پهباد ایرانی در اوکراین سرنگون شد
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد ۲۰ پهپاد انتحاری ساخت ایران را در جریان حمله شب گذشته روسیه سرنگون کرده است.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ بنابراعلام ارتش اوکراین، در حمله دیشب روسیه علاوه بر ۲۰ پهپاد ساخت ایران چهار موشک کروز نیز به کار گرفته شده بود.
مقامات کییف میگویند این موشکهای کروز از سمت دریای خزر به سمت خاک اوکراین شلیک شدند که پدافند این کشور توانست یکی را رهگیری کند و سه موشک دیگر به «تاسیسات صنعتی در منطقه دنیپروپتروفسک» در شرق اصابت کرد.در سوی مقابل روسیه گفته است ۹ پهپاد اوکراینی را، که بر فراز شبهجزیره کریمه در حال پرواز بودهاند، سرنگون کرده است.
سرگئی آکسیونوف، فرماندار محلی کریمه که از سوی مسکو منصوب شده است، در این باره گفت: «شش پهپاد توسط نیروهای پدافند ضدهوایی سرنگون شدند و سه فروند دیگر نیز قبل از فرود از کار افتادند.»
وی با بیان اینکه این حملات تلفات جانی نداشته است، گفت یکی از پهپادها در جریان سقوط در روستای دوکوچایوو در مرکز شبهجزیره کریمه منفجر شد و شیشههای چندین خانه را شکست.
حملات هواپیماهای بدون سرنشین به خاک روسیه و همینطور شبه جزیره کریمه، که در سال ۲۰۱۴ ضمیمه خاک روسیه شده است، در هفته های اخیر و پس از اعلام عملیات ضد حمله توسط کییف افزایش یافته است.
پیوستن اوکراین به ناتو منتفی است/ بحث بر سر چگونگی حمایت از کییف است
در آستانه نشست سران ناتو در لیتوانی، سران این ائتلاف نظامی بر سر رد تقاضای اوکراین برای پیوستن به ناتو متفق القول هستند و تنها به دنبال ایجاد مکانیزمی برای ارائه تعهدات امنیتی هستند.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، مقامات آمریکایی و اروپایی می گویند که اعضای ائتلاف نظامی ناتو در حال رقابت بر سر تکمیل طرحی برای ارائه حمایت بلندمدت از اوکراین هستند؛ موضوعی که به گفته آنها بهترین راه برای تضمین امنیت این کشور تا زمان پیوستن به پیمان آتلانیتک شمالی است.
اما در حالی که تنها چهار هفته تا نشست سران ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی باقی مانده، همه اعضا بر سر این موضوع که نمی توان اوکراین را در بحبوحه جنگ با روسیه به عنوان عضو جدید این ائتلاف پذیرفت توافق دارند و ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز در نهایت پس از ماه ها تقاضا برای پیوستن سریع کشورش به ناتو در اوایل ماه جاری میلادی پذیرفت که این امر در حال حاضر امکان پذیر نیست.
به گفته مقامات، اعضای ناتو بر سر تقویت روابط با کییف از جمله پیشبرد نحوه همکاری آن با ناتو و یک برنامه چند ساله برای کمک به اوکراین به توافق رسیده اند تا نیروهای امنیتی آن را مطابق استانداردهای عملیاتی و فنی ناتو آموزش دهند.
اما هنوز اختلاف بر سر چگونگی رسیدگی به تمایل بی وقفه اوکراین برای عضویت در ناتو مطابق بیانیه مبهم سال ۲۰۰۸ مبنی بر پیوستن این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که بدون ذکر جزئیات در مورد چگونگی و زمان آن اعلام شده بود، وجود دارد.
جولین اسمیت سفیر آمریکا در ناتو دیروز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که اعضا همچنان در حال بحث بر سر چگونگی واکنش به تمایل زیاد کییف برای پیوستن به ناتو هستند.
یک منبع نزدیک به این ائتلاف که خواست نامش فاش نشود، گفت: تلاش برای یافتن یک مکانیزم مبنی بر اینکه بدون عضویت اوکراین، آن را به ناتو نزدیک تر کنیم در جریان است.
امتناع دولت های غربی و به ویژه آمریکا و آلمان از پیوستن اوکراین به ناتو ناشی از بیم و هراس ورود ناتو به جنگ با روسیه است.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو دیروز چهارشنبه در همین مورد گفت: ما باید مطمئن شویم که وقتی جنگ اوکراین و روسیه پایان می یابد، اقدامات بجایی برای امنیت اوکراین در نظر گرفته می شود تا تاریخ تکرار نشود.
وی سپس افزود: این اقدامات شامل تمهیداتی میان اوکراین و برخی متحدان ناتو است که ماهیت دقیق آن موضوع بحث اعضای این ائتلاف است.
در این میان زلنسکی و برخی رهبران اروپایی از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه خواستار دریافت «ضمانت های امنیتی» برای اوکراین شده اند.
اما مقامات آمریکایی اصطلاح «تعهدات امنیتی» را ترجیح می دهند. آنها در عین حال از ارائه جزئیات در خصوص این تعهدات خودداری کردند، اما گفتند که در حال کار بر روی مکانیزمی هستند که به کشورهای دیگر این امکان را می دهد کمک های نظامی بلندمدت به کییف ارائه دهند.
گابریل تارینی از اعضای اندیشکده تاثیرگذار رند در مورد مکانیزم احتمالی رهبران ناتو گفت: پیدا کردن رویکردی قدرتمند برای جلوگیری از حمله دوباره روسیه و ممانعت از تحریک آن، کلید تمهیدات امنیتی خواهد بود.
منبع: بهار نیوز