کد خبر: 191634
A

یورونیوز: مسعود پزشکیان به احتمال زیاد رییس جمهوری بعدی ایران است

یورونیوز در گزارشی با اشاره به چالش های پیش روی دولت ایران، پیش بینی کرد که مسعود پزشکیان برنده دور دوم انتخابات خواهد بود

یورونیوز: مسعود پزشکیان به احتمال زیاد رییس جمهوری بعدی ایران است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ یورونیوز در گزارشی با اشاره به چالش های پیش روی دولت ایران، پیش بینی کرد که مسعود پزشکیان برنده دور دوم انتخابات خواهد بود؛ یورونیوز نوشت: ایران از یک سو برای اولین بار در چندین دهه گذشته وارد یک رویارویی مستقیم نظامی با اسرائیل تحت رهبری نتانیاهو شده است.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز مدعی شد: از سوی دیگر، قدرت‌های اروپایی با تشدید فشار بر ایران برای ارائه توضیح درباره آثار اورانیوم کشف شده در سایت‌های اعلام نشده خود و درخواست از جمهوری اسلامی برای یافتن راه‌هایی برای همکاری مناسب‌تر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به طور فزاینده‌ای با برنامه‌های تهران به مخالفت برخاستند.

بعید به نظر می‌رسد که دولت بایدن با سیاست‌های کمتر سخت‌گیرانه خود برای مدت طولانی‌تری در قدرت باقی بماند. از طرفی، روسیه تحت رهبری ولادیمیر پوتین نیز ممکن است در نهایت مجبور به پذیرش صلح با ولودیمیر زلنسکی از اوکراین شود که بالقوه می‌تواند نقطه پایان حمایت ظاهری روسیه از جمهوری اسلامی باشد که کاملا بر اساس منافع ملی روسیه در حال انجام است.

 پزشکیان که اغلب به او برچسب اصلاح‌طلبی می‌زنند، می‌تواند با تضمین برخی آزادی‌های اجتماعی برای جوانان، مانند نرمش در برابر حجاب و ارائه برخی آزادی‌های نسبی در جامعه، از تبدیل خشم مردم به نفرت جلوگیری کند.

عدم مشارکت ۳۷ میلیون واجد شرایط

پزشکیان که در دولت اصلاحات محمد خاتمی وزیر بود، توانست در روزی که مشارکت مردم کمتر از ۴۰ درصد بود نزدیک به ۱۰.۵ میلیون رای به دست آورد و با پیشی گرفتن از سعید جلیلی، با او به دور دوم انتخابات راه یابد.

اصلاح طلبان و اعتدال‌گرایان دولت حسن روحانی با یکدیگر همکاری می‌کنند تا بخشی از ۶۰ درصدی را که انتخابات را تحریم کرده‌اند را متقاعد کنند تا حضور پزشکیان در دفتر ریاست جمهوری را تضمین کنند.

یورونیوز مدعی شد: هنوز مشخص نیست که آن‌ها تا چه حد می‌توانند تحریم‌کنندگان انتخابات را در مخالفت با تندروترین نامزد ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای در دور دوم بکشانند.

حال آنکه سپردن دولت به سعیدجلیلی با توجه به موضع شاخص او در «خصومت با غرب» و مخالفت صریح با پیوستن به معاهدات بین‌المللی مانند گروه ویژه اقدام مالی (اِف.اِی.تی.اِف.) که با پولشویی، تامین مالی تروریسم و ​​اشاعه تسلیحات مبارزه می‌کند، این الزام را برطرف نمی‌کند.

با این حال، تفاوت زیادی بین هر دو نامزد در نحوه اجرای دستورات رهبری وجود دارد، کما اینکه «عادی‌سازی و لغو تحریم‌ها» نتایجی مشابه «خنثی‌سازی تحریم‌ها» نخواهد داشت.

باید دید تکلیف معماران داخلی و بین‌المللی تحریم‌ها و ذی‌نفعان فساد چه می‌شود و آیا پزشکیان در عمل اجازه اجرای تغییر یا اصلاحاتی را خواهد داشت یا خیر.

برای این کار باید تا جمعه صبر کنیم. سیاست در ایران آنقدر پیچیده است که مشارکت لحظه آخری تعجب‌آور نیست. در واقع باید هر ناممکنی را در سیاست ایران ممکن دانست.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر