۵ رهبر حماس در داخل و خارج از فلسطین که اسرائیل به دنبال ترور آنهاست+ اسامی
از زمان حملات۱۵ مهرماه حماس به اسرائیل، رهبران و چهرههای اصلی این گروه بیش از هر زمان دیگری هدف این کشور قرار گرفتهاند. از محمد ضیف، فرمانده گردانهای عزالدین قسام گرفته تا اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی این گروه.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ اسرائیل به دنبال ترور ۵ فرمانده و رهبر حماس در داخل و خارج از فلسطین است. تعدادی از این رهبران در کشورهایی مانند قطر و ترکیه سکونت داشته و به ایران هم رفت و آمد می کنند.
بنابرگزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز در گزارشی نوشت: از زمان حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، رهبران و چهرههای اصلی این گروه بیش از هر زمان دیگری هدف این کشور قرار گرفتهاند. از محمد ضیف، فرمانده گردانهای عزالدین قسام گرفته تا اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی این گروه.
محمد ضیف، دشمن شماره یک اسرائیل
از نظر تلآویو، محمد ضیف، مغز متفکر و مظنون اصلی طراحی حملات ۷ اکتبر به اسرائیل است.
محمد ضیف که اهل غزه است، در سال ۱۹۶۰ میلادی در اردوگاه آوارگان «خان یونس» متولد شد و بیش از ۳۰ سال است که یکی از اهداف اصلی اسرائیل در میان رهبران حماس محسوب میشود
او در اواخر دهه ۸۰ میلادی و پس از اینکه برای مدتی ریاست اتحادیه دانشجویی اخوانالمسلمین را بر عهده داشت، به جنبش حماس پیوست و در حال حاضر فرماندهی گردانهای عزالدین القسام را برعهده دارد.
محمد ضیف پس از عضویت در جنبش حماس، برای سالها در کنار یحیی عیاش، از فرماندهان ارشد حماس که در سال ۱۹۹۶ کشته شد، فعالیت کرد و سپس در سال ۲۰۰۲ میلادی مسئولیت عملیات و فعالیتهای نظامی این جنبش را برعهده گرفت.
تحت فرماندهی محمد ضیف بود که گردانهای عزالدین القسام به موشکهای پیشرفته دست یافتند و از تونلهای زیرزمینی نوار غزه، اقدام به حملات زمینی به خاک اسرائیل کردند.
اسرائیل همچنین او را متهم کرده که یکی از اصلیترین حامیان حملات انتحاری متعدد علیه غیرنظامیان اسرائیلی در اواسط دهه ۱۹۹۰ و سپس بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ میلادی بوده است.
اگرچه او عمدتا با نام محمد ضیف شناخته میشود، اما نامهای مستعار دیگری همچون محمد دیاب، محمد المصری و حتی ابوخالد نیز دارد.
اسرائیلیها او را «بن ماوت» (به زبان عبری «پسر مرگ») مینامند و با وجود چندین طرح سوءقصد علیه او بویژه در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۰۳ و ۲۰۰۶ میلادی، هنوز در حذف او ناکام ماندهاند.
اسرائیل میگوید در آخرین طرح حمله به او، موفق شدهاند محمد ضیف را بشدت زخمی کنند اما این ادعا هرگز از سوی حماس تایید نشده است.
محمد ضیف در سال ۲۰۱۴ میلادی همسر و دو فرزندش را در بمباران خانهشان در شمالغرب شهر غزه از دست داد و آخرین عکس شناخته شده از او نیز مربوط به سال ۱۹۸۹ میلادی میشود
اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس
بنابر گزارش دبده بان ایران؛ یورونیوز نوشت: اسماعیل هنیه در سال ۱۹۶۳ میلادی در اردوگاه آوارگان «شاطی» که یکی از فقیرترین اردوگاههای غزه بود به دنیا آمد.
اسماعیل هنیه در ۷ اکتبر سال جاری پس از حملات خونین حماس به خاک اسرائیل، در جریان یک سخنرانی تلویزیونی که توسط تلویزیون الاقصی (شبکه خبری حماس) پخش شد، اعلام کرد: «ما در آستانه دستیابی به یک پیروزی بزرگ هستیم.»
هنیه همچنین در همان روز، در کنار سایر مدیران حماس در دفتر خود در دوحه، در حالی که تلویزیون تصاویر این حمله مرگبار حماس را پخش میکرد، شادمان ظاهر شد و با اطرافیانش، برای این «پیروزی» سجده شکر به جا آورد.
دفتر رسانهای حماس روز ۱۷ اکتبر اعلام کرد که اسرائیل خانهای در شهر غزه را که متعلق به خانواده اسماعیل هنیه بوده، هدف قرار داده است.
مروان عیسی «مرد در سایه»
مروان عیسی که سن ۵۸ سال دارد معاون شاخه نظامی حماس و به عبارت دیگر «دست راست» محمد ضیف است و دستگیری او پس از حملات خونین ۷ اکتبر، به یکی از اولویتهای اصلی یگان ویژه «شین بث» همچنین «موساد» تبدیل شده است.
مروان عیسی تاکنون از چندین سوءقصد از جمله یک سوءقصد در سال ۲۰۰۶ میلادی جان به در برده و بنا بر گزارش رسانههای اسرائیلی به نقل از منابع آگاه، او نیز در جلسات محمد ضیف برای عملیات ۷ اکتبر حضور داشته است.
روزنامهٔ اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» مینویسد: «در اسرائیل میگویند تا زمانی که مروان عیسی زنده است، جنگ روانی با حماس تمام نمیشود.»
یحیی سنوار، از رهبران حماس در غزه
یحیی سنوار در فوریه ۲۰۱۷ میلادی به عنوان رئیس حماس در نوار غزه انتخاب شد؛ سمتی که پیش از آن در اختیار اسماعیل هنیه بود.
او که در سال ۱۹۶۲ میلادی در اردوگاه آوارگان «خان یونس» متولد شده، یک رهبر سیاسی ساده نیست. وی یکی از بنیانگذاران گردانهای عزالدین القسام و بطور ویژه واحد «مجد» است که گفته میشود واحد اطلاعاتی شاخه نظامی حماس است.
یحیی سنوار که پیش از این در سال ۱۹۸۸ میلادی توسط اسرائیل به اتهام «فعالیتهای تروریستی» دستگیر و به چهار حبس ابد محکوم شده بود، سرانجام در اکتبر ۲۰۱۱ میلادی به عنوان بخشی از توافق مبادله هزار اسیر فلسطینی در قبال آزادی گیلعاد شلیط، سرباز اسرائیلی-فرانسوی آزاد شد.
اسرائیلیها او را نیز یکی از معماران اصلی حملات ۷ اکتبر میدانند.
صالح العاروری، مرد شماره ۲ حماس
صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس از سال ۲۰۱۷ میلادی است و در سن ۵۷ سالگی یکی از چهرههای سیاسی اصلی این جنبش اسلامگرای فلسطینی محسوب میشود.
او از سوی تلآویو و واشنگتن به تامین مالی حماس همچنین هدایت عملیات نظامی این گروه در کرانه باختری رود اردن، زادگاهش متهم است و از سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی در فهرست چهرههای تروریستی تحت تعقیب آمریکا قرار دارد.
وزارت خارجه آمریکا برای دریافت هرگونه اطلاعاتی که به شناسایی مکان مرد شماره ۲ حماس منتهی شود، تا سقف ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
صالح العاروری بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ میلادی در اسرائیل زندانی بود و سپس به سوریه تبعید شد. او از آنجا به ترکیه رفت و اکنون در لبنان زندگی میکند.
بنا بر اعلام شبکه تلویزیونی «المنار» حزبالله، او به تازگی در ۲۵ اکتبر با حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان همچنین زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین دیدار داشته است.
رسانههای اسرائیل به نقل از سرویس اطلاعات این کشور نوشتهاند که او در برنامهریزی برای ربودن و قتل سه نوجوان اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن، در تابستان ۲۰۱۴ میلادی نقش داشته است.
ارتش اسرائیل در ۲۱ اکتبر، به منطقه «عارورا» در کرانه باختری رود اردن یورش برد و حدود ۲۰ نفر از نزدیکان صالح العاروری از جمله برادر و ۹ برادرزادهاش را دستگیر کرد.
ارتش همچنین در ۳۱ اکتبر خانه خالی او را در «عارورا» با مواد منفجره تخریب کرد.
خالد مشعل
خالد مشعل که رهبر حماس پیش از اسماعیل هنیه بود، یکی از مخالفان سرسخت روند صلح با اسرائیل است.
او که متولد کرانه باختری رود اردن است، در سال ۱۹۶۷ میلادی زادگاهش را به مقصد کویت ترک کرد و قبل از همکاری با حماس و رهبری شاخه سیاسی آن از سال ۱۹۹۶ میلادی، از اعضای فعال اخوانالمسلمین محسوب میشد.
خالد مشعل در سال ۱۹۹۰ میلادی از کویت به اردن رفت و ساکن آنجا شد و توانست در سپتامبر ۱۹۹۷ میلادی از سوءقصد «موساد» نجات یابد.