کد خبر: 183107
A

رهبران اتحادیه اروپا درباره تخصیص سود دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه به اوکراین به توافق رسیدند

رهبران اتحادیه اروپا عصر روز پنجشنبه و در جریان نشست خود در بروکسل توافق کردند تا طرح استفاده از سود دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه برای مسلح کردن اوکراین را به پیش ببرند.آنها همچنین روز جمعه سیاست‌ مالی کمی سختگیرانه‌تر از قبل را برای منطقه یورو در سال آینده تصویب خواهند کرد. این اقدام برای کمک به کاهش تورم و ثبات بیشتر امور مالی دولتی پس از هزینه‌های بیش از حد ناشی از همه گیری کووید و بحران قیمت انرژی صورت خواهد گرفت. 

رهبران اتحادیه اروپا درباره تخصیص سود دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه به اوکراین به توافق رسیدند

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ رهبران اتحادیه اروپا عصر روز پنجشنبه و در جریان نشست خود در بروکسل توافق کردند تا طرح استفاده از سود دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه برای مسلح کردن اوکراین را به پیش ببرند.

آنها همچنین روز جمعه سیاست‌ مالی کمی سختگیرانه‌تر از قبل را برای منطقه یورو در سال آینده تصویب خواهند کرد. این اقدام برای کمک به کاهش تورم و ثبات بیشتر امور مالی دولتی پس از هزینه‌های بیش از حد ناشی از همه گیری کووید و بحران قیمت انرژی صورت خواهد گرفت. 

تأیید این موضوع پس از آن صورت گرفت که وزرای دارایی ۲۰ کشوری که از واحد پول یورو استفاده می‌کنند در ۱۱ مارس بر سر دستورالعمل‌های سیاست مالی برای سال ۲۰۲۵ توافق کردند. توافق آنها برای در نظر گرفتن قوانین مالی جدیدی است که زمان بیشتری را برای کاهش بدهی‌ها و در عین حال حفظ سطح بالای سرمایه‌گذاری مطرح می‌کند.

تعیین تکلیف سود دارایی‌های بلوکه شده روسیه

بیش از دو سال پس از شروع جنگ مسکو علیه همسایه خود، نیروهای کی‌یف در حال تلاش برای عقب راندن ارتش روسیه هستند، از طرفی تحویل سلاح از غرب با مشکل مواجه شده است.

در همین حال، پوتین پس از سرکوب مخالفان، با پیروزی دوباره در «به اصطلاح» انتخابات ریاست جمهوری، کنترلش را بر کشور تشدید کرده است.

این پیشنهاد که محور مذاکرات بین رهبران در اجلاسی در بروکسل است، می‌تواند پس از تایید، سالانه حدود سه میلیارد یورو (۳.۳ میلیارد دلار) را برای کی‌یف آزاد کند

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا به خبرنگاران گفت: «خوشحالم که رهبران پیشنهاد ما را برای استفاده از سود فوق العاده دارایی‌های بلوکه شده روسیه تأیید کردند. این امر بودجه‌ای برای تجهیزات نظامی به اوکراین اختصاص می‌دهد.»

اتحادیه اروپا حدود ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را که در این اتحادیه نگهداری می‌شد، به عنوان بخشی از تحریم‌های تنبیهی علیه مسکو به دلیل اعزام نیرو به همسایه خود در فوریه ۲۰۲۲ مسدود کرد.

تلاش اتحادیه اروپا برای یافتن بودجه بیشتر برای اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که بسته حمایتی ۶۰ میلیارد دلاری ایالات متحده، حامی اصلی دیگر کی‌یف، در کنگره به نتیجه نرسیده است. 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سخنرانی ویدیویی خطاب به ۲۷ رهبر اتحادیه اروپا، به آنها گفت که کمبود مهمات نیروهایش برای اروپا «تحقیرآمیز» است.

او همچنین پس از حمله‌ای گسترده به کی‌یف، خواستار سیستم‌های دفاع هوایی اضافی شد.

کرملین تهدید به تلافی کرد

رهبران اتحادیه اروپا اصرار داشتند که طرح هدف قرار دادن سود حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه از نظر قانونی صحیح است.

اما کرملین هشدار داد از روش‌های قانونی و «روش‌های دیگر تلافی‌جویانه» برای ضربه زدن استفاده خواهد کرد.

در کنار تلاش‌ها برای رساندن سلاح‌های بیشتر به کی‌یف، رهبران درباره راه‌های تقویت صنعت دفاعی اروپا برای مسلح کردن اوکراین و تقویت نیروهای خود بحث کردند.

بروکسل مجموعه‌ای از پیشنهادها را برای افزایش ظرفیت ارائه کرده است، اما شکایت‌هایی وجود دارد که اروپا به اندازه کافی سریع عمل نمی‌کند.

در حالی که روسیه اقتصاد خود را در شرایط جنگی قرار داده، اتحادیه اروپا در قبال قول سه سال گذشته خود مبنی بر تأمین یک میلیون گلوله توپخانه تا این ماه برای اوکراین، به شدت کم‌کاری کرده است.

در همین زمینه، فرانسه و استونی پیشنهاد استفاده از استقراض مشترک را مشابه بسته حمایتی عظیمی که اتحادیه اروپا در دوران همه‌گیری کووید ارائه کرد، برای تأمین مالی مخارج دفاعی مطرح کردند.

اما اکثر کشورهای عضو به رهبری کشورهای به اصطلاح «مقتصد» مانند آلمان، صراحتا این موضوع را رد کرده‌اند.

 

در عوض، این کشورها، خواستار گسترش بودجه بانک سرمایه‌گذاری اروپا، بازوی وام‌دهی اتحادیه اروپا، برای بخش دفاعی شدند. در حال حاضر، این بانک تنها مجاز به سرمایه‌گذاری در تعداد محدودی از «محصولات با کاربرد دوگانه» است که می‌تواند کاربردهای نظامی و غیرنظامی داشته باشد.

تلاش برای توافق بر سر آتش‌بس درغزه

در حالی که بحث بر سر درگیری در اوکراین در نشست سران غالب بود، اما رهبران اتحادیه اروپا موفق شدند صحبت‌هایی هم درباره جنگ غزه مطرح کنند.

رهبران اروپایی که گروهی از آنها حامیان سرسخت اسرائیل و گروهی دیگر بیشتر طرفدار فلسطینی‌ها هستند گفتند که «از تلفات بی‌سابقه غیرنظامیان و وضعیت بحرانی بشردوستانه وحشت‌زده شده‌اند.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر