کد خبر: 212829
A

وزیرخارجه پیشنهادی ترامپ: تهران، مسکو و پیونگ‌یانگ نیز، درحال ایجاد هرج و مرج و تجهیز گروه‌ها تروریستی هستند./ چیزی که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان اجازه آن را داد رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای است

مارک روبیو وزیر پیشنهادی ترامپ: «به‌ندرت می‌توان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آن‌ها را اداره می‌کند، به اندازه ایران بزرگ باشد. این واقعیتی است که باید مکرراً بیان شود.»

وزیرخارجه پیشنهادی ترامپ: تهران، مسکو و پیونگ‌یانگ نیز، درحال ایجاد هرج و مرج و تجهیز گروه‌ها تروریستی هستند./ چیزی که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان اجازه آن را داد رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ نامزد دونالد ترامپ برای تصدی سمت وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید: «رژیم ایران نماینده مردم آن نیست» و «به‌ندرت می‌توان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آن‌ها را اداره می‌کند، به اندازه ایران بزرگ باشد».

گزینه‌های کابینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، روز چهارشنبه ۲۶ دی در جلسه پرسش و پاسخ سنا برای بررسی صلاحیت آن‌ها، وعده دادند که نهادهای تحت مدیریت خود را سیاسی نکنند.

سناتور مارکو روبیو برای سمت وزیر خارجه و پام باندی برای سمت دادستان کل آمریکا در این جلسات حضور داشتند.

روبیو: مردم ایران متعلق به تمدنی کهن و فرهنگی غنی هستند

مارک روبیو وزیر پیشنهادی ترامپ در پاسخ به پرسشی در مورد دیدگاه‌های خود پیرامون جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد: «من دربارهٔ روحانیون تندرو شیعه صحبت می‌کنم، نه مردم ایران. مردم ایران متعلق به تمدنی کهن و فرهنگی غنی هستند که به پیشرفت‌ها و دستاوردهای خود افتخار زیادی می‌کنند. آن‌ها به هویت و میراث ایرانی و پارسی خود بسیار افتخار می‌کنند.»

او مدعی شد: «به‌ندرت می‌توان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آن‌ها را اداره می‌کند، به اندازه ایران بزرگ باشد. این واقعیتی است که باید مکرراً بیان شود.»

نامزد وزارت خارجه دولت ترامپ مدعی شد: «روحانیونی که بر ایران حکومت می‌کنند، به هیچ‌وجه نمایندهٔ مردم این کشور، تاریخ آن و سهم بزرگی که در پیشرفت بشریت داشته‌اند، نیستند. این نکته‌ای است که باید همواره بر آن تأکید کنیم.»

به گفته روبیو، « ایران اکنون در یکی از ضعیف‌ترین موقعیت‌های خود در حافظه تاریخی قرار دارد، شاید حتی ضعیف‌ترین. دفاع هوایی آن‌ها به‌شدت آسیب دیده است. هلال شیعی که تلاش می‌کردند ایجاد کنند، در لبنان و سوریه به‌شدت ضربه خورده و تقریباً از این مناطق بیرون رانده شده‌اند.»

او در مورد وضعیت ایران مدعی شد: «اقتصاد آن‌ها در وضعیت نابسامانی قرار دارد. برخی روزها مردم با قطعی برق طولانی‌مدت (۶، ۸، یا حتی ۱۲ ساعت) مواجه هستند. آن‌ها ... مجبور به کاهش یارانه‌های انرژی هستند که در بین مردم بسیار محبوب است و حذف آن می‌تواند به‌شدت نامحبوب باشد؛ بنابراین، آن‌ها در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند.»

سناتور روبیو در آخر با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران با طرف‌های اروپایی گفت که «تحت هیچ شرایطی نباید به ایران اجازه داده شود که منابع خود را برای حمایت از تروریسم، توسعه توانایی‌های نظامی تهدیدآمیز، و بی‌ثبات کردن همسایگانش به کار گیرد.»

او در طول جلسه استماع خود به مسائل بسیاری پرداخت، اما مهم‌ترین آن‌ها، اظهارات او درباره و علیه ایران بود.

او گفت: «اوائل هفته جاری، روز دوشنبه ایران با اروپایی‌ها گفت‌وگوهایی درباره تعامل‌ بر سر موضوع هسته‌ای داشتند. اینکه آیا این مسیری است که اروپایی‌ها می‌خواهند بروند یا مکانیزم ماشه را فعال کنند، چیزی است که در آینده متوجه آن خواهیم شد.»

روبیو مدعی شد: «چیزی که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان اجازه آن را داد رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای است. مسئله‌ دیگری که نمی‌توان اجازه آن را داد این است که این رژیم از منابع و توانایی‌های لازم برای شروع دوباره حمایت از تروریسم و ادامه آن برخوردار باشد.»

با این وجود، او مجددا مدعی شد: «چیز دیگری که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان اجازه آن را داد، ایرانی است با توانایی نظامی برای تهدید و بی‌ثبات‌سازی همسایه‌های آن و دست‌درازی به سرزمین‌های آن‌ها است.

گزینه ترامپ برای وزارت خارجه در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شد: «تهران، مسکو و پیونگ‌یانگ نیز، درحال ایجاد هرج و مرج و تجهیز گروه‌ها تروریستی هستند و در نهایت، در سازمان ملل پشت قدرت وتوی خود مخفی می‌شوند و به آغاز جنگ هسته‌ای تهدید می‌کنند.»

روبیو در ادامه، ادعای رد شده «تلاش ایران برای ترور ترامپ» را مجددا مطرح کرد و گفت: «لحظه‌ای به این موضوع فکر کنید. آخرین باری که شنیدید یک دولت خارجی به صورت فعال، آشکار و با صراحت به دنبال ترور وزیر خارجه سابق و رئیس‌جمهور سابق آمریکا که قرار است به زودی دوباره رئیس‌جمهور شود، بوده باشد؟»

روبیو در ادامه ادعاهای خود، بدون ارائه سندی آشکار مدعی شد: «چندین نفر بابت این توطئه به ترور دستگیر شده‌اند. هر کاری که با ایران انجام می‌دهیم باید با آگاهی به این موضوع باشد که این رژیم کیست و البته اینکه مردم ایران چه کسانی هستند؟ چون آنها مثل حاکمانشان نیستند.»

در صورت تأیید مارکو روبیو، این جمهوری‌خواه ۵۳ ساله از ایالت فلوریدا، نخستین لاتین‌تباری خواهد بود که به‌عنوان عالی‌ترین دیپلمات آمریکا خدمت می‌کند. او که در فلوریدا و به‌عنوان فرزند مهاجران کوبایی متولد شده، اولین بار در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان سناتور انتخاب شد و به‌عنوان یک سیاستمدار «تندرو» در برابر چین، ایران، کوبا و ونزوئلا شناخته شده است.

عدم سیاسی کردن نهادهای تحت نظارت

نامزدهای کابینه منتخب رئیس‌جمهور آینده آمریکا، دونالد ترامپ، در جلسات تأییدیه‌ای که چهارشنبه برگزار شد، بر عدم سیاسی کردن نهادهای تحت نظارت خود تأکید کردند. جمهوری‌خواهان، که مجلس سنا را با اکثریت ۵۳ به ۴۷ کنترل می‌کنند، استقبال گرمی از این گزینه‌ها داشتند و انتظار می‌رود بسیاری از این نامزدها به راحتی تأیید شوند.

نامزدهایی که در این جلسات حضور یافتند شامل پام باندی (دادستان کل)، جان رادکلیف (رئیس سیا)، مارکو روبیو (وزیر خارجه) و شان دافی (وزیر ترابری) بودند. جلسات تأییدیه برای سایر گزینه‌ها، مانند راس ووت (مدیر بودجه کاخ سفید) و اسکات بسنت (وزیر خزانه‌داری)، نیز برنامه‌ریزی شده است.

دموکرات‌ها سوالاتی دربارهٔ وفاداری این نامزدها به قانون اساسی در برابر وفاداری به ترامپ مطرح کردند. آن‌ها به‌ویژه از پام باندی خواستند که تضمین دهد از وزارت دادگستری برای پیگیری دشمنان سیاسی ترامپ استفاده نخواهد کرد.

باندی تأکید کرد که استقلال این وزارتخانه را حفظ خواهد کرد و متعهد شد به «پایان دادن به استفاده حزبی از نظام قضایی» کمک کند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر