کد خبر: 208153
A

رئیس جمهور کره‌جنوبی تحت فشار برای استعفا یا استیضاح

فرمان غافلگیر­کننده حکومت نظامی صادر شده از سوی رپیس جمهور­ کره ­جنوبی با وجود اینکه براساس اختیارات قانونی‌­اش صورت گرفت، اما باعث ایجاد بن‌بست میان دولت و پارلمان شد.

رئیس جمهور کره‌جنوبی تحت فشار برای استعفا یا استیضاح

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، اقدام شب گذشته رئیس جمهور کره‌جنوبی در اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور با اینکه ساعاتی بعد لغو شد اما بزرگترین بحران سیاسی دهه‌های اخیر را در چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا رقم زد. امروز قانونگذاران کره جنوبی خواستار استیضاح «یون سوک یول» رئیس جمهور این کشور شدند. در تازه‌ترین تحول نیز وزیر دفاع کره‌جنوبی از سمت خود کناره‌گیری کرد. 

فرمان غافلگیرکننده حکومت نظامی صادر شده از سوی رپیس جمهور کره‌جنوبی با وجود اینکه براساس اختیارات قانونی‌اش صورت گرفت اما باعث ایجاد بن‌بست میان دولت و پارلمان شد. 

یون سه‌شنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که برای دفاع از کشور در برابر کره شمالی مجهز به سلاح هسته ای، نیروهای ضد دولت و حامی رژیم کمونیستی کره‌شمالی و همچنین حفاظت از قانون اساسی کره‌جنوبی، حکومت نظامی لازم است، اگرچه او به تهدید خاصی در این مورد اشاره نکرد. 

سه‌شنبه شب و در عرض چند ساعت پس از فرمان حکومت نظامی از سوی رپیس جمهور کره‌جنوبی، پارلمان این کشور با حضور ۱۹۰ نماینده از ۳۰۰ نماینده خود به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن باید حکومت نظامی لغو شود. ۱۸ نماینده از ۱۰۸ نماینده عضو عضو حزب محافظه‌کار حاکم نیز به این طرح رای دادند و در نهایت یون با فشار هم‌حزبی‌های خود مجبور به پس گرفتن فرمان خود شد. اما بحران سیاسی در کره‌جنوبی پایان نیافته و رپیس جمهور این کشور در دردسر بزرگی افتاده است. 

این احتمال وجود دارد که تمام اعضای کابینه اعلام استعفا کنند و مهمتر از آن، اکنون ائتلافی از قانونگذاران احزاب اپوزیسیون به رهبری حزب چپ‌گرای «دموکراتیک» می‌گویند که لایحه‌ای را برای استیضاح یون ارائه کردند که باید طی ۷۲ ساعت به رای گذاشته شود. فشارها برای کناره‌گیری یون از ریاست‌جمهوری هم افزایش یافته است. 

کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری کره، بزرگترین ائتلاف اتحادیه کره جنوبی هم اعلام کرده که هزاران نفر از اعضای این ائتلاف تا زمانی که یون استعفا ندهد دست به اعتصاب خواهند زد و در مرکز شهر سئول تجمعی برگزار خواهند کرد. 

انتظار می‌رود چندین تظاهرات دیگر، از جمله در نزدیکی پارلمان برگزار شود. جایی که هزاران نفر اواخر روز سه شنبه برای جلوگیری از فرمان یون تجمع کردند و سپس خواستار دستگیری و استعفای او شدند. 

کره‌جنوبی در حالی وارد این بحران سیاسی شده که رژیم کمونیستی کره‌شمالی با همراهی روسیه و چین که مهم‌ترین حامیانش هستند تحولات در سئول را با دقت زیرنظر دارند. بحران در کشوری که از دهه ۱۹۸۰ یک دموکراسی بوده و متحد ایالات متحده و اقتصاد عمده آسیا است، باعث نگرانی بین المللی شده است. حدود ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند تا از این کشور در برابر تهدیدهای کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای محافظت کنند. 

یون که پیش از این دادستان کل کره‌جنوبی بوده در سال ۲۰۲۲ و در نزدیک‌ترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ کره جنوبی به پیروزی رسید. ریاست جمهوری او موجی از نارضایتی را در مورد سیاست‌های اقتصادی، رسوایی‌های جنسیتی با هدف تغییر شکل آینده سیاسی چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا به راه انداخته است.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر