بودند آتش گشوده است. بر اساس گزارش واصله یک مامور پلیس در این تظاهرات کشته شه است. این برخورد زمانی آغاز شد که کارگران پخش بنزین در شهر برای دستمزد بیشتر دست به اعتصاب زده بودند و هزاران صاحب اتومبیل برای خرید بنزین صف های طولانی در شهر تشکیل دادند. رادیو مسکو گفت؛ کارکنان پمپ های بنزین در تهران اعلام کردند آنها افزایش دستمزد را طلب می کنند و در نتیجه تعداد زیادی اتومبیل در جلو پمپ های بنزین جمع شدند. مبارزه اعتصابی عده زیادی از واحدهای صنعتی و ادارات کشور را فراگرفته است. کارگران و کارمندان پالایشگاه بزرگ آبادان دست از کار کشیده اند و کارکنان پست و رشته ارتباطات و بانکها در حال اعتصابند. آنها بهبود شرایط کار و استفاده از خدمات پزشکی و تامین رفاه عام را طلب می کنند. در برخی از شهرها با وجود اعلام حکومت نظامی، تظاهرات برپا شد و شرکت کنندگان خواستار انجام اصلاحات اجتماعی و اقتصادی هستند. پریروز نیز در حدود دو هزار دانشجوی دانشگاه تهران دست به تظاهرات ضد دولتی زدند.
۲- رویترز؛ در جریان تظاهرات بوشهر به خانه مهندسان آلمانی حمله شد.
تهران - یونایتدپرس - رویتر: در جریان تظاهراتی در بوشهر که طی آن به خانه های چند مهندس آلمانی حمله شد دیروز یک نفر کشته شد. نیروهای انتظامی برای متفرق کردن تظاهرات دخالت کردند و به آلمانیهای ساکن بوشهر که در یک پروژه نیروگاه هسته ای کار می کنند آسیبی نرسیده، اما چند خانواده آلمانی پس از واقعه به ساختمان نیروگاه پناه بردند. در این واقعه تظاهرکنندگان چندین پنجره را شکستند. حمله دیروز به نیروگاه بوشهر بدنبال حمله دیگری صورت می گیرد که در هفته گذشته به نیروگاه هسته ای دیگری در خوین در جنوب ایران صورت گرفته بود. کارگران ایرانی خواستار آنند که به استثنای مقاطعه کاران فرانسوی بقیه کارگران خارجی از این نیروگاه ها اخراج شوند.
بدنبال واقعه دیروز، شرکت آلمانی که در پروژه نامبرده کار می کند کارگران خود را به اردوگاه بزرگی منتقل کرد که در آن حدود دو هزار مهندس و کارگر متخصص آلمانی زندگی می کنند. یک مقام سازمان انرژی اتمی ایران دیروز گفت؛ که چهار نیروگاهی که ساختمان آنها آغاز شده مشمول تجدیدنظر دولت در ایجاد این نوع نیروگاه ها نخواهند بود. مقام نامبرده گفت؛ با این وصف ساختمان ۴ نیروگاه فوق به تعویق خواهد افتاد تا اینکه سیاست تجدیدنظر دولت کامل شود. بعضی از اقتصاددانان فکر می کنند که دولت تصمیم خواهد گرفت تا به جای نیروگاههای هسته ای، نیروگاههای ارزانتری ایجاد کند که از انواع دیگر سوخت مانند گاز استفاده می کند.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله