جوانترین نماینده تاریخ پارلمان اروپا با ایدههای «سبز» به رقابت با جریان راست میرود
کیرا پیتر-هانسن دانمارکی، جوانترین نماینده تاریخ پارلمان اروپا میخواهد کماکان به کار خود در این نهاد قانونگذاری ادامه دهد؛ اما تلاشهای او برای سبز نگه داشتن اروپا در دوره بعدی احتمالا با چالشهای بیشتر روبرو خواهد شد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ کیرا پیتر-هانسن ۲۶ ساله به دنبال انتخاب مجدد در انتخابات پارلمان اروپا به تاریخ ۶ تا ۹ ژوئن (۱۷ تا ۲۰ خرداد) است، اما این بار میخواهد به عنوان سرلیست حزب دوستدار محیط زیست خود یعنی حزب «چپ سبز» وارد کارزار انتخاباتی شود.
کیرا پیتر-هانسن در طول پنج سال اول حضورش در پارلمان اروپا، ترکیبی از یافتههای جدید با تاکید بر پیشرفتهای قانونگذاری قابل توجه به ویژه در حوزه سیاستهای آب و هوایی، و همچنین چالشهایی مانند سفر مداوم بین دو شهر بروکسل و استراسبورگ را تجربه کرد.
او که در سن ۲۱ سال و سه ماهگی به عنوان نماینده انتخاب شد، گفت که «بعضی از مسئولین حفاظتی فکر میکردند که من یک کارآموز هستم و از من میخواستند که از ورودیهای دیگر وارد ساختمان شوم.»
او که در گروه سبزها قرار داشت، به تدریج جایگاه خود را پیدا کرد و با فرهنگ پارلمانی متنوع اتحادیه اروپا که او آن را «بسیار متفاوت» با فرهنگهای فرانسه، آلمان یا دانمارک توصیف میکند، سازگار شد و علیرغم سن و سال کمتر، یاد گرفت که در مناظرهها ابراز وجود کند.
او در این باره میگوید: «البته که تجربه همیشه همچون یک دارایی است (...) اما من فکر میکنم بدون داشتن ۴۰ سال تجربه زندگی هم میتوان یک نماینده مجلس خوب بود....»
در دوره فعلی پارلمان اروپا، ۱۳ نماینده اروپا بین ۲۱ تا ۳۰ سال سن دارند و ۲۷ نماینده بالای ۷۰ سال سن هستند. بیشترین گروه سنی با ۲۲۴ نماینده بین ۵۱ تا ۶۰ سال دارند.
آیا دوره اول پنج ساله حضور شما در پارلمانی متشکل از ۷۰۵ نماینده از ۲۷ کشور اروپا دشوار بود؟
اما، او در عین حال اذعان دارد که دیوانسالاری در این نهاد اروپایی میتواند در برخی مواقع نگران کننده باشد. او در این رابطه گفت: «به یاد میآورم که در دوره کووید، مذاکرات به دلیل نبود اتاقهای کافی با فضای کافی برای شرکتکنندگان با مشکل مواجه میشد.»
او در ادامه گفت: «اینکه ببینی مذاکرات به خاطر مسائل لجستیکی اینچنینی قطع میشد بسیار ناامید کننده بود، چرا که همینطوری هم رسیدن به نتیجه بر سر قوانین اروپا زمانبر هست...»
آینده «توافق سبز»
زندگی توامان بین دو شهر اروپایی استراسبورگ و بروکسل، بخش آزاردهنده دیگر برای این مقام منتخب جوان است.
شهر استراسبورگ فرانسه واقع در مرز با آلمان که به گواه معاهدات همچون نماد آشتی پس از دوران جنگ جهانی است، هم اکنون مقر چندین نهاد اروپایی از جمله پارلمان اروپا است.
هر از گاهی بحث نسبتا داغ امکانسنجی برای داشتن یک مقر واحد برای پارلمان اروپا مطرح میشود. کیرا پیتر هانسن میگوید: «شخصاً معتقدم که باید سفرهای بین بروکسل و استراسبورگ را متوقف کنیم. من اهمیت این موضوع را برای فرانسویها درک میکنم و اهمیت تاریخی آن را هم تصدیق میکنم، اما ما باید روشی را ابداع کنیم تا در طول زمان به طور مداوم در یک مکان عمل کنیم، زیرا رفت و آمد ماهانه مستلزم انتشار گازهای گلخانهای قابل توجه، چالشهای لجستیکی و هزینههای مالی است.
اما به مرور باید راهی پیدا کنیم که در یک مکان واحد کار کنیم، اگر بخواهیم هر ماه برویم و بیاییم منجر به انتشار گازهای گلخانهای بیشتر، تهیه و تدارکات بیشتر و هدر رفت پول بیشتر میشود.
احتمال تقویت پایگاه قدرت جناحهای راست ملیگرا و اتحادیهگریز
نگرانی اصلی خانم پیتر-هانسن در آستانه برگزاری انتخابات ماه ژوئن، احتمال تقویت پایگاه قدرت جناحهای راست ملیگرا و اتحادیهگریز و تاثیرات آن بر آینده «توافق سبز» اروپایی است.
«توافق سبز» که در ابتدا به عنوان یک ابتکار متحد کننده در نظر گرفته شد و توسط اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۹ میلادی به عنوان «راهبرد جدید رشد» برای همه ۲۷ کشور عضو اتحادیه توصیف شد، در ماه های اخیر ماه های اخیر به یک مترسک سیاسی تبدیل شده است. منتقدان سرسخت این پروژه، ضمن محکوم کردن آن، «توافق سبز» را به عنوان نمایانگر تمام کاستیهای اروپا به تصویر میکشند.
پیتر-هانسن معتقد است که «موضوع این انتخابات این است: آیا میخواهید معامله سبز را ادامه دهید، آن را متوقف کنید یا میخواهید کاملاً از آن روی گردانید؟» این نماینده جوان دانمارکی با قاطعیت گزینه اول را انتخاب میکند.
با این تفاوت که به نظر میرسد در دوره جدید پارلمان اروپا، یافتن اکثریت موافق برای ادامه روند گذار به سیاستهای سبز (سیاستهای سازگار با محیط زیست) بسیار دشوار خواهد بود.
منبع: یورونیوز