کد خبر: 155655
A
روزنامه گردی دیدبان تاریخ ۲ خرداد ۱۳۵۸؛

کیسینجر عقب نشینی آمریکا در ایران‌ را به باد انتقاد گرفت/ خلخالی: امیدوارم وضع سابق مطبوعات تکرار نشود

۶ ساعت مذاکره مهم با امام تیتری است که کیهان امروز چهارشنبه ۲ خرداد سال ۱۳۵۸ برای خود برگزیده است. این مذاکرات ما بین امام، آیت الله طالقانی، شورای انقلاب و هیات دولت انجام شده و تصمیمات مهمی درباره قانون اساسی و مجلس مؤسسان گرفته شده است. امام همچنین در ملاقات با اعضای هیات موسس بانک اسلامی اعلام کرده اند که ربا بدترین نوع استثمار است. در ضمن بزرگترین تظاهرات ضد آمریکایی در سراسر ایران بعنوان اعتراض به قطعنامه سنای آمریکا انجام گرفته و سیدمحمود دعایی سفیر جدید ایران در عراق هم اعلام کرده است که زیارت عتبات آزاد است. خلخالی هم به خبرنگار کیهان گفته که امیدوارم وضع سابق مطبوعات تکرار نشود. دادستان کل انقلاب هم در بخشنامه ای اعلام کرده است که کمیته ها و پاسداران حق دستگیری نظامیان‌ را ندارند.

 کیسینجر عقب نشینی آمریکا در ایران‌ را به باد انتقاد
 گرفت/ خلخالی: امیدوارم وضع سابق مطبوعات تکرار نشود

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ۶ ساعت مذاکره مهم با امام تیتری است که کیهان امروز چهارشنبه ۲ خرداد سال ۱۳۵۸ برای خود برگزیده است. این مذاکرات ما بین امام، آیت الله طالقانی، شورای انقلاب و هیات دولت انجام شده و تصمیمات مهمی درباره قانون اساسی و مجلس مؤسسان گرفته شده است. امام همچنین در ملاقات با اعضای هیات موسس بانک اسلامی اعلام کرده اند که ربا بدترین نوع استثمار است.

IMG_20230523_081614_534

در ضمن بزرگترین تظاهرات ضد آمریکایی در سراسر ایران بعنوان اعتراض به قطعنامه سنای آمریکا انجام گرفته و سیدمحمود دعایی سفیر جدید ایران در عراق هم اعلام کرده است که زیارت عتبات آزاد است. خلخالی هم به خبرنگار کیهان گفته که امیدوارم وضع سابق مطبوعات تکرار نشود. دادستان کل انقلاب هم در بخشنامه ای اعلام کرده است که کمیته ها و پاسداران حق دستگیری نظامیان‌ را ندارند.

اما در چند روز قبل در خبرها داشتیم که هنری کیسینجر سیاستمدار و وزیر خارجه اسبق آمریکا به صد سالگی رسید. در این شماره کیهان امروز خبری به نقل از وی در صفحه اول منتشر شده  که آنرا برای این شماره دیدبان تاریخ انتخاب کرده ایم که از نظر می گذرانید؛

ایوا - یونایتدپرس؛

هنری کیسینجر وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا دیروز سقوط شاه ایران را عقب نشینی استراتژیک عمده برای آمریکا دانست و دلیل آنرا فقدان قاطعیت دولت کارتر برشمرد.

کیسینجر گفت؛ من سقوط شاه و حوادث بعدی ناشی از آنرا یکی از عقب نشینی های عمده ایالات متحده آمریکا در دوران پس از جنگ جهانی دوم میدانم زیرا ما در این مورد با قاطعیت کافی عمل نکردیم‌. کیسینجر این مطلب را در یک کنفرانس مطبوعاتی در ایوا بیان داشت.

وی سپس چهار نقص سیاست آمریکا را چنین برشمرد؛

۱- اصلاحات؛ که قدرت جمع آوری اطلاعات سیا در ایران را تضعیف نمود و به آن ضربه زد وهمچنین عدم انجام هرگونه تلاشی برای حفظ ثبات سیاسی شاه از طریق کمک‌های مخفی.

۲- تاکید دولت کارتر بر حقوق بشر که باعث اعمال فشار بر شاه در اوج یک دوران پر مخاطره گردید.

۳- عدم ثبات ژئوپلتیک یا اصطلاح هلال بحران که از ایران تا شاخ آفریقا امتداد می یابد. کسینجر اظهار داشت آمریکا برای جلوگیری از سیاست توسعه طلبی شوروی در این‌ منطقه اقدامات ناچیزی انجام داده است.

۴- روش تاکتیکی دولت کارتر در مورد بحران ایران برای همیشه ابهام بزرگی پیرامون پشتیبانی آمریکا از شاه باقی گذارده است

IMG_20230523_081614_587.

گرچه کیسینجر در این مورد که چگونه امکان داشت از سقوط شاه جلوگیری کرد مطلبی عنوان ننمود ولی گفت انتخاب روش‌ها مختلف سیاسی برای آمریکا با اقداماتی که در سال‌های اخیر در مورد کنترل هر چه بیشتر سیا صورت گرفته شدیدا محدود گردیده است. کیسینجر گفت سازمان اطلاعاتی آمریکا به قدری ضعیف شده است که نمی‌تواند حمایتی که می‌توانست شاه و متحدان او را مطمئن بسازد اطلاعات جمع آوری نموده و فعالیتهای مخفی انجام دهد.

تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر