هشتیمن کنفرانس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» در عربستان برگزار شد
براساس اعلام خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (واس)، با حمایت پادشاه و ولیعهد این کشور، هشتمین کنفرانس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» با حضور سران کشورهای پاکستان، اردن، بحرین، بوتان، ویتنام، بحرین، سنگال و مدیران تعدادی از شرکتهای مطرح اروپایی و آمریکایی در ریاض برگزار شد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (واس) گزارش داد که با حمایت پادشاه و ولیعهد این کشور، هشتمین کنفرانس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» با حضور سران کشورهای پاکستان، اردن، بحرین، بوتان، ویتنام، بحرین، سنگال و مدیران تعدادی از شرکتهای مطرح اروپایی و آمریکایی در ریاض برگزار شد.
ریچارد آتیاس مدیر عامل مؤسسه ابتکار آینده سرمایهگذاری، در افتتاحیه این کنفرانس ضمن عرض خیر مقدم به شرکتکنندگان از محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس شورای وزیران عربستان سعودی تشکر کرد و به دستاوردهای دورههای قبلی این کنفرانس در راستای کمک به توسعه و رشد اشاره نمود.
آتیاس نقش شرکتکنندگان در این دوره و دورههای قبلی این کنفرانس را در تحقق اهداف این رویداد برای جهان فراگیرتر و پایدارتر و برخوردار از فرصت برای همگان؛ مهم و موثر خواند.
یاسر بن عثمان الرمیان، رئیس هیئت مدیره شرکت آرامکو و رئیس هیئت مدیره مؤسسه ابتکار آینده سرمایهگذاری نیز طی سخنانی در افتتاحیه این کنفرانس بیان نمود که ابتکار سرمایهگذاری آینده به نیرویی برای کار و پیشرفت و راهحلها تبدیل شده و زمینه را برای معاملات به ارزش بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار تسهیل کرده است.
الرمیان در این خصوص گفت: شاخص (اولویت) ابتکار آینده سرمایهگذاری که این هفته راهاندازی شد، به مسائل جهانی فوری مانند ناپایداری اقتصادی، افزایش هزینههای زندگی، نابرابری در مراقبتهای بهداشتی، نابرابری اجتماعی و تنشهای سیاسی که همه آنها فرامرزی هستند، میپردازد.
وی بیان کرد که موضوع کنفرانس امسال نمایانگر افقهای بیپایان برای سرمایهگذاری و شکلدهی به آینده و تمرکز بر سرمایهگذاریهای پایدار و بلندمدتی است که به حل چالشهای جهانی و تقویت نوآوری میپردازد.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه ابتکار آینده سرمایهگذاری افزود: نتایج اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی به هم پیوستهاند و باید در مرکز فرآیند تصمیمگیری قرار گیرند، جهان سرشار از ظرفیتهای استفادهنشده و بازارهای نوظهور است که نمونههایی از سرمایهگذاریهای بلندمدت هستند و انتظار میرود که رشد اقتصادهای بازارهای نوظهور از اقتصادهای بازارهای پیشرفته پیشی بگیرد، که این امر بر ضرورت سرمایهگذاریهای استراتژیک در مکانهایی را که آینده اقتصاد جهانی را رهبری خواهند کرد، تأکید میکند.
یاسر الرمیان توضیح داد که برخورداری از منابع منحصر به فرد و موقعیت استراتژیک، عربستان سعودی را به سرمایهگذاری در زمینههای حیاتی مانند انرژی، زیرساخت و فناوری واداشته است، و هوش مصنوعی میتواند تا سال ۲۰۳۰.۲۰ تریلیون دلار به اقتصاد سعودی اضافه کند.
وی با اشاره به اهمیت نقش هوش مصنوعی بیان داشت که تا سال ۲۰۲۷، این نقش به یک موتور اقتصادی استاندارد برای قدرت ملی تبدیل خواهد شد و قادر به حل مشکلات و افزایش بهرهوری خواهد بود.
رئیس هیئت مدیره شرکت آرامکو بخش انرژی را تجسمی از قدرت تحولزا خواند و تاکید کرد بازیگران بزرگ در زمینه انرژی از سال ۲۰۱۷ بیش از ۶۵ میلیارد دلار در فناوریهای کم کربن سرمایهگذاری کردهاند.
الرمیان انتقال به اقتصاد بدون انتشار گازهای گلخانهای را مستلزم سرمایهگذاری بلندمدت متعهد به تضمین انتقال عادلانه انرژی و ایجاد توازن بین نیازهای فعلی انرژی را چشمانداز آینده پایدار دانست.
گفتنی است، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکتهای تسلا، ایکس و اسپیسایکس نیز در این همایش به صورت ویدئوکنفرانسی سخرانی کرد.