افزایش تنش در سریلانکا؛ هزاران مسلمان این کشور را ترک کردند
با افزایش تنش در سریلانکا پس از بمبگذاریهای مرگبار روز «عید پاک»، هزاران مسلمان شهر بندری «نگومبو» را ترک کردند.کلیساهای سریلانکا نیز به دلیل انفجارهای خونین چند روز گذشته، همچنان در سراسر این کشور تعطیل است. پلیس سریلانکا روز پنجشنبه گفت «محمد یوسف ابراهیم»، پدر دو تن از بمبگذاران را دستگیر کرده است. بوداییها در جمعیت ۲۲ میلیونی سریلانکا اکثریت هستند و مسلمانان و هندوها و مسیحیان اقلیت. به دنبال افزایش تنش ها هزار مسلمان خاک میانمار را ترک کردند
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ با افزایش تنش در سریلانکا پس از بمبگذاریهای مرگبار روز «عید پاک»، هزاران مسلمان شهر بندری «نگومبو» را ترک کردند.
کلیساهای سریلانکا نیز به دلیل انفجارهای خونین چند روز گذشته، همچنان در سراسر این کشور تعطیل است.
به نوشته روزنامه «گاردین»، با گذشت ده سال از پایان جنگ داخلی در سریلانکا، حملات تروریستی روز یکشنبه در این کشور، بار دیگر ترس از بازگشت درگیریهای فرقهای را افزایش داده است. یک کشیش ارشد در این رابطه گفت: «تا اطلاع ثانوی هیچ تجمع عمومی وجود نخواهد داشت».
از روز چهارشنبه هزاران مسلمان که اکثراً پاکستانی هستند، در پی بروز تهدیدهایی برای انتقامجویی، بندر نگومبو را ترک کردند. یکی از این افراد که آماده سوار شدن به اتوبوسی پرجمعیت بود گفت: «بهدلیل ترکیدن بمبها و انفجارهایی که اینجا اتفاق افتاد، مردم محلی سریلانکا به خانههایمان حمله کردند».
از روز وقوع حملات تروریستی، پلیس سریلانکا شمار زیادی را بهصورت شبانه بازداشت و مورد بازجویی قرار داده است. پلیس این کشور اعلام کرد یک مصری و چند پاکستانی در میان دستگیرشدگان هستند. روز پنجشنبه شمار این بازداشتشدگان به ۷۶ نفر رسید.
طبق بیانیه پلیس، یکی از این افراد بازداشتشده با سازمانی تروریستی در ارتباط بوده اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. دلیل بازداشت یک فرد دیگر، نشر سخنانی با قصد نفرتپراکنی در فضای «فیسبوک» عنوان شد.
پلیس سریلانکا روز پنجشنبه گفت «محمد یوسف ابراهیم»، پدر دو تن از بمبگذاران را دستگیر کرده است.
بوداییها در جمعیت ۲۲ میلیونی سریلانکا اکثریت هستند و مسلمانان و هندوها و مسیحیان اقلیت. از میان ۳۵۹ فردی که در این بمبگذاریها جان باختند، ۳۸ نفر خارجی بودند. ملیّت این افراد بریتانیایی، آمریکایی، استرالیایی، ترکیهای، هندی، چینی، دانمارکی، آلمانی و پرتغالی بود.
داعش با پذیرفتن مسئولیت این حملات تروریستی، هویت عوامل خود را اعلام کرد و گفت این حملات با کمربند انفجاری انجام شده است.