پارلمان اسپانیا قانون آزادی تعیین جنسیت را تصویب کرد
براساس قانون، جدید پارلمان اسپانیا افراد از ابتدای 16 سالگی می توانند آزادانه جنسیت خود را تغییر دهند. این تغییر جنسیت بدون نیاز به هر گونه گزارش پزشکی و صرفا براساس تمایل و خواست فرد انجام می شود.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، به نقل از یورونیوز، براساس این قانون، افراد از ابتدای 16 سالگی می توانند آزادانه جنسیت خود را تغییر دهند. این تغییر جنسیت بدون نیاز به هر گونه گزارش پزشکی و صرفا براساس تمایل و خواست فرد انجام می شود.
تصویب این قانون بعد از چند ماه بحث و جدل شدید به ویژه در اردوگاه جناح چپ حاکم در اسپانیا صورت گرفت.
یورونیوز نوشت این قانون در حالی در اسپانیا تصویب شد که دیگر کش
قانون جدید در اسپانیا که " قانون افراد دارای تغییر جنسیت" نام دارد به افراد اجازه می دهد در صورت تمایل، از طریق یک مجوز اداری ساده، جنسیت خود را در کارت های ملی و شناسایی تغییر دهند.
با وجود این قانون، بعد از این برای تغییر نوع جنسیت در کارت های ملی و شناسایی، دیگر نیازی به ارائه گزارش پزشکی تایید وجود اختلال در تعیین جنسیت یا تایید دو سال درمان هورمونی نیست.
این قانون با اکثریت 191 رای در مقابل 60 رای منفی و 91 رای امتناع تصویب شد. قانون به افراد 14 تا 16 ساله هم این حق را می دهد در صورت حضور والدین یا سرپرست، جنسیت خود را در اسناد هویتی خود تعیین کنند. همچنین افراد 12 تا 14 ساله نیز می توانند در صورت کسب حکم دادگاه، نوع جنسیت خود را در اسناد رسمی تعیین کنند.
او 35 ساله، عضو حزب چپ گرای بودیموس و همزمان نماینده پارلمان اسپانیاست.
تصویب قانون مرخصی برای عادت ماهانه زنان
پارلمان اسپانیا روز پنجشنبه قانون دیگری تصویب کرد که براساس آن، به زنان بابت عادت ماهانه (پریود / قاعدگی)، 3 روز مرخصی با حقوق داده می شود.
این مرخصی با حقوق برای زنانی است که این دوره را همراه با درد می گذرانند.
همچنین این مدت مرخصی می تواند تا 5 روز در ماه برای افرادی که درد آنها ادامه می یابد اضافه شود.
قانون می گوید که سیاست جدید برای مقابله با نگاه سنتی درباره عادت ماهانه زنان است.
بر پایه قانون جدید، قرار است وسایل و محصولات نظافت و بهداشت زنانه نیز به صورت مجانی در برخی مراکز و تاسیسات عمومی مثل مراکز آموزشی و زندان ها ارائه شود.
قرار بود مالیات بر ارزش افزوده وسایل و محصولات نظافت و بهداشت زنانه نیز کاهش یا لغو شود اما این بخش از قانون برای بررسی و تصویب به آینده موکول شد.
این قانون هم با 185 رای مثبت، 154 رای منفی و 3 رای ممتنع تصویب شد.
اسپانیا اولین کشور اروپایی است که چنین قانونی را تصویب کرده است. قبل از این هم کشورهای معدودی در جهان از جمله ژاپن، اندونزی و زامبیا قانون مشابهی را تصویب کردند.
اتحادیه های کارگری و برخی فعالان مخالف این قانون هستند چرا که معتقدند باعث می شود کافرمایان از استخدام زنان دوری کنند.
منبع : عصر ایران