فرصت مذاکره میان ایران و آمریکا از دست رفته است/ یک حادثه کوچک ممکن است آتش جنگ را شعله ور کند
العربی الجدید نوشت : با اینکه دولت آمریکا از نداشتن نقشه از پیش تعیین شدهای برای حمله نظامی به ایران صحبت میکند و با وجود تاکید رسمی دو طرف مبنی بر اینکه خواهان جنگ نیستند، اما یک حادثه کوچک دریایی یا زمینی، از سوی هر یک از انها میتواند آغاز گر مقابلهای بزرگ باشد؛ بویژه آنکه فرصتهای دیپلماسی و مذاکره در زمان حاضر تقریبا از دست رفته است. طی روزهای گذشته، بارها مسئولان مختلف در تهران اعلام کرده اند که حتی فکر مذاکره با دولت آمریکا در شرایط فعلی یک اشتباه استراتژیک و به معنای تسلیم کامل در برابر آن است. ایشان شرایطی را برای بازگشت به مذاکره تعیین کرده اند که در عقب نشینی واشنگتن از فشارهایش و عذرخواهی به خاطر رفتارهای غیر قانونی آن علیه ایران خلاصه میشود؛ شروطی که تحقق آن، اگر نگوییم غیر ممکن، دشوار است. همانطور که تهران شروط ۱۲ گانه آمریکا را نمیپذیرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ العربی الجدید نوشت: با گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تحت تاثیر جنگ استراتژیهای آمریکایی و ایرانی، سوالات مهمی در مورد سرانجام این درگیریها مطرح میشود؛ بویژه آنکه دولت آمریکا در آستانه این سالروز، به اقدامات تنش آمیز خود علیه ایران سرعت بخشید، تا به اهدافی دست یابد که در طول یک سال گذشته، با خروج از توافق به آنها دست نیافته است.
در ادامه این مطلب آمده است: با شروع سال دوم، پیامهای نظامی آمریکا به ایران، به دنبال ارسال ناو ابراهام لینکلن به خاورمیانه، وضوح بیشتری یافت. طبق گزارش وال استریت ژورنال، ایران قصد دارد نیروهای آمریکایی در عراق را هدف بگیرد و همین مساله باعث تقویت این نیروها، با ارسال ناو مذکور شده است.
بر این اساس و با توجه به تحریمهای جدیدی که ترامپ علیه ایران اعلام کرده است، به نظر میرسد اوضاع تحت فشار پیامهای نظامی دو طرف برای یکدیگر، به سمت یک محاصره اقتصادی، منطقهای و بین المللی بی سابقه علیه ایران پیش میرود.
در این شرایط و تحت فشارهای رو به افزایش آمریکا، تهران معتقد است که بی پاسخ گذاشتن این اقدامات، بویژه در رابطه با توافق هسته ای، فایدهای ندارد؛ از این رو، حسن روحانی طی نامهای به دولتهای اروپایی حاضر در توافق، از عقب نشینی ایران از برخی تعهداتش در برجام صحبت کرد.
شکی نیست که اینگونه تصمیمات دو طرف، بر حرارت بحران موجود افزوده، آن را به سطوح خطرناکی میرساند و مرحله آینده را ابستن حوادث غیر قابل پیش بینی میکند.
اما در این رابطه که آیا امور به سمت مقابله نظامی پیش میرود یا نه، نمیتوان پاسخ روشنی دارد. این در حالی است که تحلیلگران طی روزهای اخیر بارها از احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا سخن میگویند.
با اینکه دولت آمریکا از نداشتن نقشه از پیش تعیین شدهای برای حمله نظامی به ایران صحبت میکند و با وجود تاکید رسمی دو طرف مبنی بر اینکه خواهان جنگ نیستند، اما یک حادثه کوچک دریایی یا زمینی، از سوی هر یک از انها میتواند آغاز گر مقابلهای بزرگ باشد؛ بویژه آنکه فرصتهای دیپلماسی و مذاکره در زمان حاضر تقریبا از دست رفته است.
طی روزهای گذشته، بارها مسئولان مختلف در تهران اعلام کرده اند که حتی فکر مذاکره با دولت آمریکا در شرایط فعلی یک اشتباه استراتژیک و به معنای تسلیم کامل در برابر آن است. ایشان شرایطی را برای بازگشت به مذاکره تعیین کرده اند که در عقب نشینی واشنگتن از فشارهایش و عذرخواهی به خاطر رفتارهای غیر قانونی آن علیه ایران خلاصه میشود؛ شروطی که تحقق آن، اگر نگوییم غیر ممکن، دشوار است. همانطور که تهران شروط ۱۲ گانه آمریکا را نمیپذیرد.