کد خبر: 182469
A

رویترز: ترامپ در زمان ریاست جمهوری به سازمان سیا دستور داد عملیاتی مخفی علیه چین راه‌اندازی کند

مقامات سابق ایالات متحده می‌گویند که دونالد ترامپ دو سال پس از به قدرت رسیدن به آژانس اطلاعات آمریکا اجازه داد تا کمپینی مخفیانه در شبکه‌های اجتماعی علیه دولت چین راه اندازی کند.

رویترز: ترامپ در زمان ریاست جمهوری به سازمان سیا دستور داد عملیاتی مخفی علیه چین راه‌اندازی کند

 به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مقامات سابق ایالات متحده می‌گویند که دونالد ترامپ دو سال پس از به قدرت رسیدن به آژانس اطلاعات آمریکا اجازه داد تا کمپینی مخفیانه در شبکه‌های اجتماعی علیه دولت چین راه اندازی کند.

رویترز در گزارشی نوشت که سه مقام سابق ایالات متحده به آن‌ها گفته‌اند که سازمان سیا در سال ۲۰۱۹ تیمی راه‌اندازی کرد تا با هویت‌‌های جعلی روایت‌های منفی درباره شی جین پینگ در شبکه‌‌های اجتماعی منتشر کنند.

انتقاد از طرح کمربند و جاده چین و طرح ادعاهایی مبنی بر مخفی کردن پول‌های به دست آمده از راه‌‌های غیرقانونی در خارج از کشور توسط اعضای حزب کمونیست از دیگر بخش‌های این پروژه بوده است.

دو تن از این مقامات سابق گفتند که انتشار این روایات موجب شد دولت چین بخشی از منابع مالی خود را صرف تعقیب این شخصت‌های جعلی و بستن راه نفوذ آن‌ها به شبکه‌های اجتماعی این کشور کند، در کشوری که اینترنت در آن تحت کنترل شدید دولت است. 

این منابع به رویترز گفتند که عملیات سازمان سیا در پاسخ به تلاش‌های مخفیانه پکن برای گسترش نفوذ خود در کشورهای دیگر از جمله آمریکا انجام شده است.

 

با این حال نمی‌توان دقیقا تاثیر این عملیات مخفیانه را سنجید. 

 

مشخص نیست که آیا سازمان سیا برنامه خود را در دولت جو بایدن نیز ادامه داده است یا خیر اما دو کارشناس به رویترز گفتند که وقتی رییس جمهوری از طریق کاخ سفید به سازمان سیا اجازه انجام عملیاتی را می‌دهد اغلب در دولت‌ها بعدی نیز ادامه پیدا می‌‌کند.

 

آقای ترامپ گفته است در صورت پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، رویکرد سخت گیرانه‌تری در قبال چین اتخاد خواهد کرد.

 

پل هیر، تحلیلگر ارشد سابق سازمان سیا در شرق آسیا گفت:«عملیات علیه پکن با توجه به قدرت اقتصادی چین خطر تشدید تنش میان این دو کشور را افزایش می‌دهد».

 

گفته می‌شود دونالد ترامپ در مناقشات ژئوپلیتیکی در سال ۲۰۱۹ میلادی و با توجه به هشدار کارشناسان درباره سیاست چین برای جلب حمایت کشورهای در حال توسعه از طریق رشوه و تهدید این دستور را صادر کرد.

 

براساس این گزارش، مجوز صادر شده به سازمان سیا این امکان را داد که نه تنها در چین بلکه در سایر کشورهای جهان که واشنگتن و پکن برای نفوذ در آنها رقابت می‌کنند، دست به اقدامات مشابهی بزند.

 

 به گفته چهار مقام سابق ایالات متحده، هدف این عملیات افکار عمومی در جنوب شرقی آسیا، آفریقا و اقیانوس آرام جنوبی نیز بوده است.

 

گفته می‌شود مت پوتینگر، یکی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی در آن زمان، این مجوز را تهیه کرد.

 

با این حال پاتینگر به رویترز گفت که درباره «درست یا نادرستی ادعاهای مربوط به فعالیت‌های اطلاعاتی ایالات متحده» اظهار نظری نمی‌کند و افزود این که می‌‌گویند او در جریان این عملات بوده است حقیقت ندارد. 

 

لوچ جانسون، استاد علوم سیاسی دانشگاه جورجیا گفت:«ارسال پیام‌ به صورت مخفیانه به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا نظرات خود را به کشورهای تحت سانسوز ارسال کند».

 

آقای جانسون در ادامه افزود که چنین عملیات‌های مخفی در طول جنگ سرد نیز رایج بوده است، در آن زمان سازمان سیا روزانه چیزی بین ۸۰ تا ۹۰ مقاله در تلاش برای تضعیف اتحاد جماهیر شوروی منتشر می‌‌کرد. به عنوان مثال، در دهه ۱۹۵۰ این سازمان از طریق یک مجله نجوم در آلمان شرقی، سوابق محرمانه رهبران کمونیست را در قالب پیشگویی از طریق ستاره‌ها منتشر می‌کرد.

 

آقای هیر، تحلیلگر سابق سیا گفت که این نوع عملیات علیه پکن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. چین می‌تواند از برنامه نفوذ سیا برای تقویت ادعاهای چند دهه‌ای خود مبنی بر تلاش‌ غرب برای براندازی دولت این کشور استفاده کند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر