سنتکام: نیروی دریایی آمریکا ۱۵ پهپاد حوثیها را سرنگون کرد
نیروی دریایی آمریکا در ادامه تلاشها برای مقابله با حملات حوثیها در دریای سرخ، صبح روز شنبه نهم مارس ۲۰۲۴ از رهگیری و انهدام تعداد دیگری از پهپادهای شلیک شده توسط شبهنظامیان تحت حمایت ایران در یمن خبر داد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام بامداد روز شنبه با تایید این خبر اعلام کرد که یگانهای دریایی مستقر در دریای سرخ ۱۵ هواپیمای تهاجمی بدون سرنشین حوثیها را سرنگون کردند.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت: بر اساس آنچه در بیانیه سنتکام به آن اشاره شده، این حملات حوالی ساعت ۴ تا شش و نیم بامداد شنبه به وقت گرینویچ صورت گرفت.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده در ادامه یادآور شد که این پهپادها «تهدیدی قریبالوقوع برای کشتیهای تجاری، ناوگان نیروی دریایی ایالات متحده و کشتیهای ائتلاف در منطقه» بودند.
سنتکام پیشتر نیز اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی در حملهای دفاعی علیه حوثیها در مناطق تحت کنترل این گروه شبهنظامی در یمن، دو سکوی متحرک موشک بالستیک ضد کشتی آماده به شلیک را هدف قرار دادهاند.
در بیانیه سنتکام آمده است: «این اقدامات برای محافظت از آزادی ناوبری و ایمن سازی آب های بین المللی برای کشتی های تجاری و نیروی دریایی ایالات متحده انجام می شود.»
حملات حوثیها در دریای سرخ که به گفته شبهنظامیان یمنی در حمایت از فلسطینیان و محکوم کردن حملات اسرائیل علیه نظامیان در غزه و محاصره این بخش از سرزمینهای اشغالی فلسطینی صورت میگیرد چهارشنبه گذشته برای نخستین بار تلفات جان به بار آورد.
به گزارش سنتکام، حوثیها پیش از آن نیز یک ناوچه آمریکایی را در دریای سرخ با پهپادها تهاجمی و موشکهای بالستیک مورد حمله قرار داده بودند؛ هر چند که یک سخنگوی حوثیها در همان زمان اعلام کرد که این حمله علیه دو ناو جنگی آمریکایی صورت گرفته است.
اگرچه حوثیها گفته است که حملات خود را به کشتیهای مرتبط با بریتانیا، ایالات متحده و اسرائیل محدود میکنند اما به گفته منابع آگاه در صنعت حمل و نقل دریایی، همه کشتیها در صورت تردد از مسیر دریای سرخ در معرض خطر قرار دارند.
حملات حوثیها به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ که با اقدامات نظامی تلافیجویانه اخیر از سوی آمریکا و بریتانیا علیه شبهنظامیان یمنی نیز همراه بوده، از ماه نوامبر گذشته شدت گرفت و تاکنون سبب اختلال در وضعیت حمل و نقل دریایی در این آبراه حیاتی برای تجارت کالا میان شرق و غرب شده است.
این حملات بدین ترتیب تجارت بینالمللی از طریق کانال سوئز که کوتاهترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیا است و حدود یک ششم ترافیک دریایی در جهان را به خود اختصاص میدهد، مختل کرده است.