کد خبر: 183922
A

نتایج اولیه انتخابات محلی ترکیه / پیشتازی حزب اپوزیسیون در ۳۵ استان از ۸۱ استان کشور / امام اوغلو، از حزب مخالف اردوغان در استانبول پیشتاز است

نتایج اولیه نشان می‌دهد که اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون ترکیه کنترل خود بر شهرهای کلیدی را در انتخابات محلی حفظ خواهد کرد. طبق گزارش اولیه تلویزیون دولتی تی.آر.تی. ترکیه، با شمارش حدود ۲۰ درصد از آرا، اکرم امام اوغلو، شهردار فعلی استانبول از حزب جمهوری‌خواه خلق در بزرگترین شهر و قطب اقتصادی ترکیه پیشتاز است.

نتایج اولیه انتخابات محلی ترکیه / پیشتازی حزب اپوزیسیون در ۳۵ استان از ۸۱ استان کشور / امام اوغلو، از حزب مخالف اردوغان در استانبول پیشتاز است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛  شهروندان ترکیه‌ای روز یکشنبه ۳۱ مارس برای شرکت در انتخابات محلی و شهرداری‌ها در سراسر این کشور به پای صندوق‌های رای رفتند. فرآیند رای‌گیری در اکثر نقاط کشور در ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت محلی به پایان رسیده و شمارش آراء آغاز شده است.

انتظار می‌رود نتایج اولیه تا ساعت ۱۰ شب به وقت محلی اعلام شود.

بیش از ۶۱ میلیون شهروند ترکیه‌ای در انتخابات محلی و شهرداری‌ها واجد شرایط رای دادن بودند و ۳۴ حزب سیاسی در آن به رقابت پرداختند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به همراه همسرش امینه اردوغان با حضور در مدرسه صفت چبی در محله اسکودار استانبول، رای خود را به صندوق انداختند.

آقای اردوغان امیدوار است متحد او بتواند کنترل شهر استانبول را از رقیبش یعنی اکرم امام اوغلو باز پس گیرد. آقای امام اوغلو قصد دارد پس از شکست تلخ در انتخابات سال گذشته مجددا مخالفان را به عنوان یک نیروی سیاسی سر و سامان دهد.

برخی گزارش‌ها از بروز خشونت‌ در برخی حوزه‌ها و کشته شدن سه نفر حکایت دارند.

نتایج اولیه نشان می‌دهد که اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون ترکیه کنترل خود بر شهرهای کلیدی را در انتخابات محلی حفظ خواهد کرد.

طبق گزارش اولیه تلویزیون دولتی تی.آر.تی. ترکیه، با شمارش حدود ۲۰ درصد از آرا، اکرم امام اوغلو، شهردار فعلی استانبول از حزب جمهوری‌خواه خلق در بزرگترین شهر و قطب اقتصادی ترکیه پیشتاز است.

این نتایج حاکی از آن است که منصور یاواش، شهردار آنکارا نیز به نظر می‌رسد که با اکثریت راحت کرسی خود را حفظ خواهد کرد.

بر اساس نتایج اولیه گزارش شده توسط TRT، به نظر می رسد حزب جمهوری‌خواه خلق در ۳۵ استان از ۸۱ استان ترکیه پیشتاز است.

امام اوغلو، شهردار کنونی استانبول با پیروزی در انتخابات شهرداری‌ها در سال ۲۰۱۹ بزرگترین ضربه انتخاباتی دو دهه اخیر را به اردوغان و حزب متبوع او یعنی حزب عدالت و توسعه وارد کرد. با این حال، آقای اردوغان توانست در سال ۲۰۲۳ میلادی بار دیگر به ریاست جمهوری ترکیه نائل شده و اکثریت پارلمانی را با متحدان ملی‌گرای خود کسب کند.

نتایج انتخابات روز یکشنبه می‌تواند کنترل اردوغان بر کشور ترکیه به عنوان عضوی از پیمان ناتو را تقویت کند و شاید هم آغازگر  تغییری دیگر در سپهر سیاسی متکثر در این اقتصاد رو به رشد باشد.

هر چه باشد به نظر می‌رسد که انتظارات امام اوغلو برای تبدیل شدن به یک رهبر در سطح ملی در حال افزایش است.

نظرسنجی‌ها در شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول که چرخ اقتصاد ترکیه را هدایت می‌کند، حاکی از رقابت تنگاتنگی بین امام اوغلو و مراد کوروم، نامزد حزب عدالت و توسعه است.

اکرم امام اوقلو در پای صندوق رای

اکرم امام اوقلو در پای صندوق رایآسوشیتدپرس

نتایج این انتخابات احتمالا تا حدودی تحت تاثیر مشکلات اقتصادی ناشی از تورم نزدیک به ۷۰ درصد در ترکیه رقم می‌خورد. اما برخی از رای‌دهندگان معتقدند که حزب حاکم به اندازه کافی برای ثبات کشور تلاش کرده است. 

در حالی که بهترین برگ برنده اردوغان می‌تواند در استانبول رقم بخورد، اما او به دنبال بازپس‌گیری شهرداری آنکارا به نفع حزب خودش هم است. هم استانبول و هم آنکارا  پس از اینکه به مدت ۲۵ سال در کنترل حزب عدالت و توسعه و اسلاف اسلام‌گرای آن  بودند، در نهایت در سال ۲۰۱۹ به دست گروه‌های سیاسی مخالف افتادند.

    انتخابات محلی ترکیه؛ زورآزمایی سیاسی اردوغان با امام‌اوغلو و حزب رفاه نوین

علیرغم فروپاشی ائتلاف گروه‌های اپوزیسیون که در انتخابات سال گذشته، اما آقای امام اوغلو همچنان توانسته است رای‌دهندگانی را خارج از حزب اپوزیسیون اصلی و متبوع خود یعنی حزب «جمهوری‌خواه خلق» را جذب کند.

کردها در موفقیت امام اوغلو در سال ۲۰۱۹ نقش به سزایی را ایفا کردند، اما این بار «حزب برابری و دمکراسی خلق‌ها» نامزد خود را برای شهرداری استانبول معرفی کردند، ولی همچنان انتظار می‌رود بسیاری از کردها وفاداری حزبی را کنار گذاشته و دوباره به او رای دهند.

اردوغان با یک چالش کوچک دیگر نیز روبروست و آنهم افزایش حمایت‌ها از حزب تازه تاسیس و اسلامگرای «رفاه نوین» به دلیل موضع تند این حزب علیه اسرائیل در جریان جنگ غزه همچنین نارضایتی از مدیریت اقتصادی حزب عدالت و توسعه است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر