تخلیه ۳ بیمارستان و هزاران خانه در «کلنِ» آلمان پس از کشف بمب آمریکایی
مقامات «کُلن»، چهارمین شهر بزرگ آلمان پس از کشف یک بمب منفجرنشده آمریکایی مربوط به جنگ جهانی دوم، هنگام ساختوساز در یک پردیس پزشکی جدید، سه بیمارستان و هزاران خانه را تخلیه کردند.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، مقامات «کُلن»، چهارمین شهر بزرگ آلمان پس از کشف یک بمب منفجرنشده مربوط به جنگ جهانی دوم، هنگام ساختوساز در یک پردیس پزشکی جدید، سه بیمارستان و هزاران خانه را تخلیه کردند.
این بمب هوایی ۱۰۰۰ کیلوگرمیِ آمریکایی که مجهز به چاشنی برخوردی جلو و عقب است، قرار است امروز (جمعه) خنثی شود.
مقامات شهر میگویند از زمانی که کار حفاری در این سایت یعنی حدود ۶ ماه پیش آغاز شد، به دلیل ترس موجّه از احتمال کشف مهمات منفجر نشده در این منطقه، یک عملیات پیچیده برای تخلیه به موقع آن در برنامهریزی بود.
تاکنون یک منطقه تخلیه ۵۰۰ متری در اطراف محلی که بمب در آن قرار دارد، ایجاد شده است.
مقامات شهری می گویند کارشناسان به آنها گفتهاند که ۸ بمب هواییِ منفجر نشده دیگر ممکن است در محل باشد اما این امر تنها با حفاریهای بیشتر مشخص میشود.
در این عملیات تخلیه حدود ۱۳۰۰ مأمور شهری، پلیس، آتشنشانان، کارکنان خدمات اضطراری، کمپین رسانههای محلی ۲۴ ساعته و ۸۰۰ داوطلب شرکت داشتهاند که درب تک تک خانهها را میزنند تا اطمینان حاصل کنند که همه سکنه، خانههایشان را ترک کردهاند.
مقامات، این عملیات را به عنوان گستردهترین عملیات تخلیه در نوع خود از سال ۱۹۴۵ میلادی توصیف کردند.
به گفته سخنگوی شهرداری کلن، ۲ بیمارستان در روز پنجشنبه تخلیه شد، در حالی که سومین بیمارستان صبح روز جمعه همراه با ۱۰ هزار نفر از ساکنان که به آنها دستور داده شد آپارتمانهای خود را ترک کنند، تخلیه شد.
براساس گزارش گاردین، ترافیک و حمل و نقل عمومی نیز از منطقه به مسیرهای دیگر رانده شده است.
بیماران با بیش از ۳۰۰ آمبولانس به سایر بیمارستانهای اطراف شهر توزیع شدند، یا به یک سرپناه موقتاً ساخته شده منتقل شدند و ساکنان نیز در ساختمانهای مدارس درست خارج از منطقهی تخلیه، پناه گرفتند.
کلن یکی از شهرهای اروپایی است که در طول جنگ جهانی دوم بمبارانهای زیادی را تجربه کرد. تخلیه به دلیل کشف بمب هر ساله در کلن انجام میشود و همچنین در سایر شهرهای بزرگ آلمان از جمله برلین که در آن زمان به شدت مورد هدف قرار گرفتند، رایج است.
منبع: ایسنا