فایننشال تایمز: آمریکا احتمالا تخلیه نفتکش توقیفشده ایرانی را آغاز میکند
پیشبینی میشود آمریکا به زودی کار تخلیه نفت از یک نفتکش ایرانی را که توقیف کرده است آغاز کند. به نوشته فایننشال تایمز این کشتی اکنون در سواحل تگزاس لنگر انداخته است. این کشتی از سال گذشته و پس از این ادعاها که یک محموله نفت ایران را که قرار بود به چین برود از کشتی دیگری در نزدیکی سنگاپور دریافت کرد، زیر ذرهبین قرار گرفت.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ پیشبینی میشود آمریکا به زودی کار تخلیه نفت از یک نفتکش ایرانی را که توقیف کرده است آغاز کند. به نوشته فایننشال تایمز این کشتی اکنون در سواحل تگزاس لنگر انداخته است.
این گزارش میگوید بر اساس دادههای فرستنده و تصاویر ماهوارهای، شناور «سوئز راجان» در ۲۹ ماه مه به سواحل گالوستون رسید و در ۷۰ مایلی بندر تگزاس لنگر انداخته است.
فایننشال تایمز پیشتر گزارش داده بود که وزارت دادگستری ایالات متحده کشتی سوئز راجان را تحت یک حکم دادگاه و با همکاری دستکم یک شرکت مرتبط با این شناور، توقیف کرده بود.
این کشتی از سال گذشته و پس از این ادعاها که یک محموله نفت ایران را که قرار بود به چین برود از کشتی دیگری در نزدیکی سنگاپور دریافت کرد، زیر ذرهبین قرار گرفت.
پرونده شناور «سوئز راجان» یکی از چندین پرونده دریایی اخیر است که ایالات متحده و ایران را درگیر کرده است و تهدیدی برای افزایش تنش بین دو کشور است. این درحالی است که واشنگتن و متحدان اروپاییاش بحثها درباره چگونگی برخورد با ایران در خصوص فعالیتهای هستهای آن را تجدید کردهاند.
ایالات متحده این کشتی را در ماه آوریل توقیف کرد و ایران نیز سپس کشتی «ادونتیج سوییت» را که حامل نفت خام کویت برای شرکت انرژی آمریکایی شورون بود، توقیف کرد.
دولت جو بایدن برای پاسخ به توقیف کشتیها از سوی ایران به تازگی گشتزنیهای در تنگه هرمز و اطراف خلیج فارس را افزایش داده است. روزانه حدود یک سوم محمولههای نفتی دریایی از این تنگه عبور میکند.
یکی از مقامات سابق دولت جو بایدن گفت که ورود کشتی «سوئز راجان» به سواحل گالوستون احتمالاً نشان میدهد که دولت ایالات متحده با صاحبان و اپراتورهای کشتی بر سر مجازاتهای کیفری به توافق رسیده است.
این کشتی حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت حمل میکند که محمولهای به ارزش ۵۶ میلیون دلار است.
مقامات اداره کشتیرانی آمریکا به محض ورود کشتی ایرانی به تگزاس، برای بازرسیهای ایمنی به داخل رفتند. آنها گفتند که برای رسیدگی به این پرونده این کشتی مجوز واردات نفت ایران را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت کردند.
مقامات سابق ایالات متحده گفتند که آمریکا ممکن است این محموله را جلوتر فروخته باشد و احتمالا درآمد حاصل از آن را به یک صندوق ایجاد شده از سوی کنگره آمریکا برای «قربانیان تروریسم دولتی» اختصاص میدهد.
به نوشته فایننشال تایمز یک مقام سابق دولت بایدن گفت با این حال، دست دولت در مورد اینکه چه کاری با وجوه حاصل از فروش محموله انجام دهد، باز است و میتواند پول آن را به روشهای دیگری هزینه کند و برای نمونه آن را به کسانی که مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستادهاند بدهد.
ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ نیز ۲ میلیون بشکه نفت ایران را پس از توقیف یک نفتکش در سواحل امارات متحده عربی فروخت و ۵۰۷ هزار بشکه نفت دیگر را در سال ۲۰۲۲ فروخت که گمان میرود با توقیف دو نفتکش مرتبط باشد.