کد خبر: 216656
A

استاد روابط بین‌الملل: ایران رکورد دار تحریم است

سید اصغر کیوان‌حسینی، استاد روابط بین الملل و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، در همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران اظهار کرد: تحریم هر دولت را به دولت پادگانی تبدیل می‌کند؛ از سوی دیگر مخاطب اصلی تحریم، افکار عمومی و توان اقتصادی جامعه است‌. لذا در جامعه‌هایی که بحران مشروعیت داشته باشند و سطح توسعه‌یافتگی آن هم سطحی است، مستعد پادگانی شدن است.

استاد روابط بین‌الملل: ایران رکورد دار تحریم است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ سید اصغر کیوان حسینی، استاد روابط بین الملل و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، در همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران که چهارشنبه، یکم اسفندماه، در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، به بررسی تأثیر تحریم‌ها بر نظام‌های حکومتی پرداخت و اظهار کرد: تلاش شده است در سه بخش برخی مسائل در خصوص تحریم ارائه شود، نخست، کلیاتی درباره تحریم‌ها؛ دوم، بررسی مفهوم کارآمدی تحریم‌ها؛ و سوم، تأثیر تحریم‌ها بر ایران.

وی با اشاره به اینکه تحریم‌ها پس از جنگ جهانی اول به‌عنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار گرفتند، افزود:امروزه برای درک و پیش‌بینی سیاست بین‌الملل، نیازمند نگاهی جامع و منطقی به پدیده تحریم هستیم.

استاد روابط بین الملل با اشاره به این‌که‌ تحریم‌ها با هدف تغییر رفتار دولت‌ها طراحی شده است، گفت: تحریم‌ها ابزاری سیاسی هستند که با اعمال فشار اقتصادی، سیاسی یا نظامی، سعی در تغییر رفتار دولت‌ها دارند. این ابزار بر فرض عقلانیت دولت‌ها استوار است؛ به‌گونه‌ای که دولت‌ها به دنبال بیشینه‌سازی منافع خود هستند و تحریم‌ها با ایجاد هزینه، آن‌ها را وادار به تغییر رفتار می‌کنند.

حسینز تصریح کرد: تحریم‌ها می‌توانند یک‌جانبه یا چندجانبه باشند. تحریم‌های چندجانبه، که توسط نهادها و بازیگران متعددی اعمال می‌شوند، معمولاً کارایی بیشتری دارند. همچنین، تحریم‌ها می‌توانند جامع یا هدفمند (هوشمند) باشند؛ تحریم‌های هدفمند که بخش خاصی از اقتصاد یا طیف خاصی از سیاست‌مداران را هدف قرار می‌دهند، اثربخشی بالاتری دارند.

وی ادامه داد: مسئله کارایی تحریم‌ها بسیار مهم است. از دهه ۱۹۷۰، دیدگاه‌های تجدیدنظرطلبانه‌ای در این زمینه مطرح شده است که به بررسی این موضوع می‌پردازند که آیا تحریم‌ها می‌توانند اهداف مورد نظر اعمال‌کنندگان را محقق کنند یا خیر.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: در فرایند تحریم، دولت هدف یعنی سطح توسعه اقتصادی آن دولت هدف با میزان تحریم رابطه مستقیم دارد.

 حسینی عنوان کرد: کشور ما رکورددار تحریم است‌؛ از زمانی که سفارت آمریکا اشغال شد ما تا امروز دگیرتحریم هستیم‌‌. درگیر موجی از تحریم هستیم که از ابعاد مختلف و مسیر تکاملی طی کرده است.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر