جولان آنفلوآنزا در ایران
روزنامه های اطلاعات و کیهان ۴۴ سال قبل امروز ۲۰ دی ۱۳۵۶ درباره شیوع و طغیان بیماری آنفلوآنزا در کشور چه نوشته بودند؟
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ در بیستمین روز از ماه اول زمستان سال ۱۳۵۶ صفحه اول دو روزنامه اطلاعات و کیهان روز سه شنبه ۲۰ دی در کنار انواع تیترها و خبرهای متنوعی که منتشر کرده بودند در یک تیتر متفق القول بودند و آن اینکه خبر از طغیان یک بیماری در تهران و سطح کشور می دادند: آنفلوآنزا
روزنامه اطلاعات با تیتر آنفلوآنزا به چند شهر دیگر سرایت کرد در سوتیترها به دو خبر تعویق انجام امتحانات در برخی مدارس و غیبت نیمی از دانش آموزان تهران اشاره کرده بود. اطلاعات با چاپ تصویری از هجوم مردم به یک داروخانه در تهران می نویسد: آنها طالب داروهایی هستند که به کار درمان این بیماری میخورد.
مشروح خبر اطلاعات در صفحه ۴ منتشر شده که در آنجا میخوانیم:
نزدیک به نیمی از دانش آموزان مدارس تهران بعلت بیماری آنفلوآنزا و یا ترس از ابتلا به این بیماری در کلاسها حضور نیافتند و از طرفی دیگر به دستوری که از سوی وزارت آموزش و پرورش خطاب به واحدهای آموزشی صادر شده اشاره کرده که به هیچ عنوان کلاسهای درس نباید تعطیل شود.
وزارت بهداری هم تمام درمانگاهها را برای درمان کودکان بسیج کرده است و از مدارس نیز بازدیدهای بهداشتی و درمانی بعمل می آید و پزشکان سیار این بخش دانش آموزان را مورد معاینه قرار می دهند. خبرنگار اطلاعات به سراغ برخی از مدیران مدارس و آموزشگاهها و اولیاء دانش آموزان رفته و نظرات آنها را بازتاب داده است. در ادامه گزارش آمده است، بغیر از تهران از استانهای آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، همدان و مازندران نیز خبر شیوع این بیماری به تهران مخابره شده است.
اما روزنامه دیگر کیهان، تیتری با عنوان توصیه وزارت بهداری: با شیوع آنفلوآنزا به اماکن عمومی نروید، برای صفحه اول خود برگزیده است. در صفحه دوم و ستون دوم این روزنامه از قول رئیس گروه کارشناسان بیماریهای واگیر وزارت بهداری میخوانیم:
در حال حاضر واکسیناسیون علیه بیماری آنفلوآنزا امکان ندارد چون ویروس مشخص این نوع آنفلوآنزا هنوز ناشناخته است و مدتها طول میکشد تا از انواع نمونه ویروسهایی که بدست آمده نوع ویروس آنفلوآنزای کنونی مشخص شود. وی در ادامه افزوده کودکان، افراد مسن و افرادی که ناراحتی های قلبی، ریوی، کلیوی مزمن، قند و نقرس دارند در معرض خطر این بیماری هستند و اینکه این بیماری در سه روز اول مسری است و پس از روز چهارم مسری بودن خود را از دست می دهد.
در پایان گزارش کیهان میخوانیم: میزان مبتلایان در تهران بیشتر از نقاط دیگر است و بر اساس آمار رسمی وزارت بهداری در حدود ۸۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شده اند و آمار دیگری که به جز اینمنتشر میشود صحت ندارد.
حال در این میان خبری جلب توجه می کند: لئونید برژنف رهبر ۷۲ ساله اتحاد جماهیر شوروی نیز به آنفلوآنزا دچار شده است!
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله