ایالات متحده از تقابل «خطرناک» یک جت جنگنده چینی با هواپیمای آمریکایی خبر داد
ارتش ایالات متحده آمریکا میگوید که یک جت جنگنده نیروی دریایی چین در اوایل ماه جاری بهطور خطرناکی نزدیک یک هواپیمای شناسایی نیروی هوایی آمریکا بر فراز دریای جنوبی چین شد و خلبان آمریکایی را مجبور کرد برای جلوگیری از برخورد مانور دهد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ یورونیوز: ارتش ایالات متحده آمریکا میگوید که یک جت جنگنده نیروی دریایی چین در اوایل ماه جاری بهطور خطرناکی نزدیک یک هواپیمای شناسایی نیروی هوایی آمریکا بر فراز دریای جنوبی چین شد و خلبان آمریکایی را مجبور کرد برای جلوگیری از برخورد مانور دهد.
فرماندهی حوزه هند-اقیانوس آرام ایالات متحده در بیانیهای گفت که این حادثه در ۲۱ دسامبر زمانی رخ داد که نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین، یک فروند جت جنگی شنیانگ جی-۱۱ را در فاصله شش متری دماغه یک بوئینگ آرسی-۱۳۵ ایالات متحده به پرواز درآورد. بوئینگ آرسی-۱۳۵ یک هواپیمای شناسایی بزرگ است که از سوی نیروی هوایی ایالات متحده اداره میشود.
در این بیانیه آمده است که هواپیمای آمریکایی «بهطور قانونی در حال انجام عملیات معمولی بر فراز دریای جنوبی چین در حریم هوایی بینالمللی بود.»
در این بیانیه آمده است که خلبان این هواپیما مجبور شد مانورهای فراری را برای جلوگیری از برخورد انجام دهد.
چین اغلب هواپیماهای نظامی ایالات متحده و متحدانش را به ویژه بر فراز دریای جنوبی چین که بهطور کامل مدعی مالکیت آن است به چالش میکشد. چنین رفتاری منجر به یک برخورد هوایی در سال ۲۰۰۱ شد که در آن یک هواپیمای چینی گم و خلبان آن کشته شد.
سازمان آمریکایی در بیانیه خود گفت که «نیروی مشترک هند-اقیانوس آرام ایالات متحده به پرواز، دریانوردی و عملیات در دریا و حریم هوایی بینالمللی با در نظر گرفتن ایمنی همه کشتیها و هواپیماها طبق قوانین بینالمللی در این منطقه ادامه خواهد داد.»
در این بیانیه آمده است که «ما از همه کشورهای حوزه هند-اقیانوس آرام انتظار داریم که از حریم هوایی بینالمللی بهطور ایمن و مطابق با قوانین بینالمللی استفاده کنند.»
چین از حضور تجهیزات نظامی ایالات متحده آمریکا در دریای جنوبی چین ناراحت است و به طور مرتب از کشتیها و هواپیماهای این نیروها میخواهد که منطقه را ترک کنند. ایالات متحده میگوید که کاملا این حق را دارد که در دریای جنوبی چین و بر فراز آن فعالیت کند و خواستههای چین را نادیده میگیرد.