رویترز: چین تنها به ۵ درصد از تعهدات توافق تجاری با آمریکا عمل کرده است
درحالی که روابط مابین پکن و واشنگتن همین حالا نیز تیره و تار است، چین در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ از پایبندی به تعهدات توافق تجاری با آمریکا و خرید محصولات انرژی از این کشور ناکام مانده است. براساس دادههای اداره گمرک چین، این کشور تنها به ۵درصد از تعهدات خود مبنی بر خرید محصولات انرژی به ارزش ۲۵.۳ میلیارد دلار از آمریکا مندرج در توافق ژانویه عمل کرده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران به نقل از رویترز، براساس دادههای اداره گمرک چین، این کشور تنها به ۵درصد از تعهدات خود مبنی بر خرید محصولات انرژی به ارزش ۲۵.۳ میلیارد دلار از آمریکا مندرج در توافق ژانویه عمل کرده است.
واردات نفت خام، گاز طبیعی مایع، ذغال سنگ و سایر محصولات انرژی از آمریکا به چین در سال جاری تا پایان ژوئن، در مجموع به حدود ۱.۲۹ میلیارد دلار رسیده است.
در حالیکه بهتازگی خرید محصولات آمریکایی توسط چین تسریع شده بود، تحلیلگران حالامعتقدند که قیمتهای ضعیف انرژی و تشدید روابط دو کشور بدین معنا است که پکن در پایان سال جاری نمیتواند به تعهدات فاز اول توافق تجاری با آمریکا پایبند بماند.
«مایکل میدَن» مدیر موسسه مطالعات انرژی در دانشگاه آکسفورد گفت: برخلاف بلندپروازیهای ابتدایی چین در مورد این توافق، پایبندی کامل به تعهدات فاز اول توافق تجاری توسط این کشور غیرمحتمل است.
ناکامی از برآورده ساختن هدف تعیین شده در توافق تجاری، روابط چین و آمریکا را بیش از پیش تیره خواهد کرد؛ روابطی که از زمان شیوع ویروس کرونا روبه سردی رفته است.
چین در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ روزانه تنها ۴۵ هزار و ۶۰۳ بشکه نفت خام از آمریکا وارد کرده است؛ این رقم در مدتی مشابه در سال گذشته ۸۵ هزار و ۴۵۳ بشکه بود.
«سوشانت گوپتا» مدیر تحقیقاتی در موسسه مشاوره «وود مکنزی» گفت که چین به منظور رسیدن به هدف تعیین شده در توافق، باید در ادامه سال ۲۰۲۰ و سال ۲۰۲۱ واردات نفت از آمریکا را به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برساند؛ این شرکت پیشتر این رقم را یک میلایون بشکه در روز پیش بینی کرده بود.
با این حال، پس از نزول قیمت نفت خام آمریکا در ماه آوریل به قلمرو منفی، پالایشگاههای چین خرید نفت از آمریکا را افزایش دادند.
چین در ماه جولای روزانه تقریبا ۹۴۰ هزار بشکه نفت خام از آمریکا وارد کرد و براساس گزارش ریفینیتیو، انتظار میرود در آگوست میانگین نفت وارداتی را به ۱.۰۱ میلیون بشکه در روز یعنی بالاترین میزان واردات در تاریخ تجارت دو کشور برساند اما کاهش مابهالتفاوت فرآوردههای نفتی و همچنین افزایش موجودی انبارها، روند واردات نفت خام را در سه ماهه سوم سال کُند خواهد کرد.