کد خبر: 196523
A

العربیه الجدید: تهران پیشنهاد غربی‌ها برای از سر گیری مذاکرات هسته‌ای در عوض عدم حمله انتقام‌جویانه به اسرائیل را رد کرد

العربی الجدید در گزارشی مدعی شد تهران پیشنهاد غربی‌ها برای از سر گیری مذاکرات هسته‌ای در عوض عدم حمله انتقام‌جویانه به اسرائیل را رد کرد.

العربیه الجدید: تهران پیشنهاد غربی‌ها برای از سر گیری مذاکرات هسته‌ای در عوض عدم حمله انتقام‌جویانه به اسرائیل را رد کرد

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ تارنمای العربیه الجدید به نقل از منابع خود ادعا کرد که ایران پیشنهادهای وسوسه‌انگیز میانجی‌گران اروپایی از جمله از سر گیری مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای تهران در ازای خودداری از اقدام انتقام‌جویانه علیه اسرائیل را رد کرده است.

رد پیشنهاد غربی

تهران در میانه درخواست‌های غربی برای توقف یا محدودکردن حملات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل، این پیشنهادات را «ناصادقانه» خوانده و رد کرد. منابع غربی‌ها مدعی شده‌اند این درخواست در راستای افزایش شانس رسیدن به توافق آتش‌بس غزه در مذاکرات روز پنجشنبه است.

به گفته منابع، مقامات ایرانی گفتند که این پیشنهادات صرفاً برای «خرید زمان بیش‌تر» برای اسرائیل بوده و افزودند که اگر درخواست‌های کاهش تنش صادقانه بود، فشار بر اسرائیل برای توقف جنگ وارد می‌شد.

آن‌ها تأکید کردند که پاسخ تهران به ترور هنیه «اجتناب‌ناپذیر» است و افزودند که اسرائیل به دلیل «تخطی از خطوط قرمز» «مجازات» خواهد شد. ایالات متحده و متحدان اروپایی آن در بیانیه‌ای از ایران خواستند که تنش‌ها را کاهش دهد.

روز دوشنبه، سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا از ایران و محور مقاومت خواستند تا «از حملاتی که منجر به تشدید بیشتر تنش‌های منطقه‌ای و به خطر انداختن فرصت توافق آتش‌بس و آزادی اسرا می‌شود»، خودداری کنند.

کی‌یر استارمر (نخست‌وزیر بریتانیا) در تماس تلفنی به رئیس‌جمهور جدید ایران هشدار داد: «خطر جدی اشتباه محاسباتی وجود دارد و اکنون زمان آرامش و بررسی دقیق است»

بدر پی این ماجرا، کاخ سفید به اروپایی‌ها پیوست و با بیان اینکه اسرائیل نیز ارزیابی مشابهی دارد، هشدار داد که ممکن است این هفته حملات قابل‌توجهی توسط ایران و محور مقاومت انجام گیرد. ایالات متحده برای حمایت از اسرائیل یک گروه ضربت ناو هواپیمابر و یک زیردریایی موشک هدایت‌شونده را به منطقه اعزام کرده است.

تأکید بر حق پاسخ

روز سه‌شنبه، علی باقری کنی (وزیر امور خارجه ایران) تأکید کرد که کشورش «حق مشروع و ذاتی برای اتخاذ اقدامات متقابل» علیه اسرائیل را دارد. او این سخنان را در تماس تلفنی با آنتونیو تاجانی (همتای ایتالیاییش) پس از آنکه رم نیز به درخواست کشورهای غربی برای خویشتنداری پیوست، بیان کرد.

باقری به تاجانی گفت: «جمهوری اسلامی ایران بر حق ذاتی و مشروع خود برای اتخاذ اقدامات متقابل تأکید داشته و در عین حال، تلاش‌های خود را برای توقف تجاوز علیه غزه ادامه می‌دهد». او اسرائیل را به «ممانعت» از تلاش‌های بین‌المللی برای دستیابی به آتش‌بس در جنگ غزه متهم کرد و گفت که ترورهای اخیر اسرائیل در ایران، لبنان و سوریه «نمونه‌های روشنی از تلاش صهیونیست‌ها برای گسترش دامنه جنگ به سایر کشورهای منطقه است».

یک روز قبل از آن نیز ناصر کنعانی (سخنگوی وزارت خارجه ایران) از درخواست غرب برای خویشتنداری انتقاد کرده بود. او در بیانیه‌ای گفت: «اعلامیه فرانسه، آلمان و انگلیس که اعتراضی به جنایات بین‌المللی رژیم صهیونیستی نکرد، با وقاحت از ایران می‌خواهد که هیچ اقدام بازدارنده‌ای علیه رژیمی که حاکمیت و تمامیت ارضی آن را نقض کرده، انجام ندهد».

مقامات روس نیزبا ایران وارد گفتگو شده‌اند. سرگئی شویگو (دبیر شورای امنیت روسیه) در سفرش به تهران، ترور هنیه را «فاجعه‌بار» و چیزی توصیف کرد که در مذاکرات با دولت ایران «قابل‌چشم‌پوشی» نیست.

 

به گفته خبرگزاری دولتی تاس، میخائیل بوگدانوف (معاون وزیر خارجه روسیه) نیز به طور جداگانه گفت: «مسکو از همه می‌خواهد از تشدید اوضاع به فاجعه‌ای برای همه بازیگران منطقه‌ای، خودداری کنند». او افزود: «باید راه‌حل‌های سیاسی برای مشکلات موجود پیدا شود».

 

روسیه یکی از معدود تأمین‌کنندگان بین‌المللی تسلیحات پیشرفته است که حاضر است با تهران تجارت کند. سال‌هاست که ایران خواهان جت‌های سوخو-۳۵ است. تهران همچنین به دنبال سیستم دفاع موشکی زمین به هوای اس-۴۰۰ روسیه بوده که می‌تواند بازدارنده‌ای برای جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی باشد که اسرائیل از آن‌ها استفاده می‌کند.

 

روز سه‌شنبه، پوتین میزبان محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) در مسکو بود.

 

جنگ روانی

به گفته اکسیوس، موج اخیر دیپلماسی پس از گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل مبنی بر احتمال وقوع حمله ایران به اسرائیل طی این هفته و پیش از مذاکرات آتش‌بس غزه در روز پنجشنبه، صورت گرفت.

 

منابع به این رسانه گفتند که اسرائیل و آمریکا زمان دقیق حمله را نمی‌دانند. یک مقام ارشد اسرائیلی به اکسیوس گفت: «علاوه بر اظهارات عمومی مقامات ایران مبنی بر اینکه حمله آتی فراتر از عملیات ماه آوریل خواهد بود، آن‌ها آشکارا عزم خود برای انجام یک حمله مهم را نشان داده‌اند. اظهارات عمومی تهران حاکی از هیچ‌گونه عقب‌نشینی نیست».

 

در حالی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام مانورهای نظامی جدیدی را اعلام کرده، خطوط هوایی برنامه پروازهای خود را بدون هیچ سرنخی در مورد چگونگی یا زمان پاسخ تهران تغییر می‌دهند.

 

یک مقام داخلی دولت ایران به فایننشال تایمز گفت: «ممکن است اصلاً حمله‌ای صورت نگیرد، یا ممکن است همین امشب اتفاق بیافتد. انتظار مرگ سخت‌تر از خود مرگ است. ایران یک کمپین جنگ روانی علیه آمادگی نظامی، امنیتی و لجستیکی اسرائیل آغاز کرده و آرامش ساکنان سرزمین‌های اشغالی را سلب می‌کند».

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر