افشای طرح جنجالی وزارت اطلاعات اسرائیل: همه ساکنان غزه را به شبه جزیره سینا در مصر بفرستیم
وزارت اطلاعات دولت اسرائیل پیشنویس پیشنهادی را در زمان جنگ با حماس تهیه کرده که بر اساس آن ایده انتقال ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت نوار غزه به شبه جزیره سینا مطرح شده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ وزارت اطلاعات دولت اسرائیل پیشنویس پیشنهادی را در زمان جنگ با حماس تهیه کرده که بر اساس آن ایده انتقال ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت نوار غزه به شبه جزیره سینا مطرح شده است.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت: این ایده جنجالی که با محکومیت شدید فلسطینیها رو به رو شده از سوی وزارت اطلاعات کابینه نتانیاهو تهیه شده است. نبیل ابورودینه، سخنگوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی با انتقاد شدید از این گزارش گفت: «ما مخالف انتقال به هر مکان و به هر شکلی هستیم و آنرا خط قرمز خود میدانیم و اجازه نمیدهیم اتفاقی که در سال ۱۹۴۸ یک بار رخ داده بار دیگر تکرار شود.» او همچنین اضافه کرده که یک آوارگی دستهجمعی معادل یک اعلام جنگ جدید خواهد بود.
سند منتشر شده که تاریخ آن مربوط به ۱۳ اکتبر است در واقع ۶ روز پس از حمله شبه نظامیان حماس به اسرائیل تهیه و منتشر شده است. این گزارش توسط یک سایت خبری محلی منتشر شده است. در این سند وزارت اطلاعات اسرائیل سه گزینه را برای ایجاد تغییر قابل توجه در نوار غزه ارائه کرده است.
نویسندگان این سند که آنرا مطلوبترین جایگزین برای امنیت اسرائیل دانستهاند پیشنهاد میکنند که جمعیت غیرنظامی غزه به شمال شبه جزیره سینا منتقل شوند و سپس شهرهای دائمی و یک کریدور بشردوستانه در آن مکان ایجاد شود. همچنین یک منطقه امنیتی در داخل اسرائیل ایجاد خواهد شد تا از ورود آوارگان فلسطینی جلوگیری کند. در این گزارش اشارهای نشده که پس از پاکسازی غزه، این باریکه چه سرنوشتی خواهد داشت.
وزارت خارجه مصر به درخواستها برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده اما قاهره در طول این جنگ به صراحت اعلام کرده که نمیخواهد موجی از آوارگان فلسطینی را بپذیرد. مصر مدتهاست که نگران است که اسرائیل بخواهد فلسطینیها را مجبور به اخراج دائمی به خاک خود کند، همانطور که در جریان جنگ پیرامون استقلال اسرائیل اتفاق افتاد.
یوئل گوزانسکی، کارشناس ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو به خبرگزاری فرانسه گفت که این طرح تهدیدی برای آسیب رساندن به روابط با یک شریک کلیدی است. او در ادامه افزود: «اگر این مقاله درست باشد، یک اشتباه بزرگ است و ممکن است باعث شکاف استراتژیک بین اسرائیل و مصر شود. من آن را نادانی میدانم و یا اینکه کسی خواسته باشد بر روابط مصر و اسرائیل تاثیر منفی بگذارد.»
این پژوهشگر با اشاره به اینکه مصر شریک ارزشمندی است که در پشت صحنه با اسرائیل همکاری می کند، افزود: «اگر این طرح واقعی باشد میتواند برای ثبات در مناسبات دو طرف ویرانگر باشد.»